Kupovina Volvo-a S40 ~1998.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Kupovina Volvo-a S40 ~1998.

Posto smo u onoj temi o kupovini sto bezbednijeg auta do 6k evra, dosli do zaljucka da bi najbolje bilo uzeti sto veci auto, sa sto vise zvezdica i to nekog proizvodjaca koji ima tradiciju vodjenja racuna o bezbednosti,cak i o "sitnicama" o kojima je pisao Sveti Brick. tom opisu rekao bih da od predlozenih najvise odgovara Volvo S40 npr. 98.g, koji ima 4* i spada u large family cars, a i Volvo je.

Ako neko ima iskustva ili zna nesto o S40 neka napise,sve informacije i saveti su dobrodosli.
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Znaci, kako se pokazao, koji motori su se ugradjivali i koji su za preporuku, kakva je limarija, jel pocinkovana,kakve su cene i dostupnost delova, kakav je za odrzavanje,ima li majstora, da li je istina da je to holandski volvo i da je losijeg kvaliteta od onih proizvedenih u svedskoj itd. koliko imaju air bag-ova?

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Limarija je naravno pocinkovana, to se kod Volva i ne pita od 80-tih. Od motora gledaj da zaobidjes 1.6, mnogo je slab za karoseriju. 1.8 moze da prodje a po meni najbolja kombinacija je 2.0t. Ono sto se meni ne svidja na tom s40 je enterijer, jer plastika ubi. Nesto slicno kao Fiat. Ne znam sta im bi da onako odrade lose.
      Da to je Volvo koji se proizvodio u Holandiji zajedno sa Mitsubishi Carismom, sa njom deli dosta delova. Sto se kvaliteta tice naravno da je losiji od starijih volvoa sa zadnjom vucom, ali je sasvim ok kada se poredi sa drugim proizvodjacima. Mislim da to ne treba da bude razlog da se zbog toga izbegava. Za delove sam cuo da su papreni i da je odrzavanje skupo ali o tome neka kaze ko ima s40...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Ajmo ljudi, jel moze jos neki odgovor...

Izgleda da sam trebao da stavim temu u opste diskusije o automobilima...

Comment

• click
          CBC Veteran
          • 13.09.2007
          • 128
          • Beograd

Za odrzavanje ti je najjeftiniji (i najjednostavniji) 1.9 td. Samo treba naci neki koji nije "ubijen".

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Samo si zaboravio da naglasis da je to nemoguca misija naci dizela koji nije ubijen...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Darko_NS
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2004
              • 557
              • Srpska Atina

S40 ima neverovatno malo mesta na zadnjoj klupi.. ja sa 187cm ubijem kolena kada se vozim nazad
              ali je zato napred bajka od voznje, ima najudobnija prednja sedista u kojima sam se ja ikada vozio.

taj 1.9td je reno???

Comment

Working...
              X