Auto do 4000,4300...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paja Chutura
    CBC Član
    • 31.05.2007
    • 47

Auto do 4000,4300...

Ovakva je situacija.Drug koji ne koristi internet ima Peugeota 106 '98(usrecio se ko i ja) i hoce da ga proda i da doda jos soma i da kupi nesto vece i novije.E,sada posto ste meni dosta pomogli,verujem da ce te i njemu.Kupio bi neki auto malo veci neke nize srednje klase,tipa golf III,astra,306...Prelazi otprilike 40 kilometara u gradu dnevno i mozda jednom nedeljno il i redje voznja van grada od 150 km u oba pravca.Recimo da je u zadnjih godinu dana presao 20000 km,a da ce sad zbog posla prelaziti malo vise po gradu.Svidja mu se recimo punto II ,ali za te pare moze da uzme samo neke vanove koji su sveze stigli iz Italije.Inace ja sam vozio do skora punta 1.9 dizela na poslu i ugazili smo sa njim 40000 za godinu i po surove beogradske voznje.Pritom nikakvih ulaganja nije bilo sem motora desnog brisaca i kocnica.E,sada da li je se potrefio takav ili su stvarno dobri?
    Druga opcija je ako ne bude lako mogao da prodao sadasnji auto da ga zadrzi.Pre mesec dana mu je radio torzije i zadnji trap i pukao 280 evra.Motor mu je super,limarija ok.Nervira ga sto malo vise trosi po gradu,a kada izadje na otvoreno nema snagu posto je 1.1.E,sada na njemu nema nekih ulaganja sem mozda sitnih,pa da li da ga ostavi jos,a pare da steka.Sta vi mislite?
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Ma nek proda taj karting i nek uzme nesto poput

Smanjis 500e, doglavis jos 500e i eto ti Tdi sa klimom. Taj je za Punta tata.

Comment

• NebojsaR4
      CBC Član
      • 01.05.2007
      • 70
      • Belgrade

moj savet je da sacuva 106cu jos neko vreme i usteka malo vise kesa, imace puno veci izbor...
      ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Nebojsa, mislis zbog toga sto je zima, pa ce na prolece imati vise izbora?!

Pa ne znam, malo mi je mnogo ovoliko para za Golfa, plus onih 500 eura koje treba uracunati pri kupovini da bi sve zaista bilo "bez ulaganja", bar ja tako gledam...

Pa Punto je ta klasa kao 106, mislim po velicini, e sad sve zavisi ko sta voli, za moj ukus uvek Punto ako se radi o toj klasi...
        Ali ako covek hoce nesto malo vece onda je mozda bolje da razmislja o 306 koga moze naci za taj novac u odlicnom stanju sa dosta opreme!
        Ja volim Bravo i Bravu, ali bojim se da za 4k eura ne mozes naci nista sto bi te zadovoljilo...

"Moj" problem sa kupovinom Golfa je sto su zaista previse skupi kod nas, a dobijeno za ulozeni novac je visestruko manje, bar za moja shvatanja i poglede na automobile i tu ne mogu da najdem logiku i smisao!
        Vise sam za Audi 80 koji za taj novac mora biti u dobrom stanju, a mogu se i naci jer je to kvalitetan automobil, e sad ako mu ne smeta godiste, ali to bi trebalo da bude manje bitno u odnosu na stanje konkretnog primerka!

Uvek je tu 145 i 146 koje za dati novac daju najvise, ali onda je u problemu u kome sam i ja sada, ne mogu naci ni jednu koja ce me zadovoljiti stanjem, bez obzira na cenu! Ljudi kod nas definitivno imaju problem sa odrzavanjem, ili nemaju novca, ili nemaju tu kulturu i vaspitanje, stvarno zalosno!

Mislim da je nebitno koji ce automobil kupiti, jer vidim da nisi naveo sta bi on, ali ono sto je po meni bitno u takvoj situaciji je pronaci potencijalnog nekvarisu, u smislu da je sto bolji i sto ocuvaniji, bez obzira na godiste, manje-vise cenu i naravno kilometrazu!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Ne znam za G3, ali mislim da G4 vredi bas koliko kosta. Ja sam Golfa 4motion 150ks Highline, 2003g, 110k km, sa ESP, navigacijom, digi klimom, tempomatom, senzorom za kisu, xenon svetlima itd itd prodao za 13500e ko od sale iako je bilo ovde, kad su ljudi videli da se prodaje auto, komentara tipa "izvini, a odakle ta cifra" Sve drugo sto sam gledao posle za iste pare nije moglo ama ni da pridje tom autu. Jbg, i sad mi krivo sto sam ga prodao. To ti je kad prodajes iz cefa i trazis leba preko pogace

Comment

• NebojsaR4
            CBC Član
            • 01.05.2007
            • 70
            • Belgrade

@Bojan TI, i to , a i jednostavna cinjenica da za te pare ne moze mnogo toga da se uzme. Znaci, pricamo da je vrh budzeta kod tipa od 4000 do 4500-a ne 5500 ili 6000...

106 uopste nije los,a ako trazi covek nesto vece, meni uvek pada napamet, Ford Probe, Calibra itd...ali kapiram da bi 306 mogo da se nadje, kao i dobar Fiat Bravo-Brava.
            ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

iwcham1979
              Bez ljutnje, za moj pojam to je zaista previse... Mozda su moji standardi malo pomereni, ali za isti novac bih mogao da kupim Alfu 166 koja, moras priznati ni u prici nije za poredjenje sa G4, nista lose ne mislim pod tim, jednostavno takve su cinjenice...

Da ne idemo u Off, svako od nas ima svoje glediste i to je nekako normalno, ali verujem da je covek u problemu jer sam i ja u slicnoj situaciji oko trazenja auta za moje, 4k eura je neka donja granica za eto tek nesto pristojno, ali opet je jaaako tesko pronaci nesto iako vec za 5k imas veci izbor sto se tice stanja i ocuvanosti, bar je takav moj utisak u poslednjih par meseci koliko to gledam i istrazujem...

Inace tek sada vidim koliko sam srece imao kad sam kupovao sebi Alfu, bukvalno za jedan dan sam sve zavrsio i prosao kao da sam otisao u salon u kupio nov automobil!
              Nazalost, nema toga mnogo...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Paja Chutura
                CBC Član
                • 31.05.2007
                • 47

Evo sada gledamo drug i ja sto ste pisali,i malo smo neodlucni.Umesto pomoci jos vise smo u zbunu,mada ima i dobrih predloga.Prijatelju ,gde ovaj g3 nadje sa 5600 i da se spusti nesto,treba dati za onaj prvi servis,mozda ga odmah prevesti.Mnogo je to.Mozda ne bi bilo lose resenje onaj polo produzeni samo ih je tesko naci.Dalje,drug ozbiljno razmislja o bravu,alfi 146.Pitanje koliko ce para ustekati u narednom periodu,zajebana su vremena.zato bolje da vidi sada da uzme nesto za ove pare,pa ako mu bude islo za godinu dana,opet moze da menja.Sto se tice punta II,nije problem uzeti i neki prepakovani van ili ga sam prepakovati nego sto je problem sto je taj auto presao boga oca po ko zna kojim planininama po Italiji.Jedino sto je on zapeo za punta sto je prilicno noviji od njegove 106.A i 1.9d i 1.1 motori su poprilicno razliciti.
                Bilo bi idealno neki motor 1.4,1.6.Moze i malo jaci.Ne znam koliko je pametno kupovati auto sa plinom i uopste ga ugradjivati zbog motora.A da se isplati,isplati se.Tako da recimo ovaj probe(gde da nadjemo delove za njega?) i calibra su isuvise jaki i veliki.I opet pisemo konfuzno jer smo sada zajedno i komentarisemo,a ujedno i ja pisem.
                Ne znam sta se recimo moze uzeti za nekih do 5000 max. da se covek malo i uzajmi(zato sluze prijatelji )Nije nacisto ni koliko moze da uzme za 106-icu,a od toga sve polazi.Posle ce da vidi sa cim raspolaze
                Hvala na komentarima i samo nastavite.

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Za te pare ne mozhe da se kupi dobar diesel. Mojih 50 centi...

Bolje mu je da trazhi nekog solidnog benzinca, a za te pare ih ima napretek. I za odrzhavanje ce mnogo manje da ga biju po dzepu...

Na primer:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=38330

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=37926

ili apsolutni best-buy za taj kesh:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=35738

Pozz
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Od svih ovih sto si naveo Almera je na prvom mestu kada bih kupovao auto.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Almera i Hyndai su ipak preko 5000 evra...plus za prevod...plus za servis...

Za nekih oko 4500 moze da su kupi solidan benzinac, modeli Bravo/a...veci su od 106-ce...moderniji...a motor 1.6 je najoptimalniji za njih...Sa tih preko 100KS, mozes i na otvorenom komotno da vozis...

Imao sam Bravu 1.6 16v, i bas je prodao pre nekih 3 meseca za 4500
                      [ 06/98, plasticna grana, dig.kilometraza, klima... ]...ali je stvarno bila dobra...i presla nesto malo manje od 90000 km-a...
                      Skoro je jedan komsija uzeo Bravu 1.8 [ 115KS ], za 4400 [ sto je bas povoljno ]...Ta njegova je 2000. godiste, isto klima, alu felne...Jedino sto na satu pokazuje preko 150000 km-a...i u beloj je boji...

Za 4500 moze da se nadje solidan model Bravo/a...ali bez zaletanja...mora da se potrazi...

Ne vidim da je optimalno da covek kupuje stariji auto od onog koji vec ima...ok, jesu ti modeli veci, ali zasto bi prodao mladji auto, i onda kupio stariji...

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

Originally posted by iwcham1979
                        Ma nek proda taj karting i nek uzme nesto poput

Smanjis 500e, doglavis jos 500e i eto ti Tdi sa klimom. Taj je za Punta tata.

Za GNOJA III dati 5600eur, pa to je ludost, pocinjem da brinem da li je ovaj narod normalan!

Pa pogledaj CIVIC 1.5Lsi sto je overspeed postavio link, komentar je suvisan....
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• V-Tec
                          CBC Senator XXL
                          • 30.06.2006
                          • 1615
                          • Beograd
                          • '89 Civic d16a6

Taj civic coupe je super.Pouzdan, ide dobro, delova ima...Nego jedina mana na tom primerku je poprilicno vracena kilometraza...
                          shuto-expressway.com

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

To da, malo je ofucan enterijer unutra, inace komentarisali smo ga kada sam ja trebao da ga uzmem i tada je cena bila 4900e, evo sada je spustio a siguno ce ga dati za 4500 ali budimo realni to je bas povoljno za ovakav auto + ima klimu!
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• V-Tec
                              CBC Senator XXL
                              • 30.06.2006
                              • 1615
                              • Beograd
                              • '89 Civic d16a6

Pa i nije bas povoljno...cena je tolika zato sto je auto dosta redak kod nas a izuzetno dobar i pouzdan...To vlasnici iskoriscavaju i cine da auto ima osoba koja ga bas bas zeli...kao sto sam ja npr. (samo mi jos fale pare )
                              P.S.Kvalitet i pouzdanost tog civica je dosta veca u odnosu na npr. golf 3 iz tog doba.
                              shuto-expressway.com

Comment

Working...
                              X