saxo vts ili punto hgt ? dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ian
    CBC Početnik
    • 28.08.2007
    • 8

malo podataka..

Saxo VTS 16V

0-100km/h 8.70s
    0-Quarter-mile 16.20s
    0-Kilometre 29.90s
    Top speed 205 km/h

Punto HGT

0-100km/h 8.60s
    0-Kilometre 29.90s
    Top speed 205 km/h

pazari onaj koji je u boljem stanju.po podacima tu su negde,punto je veci i udobniji od citroen-a.kvarovi i ostalo,to zavisi na sta naidjes,nije istina da motor u hgt daje probleme(taj motor se nalazi i u drugim modelima made in fiat).ako nisu ocuvani i ako im dusa iscrpljena, jedan i drugi ce ti davati probleme.

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Pre tri godine sam vozio jednom 106 1.6 16V i bio sam odusevljen autom,imao je kompletan full od opreme(nije kao na oglasima kad kazu full bez ovog ili onog ),isao je odlicno,po gradu 90% auta obilazis na crti,lezi odlicno,koci isto,i mogu da kazem da je dosta trajan s obzirom da je pomenuti auto menjao vozace kao Cicolina hebace,znam za podatak da mu je set kvacila skup(original je bio 350e),saxo mi je jos lepsi,samo sto je tesko naci u dobrom stanju kod nas takav auto.
      Veoma je tesko reci sta je bolje,Punto je kao sto rekoste za pola klase veci auto,limarski delovi bi trebali biti jeftiniji za zabara,za mehaniku i trap ne znam ali Saxo bas i nije povoljen za odrzavanje(bar za 1.1 motor delovi potrosni mi nisu nesto povoljni).

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

ja sam pre imao Bravo 1.2 16v i delovi su iste cene, cak saxo i jeftniji sem veliki servis, on je skuplji ali opet dosta jeftiniji nego na HGT sto bi bio bravu npr.. istina JAKO tesko se nalazi dobar saxo, tako da je punto laksi izbor .. e sad ja mislim da punto ipak nije dovoljno brz za saxa, ali sve ima svoje ..

Comment

• skar
          CBC Veteran
          • 15.10.2007
          • 102
          • begrad-miljakovac

iskreno meni je punto dosta lepsi i intresantniji kao auto saxo je dosta mali iznutra i ako si malo krupniji covek sve je nekako minijaturno jako dobro se oseti brzina u saxu.A sto se tice punta kod nas svi su dosta izakani bar sto sam ja trazio kada sam se razmisljao izmedju saxa i punta i9 u potrosnji ti je velika razlika bar koliko ja znam ali to kod takvih kola ne treba ni gledati ali sto ti ne potrazis nekoga nemca pa makar i malo starijeg jer nasi putevi nit su za talijane nit za francuze

Comment

• alenas
            CBC Član
            • 21.01.2008
            • 102
            • negotin

saxo

sta mislite o onom sivom saxu iz nisa sto je postavljen na svim oglasima ? malo je niska cena sto je dobro ali za to godiste 2001. nema original volan s airbagom, nema znakove na gepeku i menjana su stop svetla, napisano je da je 16v a na motoru nigde 16v. da li ga je neko video uzivo ?

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

to nije 16v ! i pise da ima 90ks ..

Comment

• alenas
                CBC Član
                • 21.01.2008
                • 102
                • negotin

znam da nije ali je cena haos pa se dvoumim ima jedan u krusevcu koji ga prodaje bez spojlera

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

kakvih spojlera ?

ja sam tebi rekao da ne trazis merilo u najjeftinijim autima po oglasima jer su to krsevi, zna se minimalna cena dobrog vtsa koja je ..

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

iskreno, ja ne bih ni jedan ni drugi uzeo u razmatranje, jer je veoma tesko nace ulicne trkalice-zujalice u dobrom stanju.
                    ok je kada su novi ,ili kad ih kupujes od poznatih vlasnika za koje provereno znas da dobro odrzavaju kola!
                    zbog napaljivanja na forumu mozes da navuces bedu sto se tice odrzavanja i drugih troskova koji su veci nego kod standardnih primeraka.
                    u svakom slucaju ne srljaj!

Comment

• alenas
                      CBC Član
                      • 21.01.2008
                      • 102
                      • negotin

mislio sam na prednji branik. vidi mu se hladnjak iceo motor ma nema veze u nedelju idem u nis da pogledam nasao sam 2 komada pa sta mi bog da i 1 pezo 106 1.6 16v uostalom videcete da li sam se zeznuo
                      kupio vts 16v

moze lock

Comment

• alenas
                        CBC Član
                        • 21.01.2008
                        • 102
                        • negotin

najzad sam kupio saxo slikacu ga neki dan pa ce te i videti. uglavnom u nisu sam gledao 3 i svi su uzas

Comment

Working...
                        X