Citava poenta je da bih prodala mog golfa 2 91`jer je mator i uzela mladji auto. Seicento 2003. moze da se nadje do 3.500 evra. Da li je to pametan izbor ili uzeti nesto drugo, starije, za iste pare? Ali ne starije od 97 godista. Namena auta bi bila kuca - posao ,znaci cisto gradska voznja...
Seicento - da li kupiti?
Collapse
X
-
....za te pare, i ako treba da sluzi kao prevozno sredstvo u gradu je sasvim OK...
....alternative su ti Renault Twingo i Daewoo Matiz....
...shto se tiche sigurnosti kod seicenta moracesh da se suochish da nije neshto preterano siguran pri sudaru od 64 km na sat u nepokretnu prepreku ( to namerno pishem da zapushim usta onim koji pljuju po Seicentu zbog toga.... ) ...auto je pri udaru vozachevom stranom u nepokretnu prepreku sa 64 km/h dobio 1,5 zvezdica, sto Yugo nije uspeo iako je veci, a ipak ga podosta ljudi ovde kupuje a pritom na Seicento gleda sa gadjenjem ( jednostavno zaglupjeni ljudi )
...evo linka sa crash testovima i snimcima, chisto da neispadnem da lazem...
...a inache, evo ti ovaj link, gde ga imash za 2800 evra...
http://www.nsautomobili.com/autoplac/de ... =24&id=506
...jeste da je bio firmin, ali nije vracana kilometraza, sve je poznato, a za razliku od 700 evra mozesh odmah za 100 evra ofarbati oboje vrata i za 600 evra, uraditi praktichno generalku iako to usphte nije potrebno, ali chisto radi poredjenja da napishem!
Comment
-
-
Moj ti je savet da zaobidjesh Seicento. Prvo zbog toga shto je chak i za jednu damu premalen, nivo praktichnosti je ravan nuli. Jedina dobra strana je lako manevrisanje, ali za taj novac vec mozhesh da nadjesh daleko bolji automobil, i to "za jedan broj" veci. =]
Npr.
http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=38213 ili
http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=38130 ili
http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=37502
Ili, po meni pravi auto za g-djice, "sa sve" klimom:
http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=38397
Pozz
Comment
-
-
Originally posted by Yugo cabrioOFF: zar Yugo nije prosao sa 2 zvezdice pri udaru od 64km/h?
evo i linka:
@ over:
Onaj Suzuki je prava stvar!
106 je 1.6i sa automatskim menjachem
Punto je sumnjivo jeftin...2001 godishte , sa sve plinom 3400 evra ..( sumnjivo ) .ah da....stranac...evo sad sam prochitao!
Ford Ka je OK...samo da mu malo spusti cenu, tj do njenih 3500 evra!
.....pod obavezno neka pogleda onaj Suzuki!
Comment
-
-
Koliko vidim primedbe su najcesce na gabarit ovog auta. Mene vise zanima kakva mu je mehanika i limarija, da li je po tom pitanju losiji od recimo punta... Da napomenem da ja imam jos jedan auto, golfa3 kog vozi moj suprug, tako sto se tice porodicnog auta tu sam obezbedjena. Ovaj drugi bi bio licno moj, kao sto rekoh relacija posao kuca... Najvise me zanimaju iskustva ljudi koji su ga posedovali ili pak vozili...
Comment
-
-
Ljudi poredite babe i zabe.
Seicento 2003 godiste i 106 ili punto bar 5 godina stariji. Glupost.
Naravno da je Seicento dobar izbor za grad, lako se parkira , malo trosi i uostalom najbitnije za te pare relativno mald auto.
@witch_yu moj je savet da telefonom kontaktiras predavnice auto delova (npr AP sport) i pitas za cene neki delova koji ti mogu ztrebati kao i da kontaktiras Fiat servse da vidis kakva im je pouzdanost i sta im crkava i koliko ta popravka kosta.
AP Sport 2455-688
Fiat Goran 2913-543
Srecno
Comment
-
-
...da, ali zar nisi prochitao prvi post i video da poseduje Golf 2 iz 91 godine, sto dodje na to da netreba da menja kola, ako joj vec savetujesh ta godishta...a zena lepo kaze da zeli da zameni tog "matorca" za neshto novije...
Comment
-
-
cuj ovog(iwcham1979)..aj da joj predlozimo jedan rs2...pa po cemu moze da bude bolji za njene potrebe neki od tih?da bi svaki drugi dan visila kod mehanicara?ili mozda hoce da postane najbolja prijateljica nekoj prodavnici za delove?ili da moze da se pohvali "jaooo vidite me,vozim se u audi ili hondi.." mislim da bi trebali da otvorimo malo oci,i da se ne kupuje auto po znaku koji mu je okacen na haubi(kolko vidim,nekima je to bitnije..).mogu da razumem one sto predlozili ford ka,jer je to ta generacija,ipak i to noviji auto,ali ne ove starudije 10 i vise godina stare.uostalom..600 neznam kakav je,ali zato na poslu imamo 500(skoro su isti..) i mogu ti reci da za grad nema bolje resenje za te pare.prolazi svud,parking uvek ima za njega,malo trosi i nezna da se pokvari to.nas 500,na poslu iso i bez vode i bez ulja,ko se seti dolije malo
ali nas jos nije ostavio na putu.auto napravljen za grad,neunistiv.zato,pazari odmah to i ostavi starudije ostalima.
cao
Comment
-
-
Hvala na informacijama Ian. To me je zanimalo, znaci koliko je kvarljiva roba, ne zelim auto tipa juga koji i kad je nov ne radi kako treba. Da je pouzdan i da se sve svodi na redovan servis (ulje, kocnice, filteri...) Cesto za neke modele automobila kruze razne price, tipa losi su zbog ovog ili onog... Najvise me zanimaju price tog tipa. Da postoji razlog iz kog seicento (u dobrom stanju) trenba izbegavati? Po predhodnim postovima deluje mi kao dobar izbor. Slazem se sa svima koji predlazu VW, pezo itd, ali finansije su mi tanke tako da se moram odluciti sta su prioriteti, a to je mlad auto, mali potrosac, mala kubikaza, relativno jeftino odrzavanje. Lepotu i gabarit moram da zanemarim.
Comment
-
Comment