saxo vts ili punto hgt ? dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alenas
    CBC Član
    • 21.01.2008
    • 102
    • negotin

saxo vts ili punto hgt ? dilema

znaci sto vise gledam oba auto manje znam. sta biste vi pre kupili vts 16v ili hgt jer sam cuo da fiat ima vise mana od saxa ?
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

To ti je tesko ovako reci, uzmi onaj koji je u boljem stanju generalno, i sto slicniji fabrickoj izvedbi... Ako je neko nesto budzio sa pijacarskim dijelovima i "turbo" naljepnicama na cepu rezervoara, vrlo vjerovatno je da je bio "trkac", a ta sorta bas i ne odrzava aute...

Meni licno je Saxo malo simpaticniji, ali to sam ja...

Comment

• alenas
      CBC Član
      • 21.01.2008
      • 102
      • negotin

znam ja sam imao saxo 1.6 8v pa se dvoumim da li da kupim sa 16v noviji model ili punto hgt. svi mi kazu bezi od fijata ali niko ne zna razlog

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

svi mi kazu bezi od fijata ali niko ne zna razlog
        Ma bezi, ko ce jos da pita za razlog...pitaces kad budes na sigurnoj udaljenosti...

Comment

• alenas
          CBC Član
          • 21.01.2008
          • 102
          • negotin

znaci ima vece ubrzanje, a kakva mu je stabilnost u krivinama i udobnost

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

ja po netu sto sam gledao saxo sa 16v je jaci od hgt punta, ali ako neko ima tacnije podatke nek ih stavi .. punto hgt je meni ekstra, ali on stvarno trosi mnogo, a i citam da se kvare ti motori, problem sa radilicom ili cim vec .. ima par ponosnih vlasnika ovde hgta (tepsija, reaper) pa nek oni daju rec za hgta ..

ja sam pre saxa imao bravo 2001 1.2 16v, i bio sa zadovoljan ali saxo je pouzdaniji tj. ne pucka ne lupka, nema te sitne kvarove koji su kod svih fiata boljka stalno .. mislim opet da ces pre naci dobrog HGT nego dobrog saxa .. i da je izbor veci i samim tim cena manja ..

Comment

• alenas
              CBC Član
              • 21.01.2008
              • 102
              • negotin

Originally posted by mishio
              ja po netu sto sam gledao saxo sa 16v je jaci od hgt punta, ali ako neko ima tacnije podatke nek ih stavi .. punto hgt je meni ekstra, ali on stvarno trosi mnogo, a i citam da se kvare ti motori, problem sa radilicom ili cim vec .. ima par ponosnih vlasnika ovde hgta (tepsija, reaper) pa nek oni daju rec za hgta ..

ja sam pre saxa imao bravo 2001 1.2 16v, i bio sa zadovoljan ali saxo je pouzdaniji tj. ne pucka ne lupka, nema te sitne kvarove koji su kod svih fiata boljka stalno .. mislim opet da ces pre naci dobrog HGT nego dobrog saxa .. i da je izbor veci i samim tim cena manja ..
              druze tebe sam trazio jer su te drugi preporucili koja je cena za tvoj saxo pusti mi na pp ili broj da se dogovorimo ako ga prodajes

Comment

• alenas
                CBC Član
                • 21.01.2008
                • 102
                • negotin

jel ima neki saxo club kod nas ?

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

hehe nema englezi imaju saxo klub i to jako dobar ..

Comment

• Aki
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2006
                    • 1133
                    • Beograd
                    • Yugo 1603, Yugo 1301

Nisam vozio saxa nikada, Zverko prodade njegovog, pa ne stigoh da zickam krug , ali hgt-a sam vozio pre neki dan. Zao zvuk, odlicno ubrzanje, cini mi se da je sporiji od saxa do 100, treba mu 8.2 a saxu valjda 6.7sec. Lezanje je odlicno, s' tim da ovaj koji sam ja vozio nije imao fabricke amorte. Kocenje na hgt-u je , jednostavno odlicno. Enterijer, putno k'o punto, saxo je malo jednostavniji, barem meni. Koji god uzeo, imaces zujalicu prve klase.
                    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                    - Lousie Smith

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Punto ubrzava malo ispod 9 sec do 100-ke, Saxo malo brze od toga - u fabrickoj izvedbi. Punto je ozbiljniji auto sve u svemu. Uostalom, njegov konkurent je 206 S16, a ne Saxo ili 106, sto govori daje Punto pola klase ozbiljniji auto. Ako te interesuje ulicno naterivanje onda je Saxo nesto bolji za te stvari...a 106 S16 jos bolji, ali njega nema ovde mnogo.

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

bas tako, a plus svega punto je za klasu skuplji isto za odrzavanje

Comment

• alenas
                          CBC Član
                          • 21.01.2008
                          • 102
                          • negotin

hvala ljudi poslacu vam slike kad budem pazario jedan od ta 2 modela a boga mi bice uskoro. pozz

Comment

• Manfred
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2007
                            • 905
                            • Beograd

Originally posted by mishio
                            bas tako, a plus svega punto je za klasu skuplji isto za odrzavanje
                            Gde si tu informaciju iskopao????

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

nema iskopao, znam

hgt i punto i hgt bravo su duplo skuplji za odrzavanje od obicnih punta i brava ..

Comment

Working...
                              X