Opel tigra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gazda Milutin
    CBC Senator
    • 31.01.2008
    • 267
    • Pancevo

Opel tigra

Pozdrav svima sa foruma!

Imam jedno pitanje za sve vas forumase:

Zena mi se "zalepila" za OPEL TIGRU, onu prvu, i mene interesuje kakva su vasa iskustva sa tim kolima. Ja, iskreno, vozim MB W124 i potreban nam je drugi auto a da ne bude veliki pa ako moze da bude tigra. Ja kazem nesto sa pet vrata zbog klinca a ona: " Ako moze tigrica bas je medena...".

Koje su cene istih?

Kakva je sa mehanikom?

Limarijom?

Za firmu sam pazario josh 2000. OPEL COMBO 1.7 D furgon i ako je i tigra blizu dobra kao on onda je to prava stvar za nas

Molim za savet i pomotj!!!

Hvala unapred
    - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Koliko sam ja primetio to je Corsa ispod, e sad nek me neko ispravi...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Tigru u solidnom stanju je teshko naci, a i ako se nadje onda je cena od oko 5000 veverica pa navishe, u verziji sa klimom. Podvlachim prve deo prve rechenice: da je takvu Tigru teshko uopshte i naci kod nas.

Mesta na zadnjoj klupi i ima jedino za klince, o vozhnji odraslih osoba pozadi na iole duzhim turama nema ni govora. Osim ako su spremni da rizikuju tezhu povredu ili neki ishijas...

Vozhnja je poprilichno dinamichna, ali ne i sportska. Fabrika daje podatke da slabiji motor (1,4) ubrzava do 100 km/h za neshta preko 10 sekundi, a jachi (1,6) za neshta ispod 10 sekundi. U svakom sluchaju je vozhnja "tvrda" zbog gasnih amortizera (bar u onoj koju sam ja jednom prilikom provozao) i tvrdog veshanja. Od oktobra 1997. su napravljene izmene upravo na veshanju, u shta je "prste umeshao" Lotus. Unutra je dosta "skucheno", prednja sedishta su dovoljno dobra za krace ture i gradsku vozhnju, a Tigra se upravo u gradu najbolje i snalazi zbog solidne okretnosti i malih gabarita. Problem je samo jako losh pogled unazad zbog shirokih C stubova/lukova.

Euro NCAP nije testirao Tigru, mada ne bih ochekivao previshe shto se rezultata crash testova tiche... Standardan je Airbag za vozacha, a jachi model dobija i suvozachki Airbag (tako bar "kazhe" parker.co.uk) i ABS.

Pouzdanost nije neshta chime bi se Tigra mogla pohvaliti, tako da je "bliznakinja" Corsa na chijoj osnovi je Tigra i razvijena daleko pouzdanija od nje. TUV lista ukazuje na cheste probleme, a ako te bash interesuju detalji idi na njihov site pa pogledaj i sam, da ne shirim prichu...

Dizajnerski inache jako uspeo model, narochito je bio u svoje vreme i u tom segmentu. Chak i danas deluje atraktivno (barem meni), i to je ono gde izvlachi poene... Shto se limarije tiche daleko je od one Opelove "tradicije" sa pochekta devedesetih, ali nije pocinkovana.

Iskreno, ja mislim da ima i boljih izbora od Tigre za tu svotu. "Bliznakinja" Corsa, Clio, Fiesta, Saxo, Punto ili Twingo - svi cenom mogu da se ukope u prichu, a moje je mishljenje da se radi o boljim automobilima od Tigre. Naravno da nemaju "shmek" i lepu liniju Tigre, ali mislim da to ipak ne treba da bude presudno pri kupovini. Kapiram da je dizajn ono shto privlachi narochito pripadnice lepsheg pola, ali isto tako su i Fiesta, Corsa ili Twingo vrlo chesto "prvi zhenski izbor", tako da se nadam da josh ima mesta za promenu odluke. Iskreno, Tigra mislim da ne opravdava cenu svojim kvalitetom i generalnom praktichnom upotrebljivoshcu. Tim pre shto treba da (povremeno) bude i porodichan automobil u tvom/vashem sluchaju, a ona to teshko da mozhe. Ali, to je samo mojih 50 centi =]

U svakom sluchaju oprezno i sa srecom!
      http://www.bmw.tv

Comment

• Gazda Milutin
        CBC Senator
        • 31.01.2008
        • 267
        • Pancevo

Zahvaljujem ti Overspeed-u na ovako iscrpnom textu po pitanju TIGRA.

Moram ovu moju da posadim za komp i da procita tvoj text.

Njena filozofija je ova:" Maco, molim te, ako vetj kupujesh auto za mene... A ne onaj tvoj tenk... Pa sta ako se nevidi pozadi... vozila sam Combo X puta ( i cuknula dvaput!)...itd."

Ja sam za "pametniju" kupovinu (slicnu preporuci) ali ta sva kola su "...tako obicna i nezenstvena..." ali tako bih je obradovao pa posle neka se ONA za glavu hvata.

U svakom slucaju HVALA PUNO na savetima i ako imash josh nesto da dodash ti ili bilo ko - SLOBODNO!

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Bojim se da si sve vec sam rekao, to jest zena ti je sve rekla! Mozes ti sad da izmisljas sta ti god padne na pamet, ona je odlucila da hoce Tigru! Ne zavidim ti nimalo, muka te je snasla da pronadjes dobru, jer objasnjenja nema!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Gazda Milutin
            CBC Senator
            • 31.01.2008
            • 267
            • Pancevo

Eh, te zenne...

Imal' neko savet sta da gledam pri kupovini?

Hvala unapred!

Comment

• Miodrag
              CBC Veteran
              • 31.08.2007
              • 184
              • Sremska Mitrovica

novu zenu
              salim se

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Originally posted by Gazda Milutin
                Eh, te zenne...

Imal' neko savet sta da gledam pri kupovini?

Hvala unapred!
                Krenite zajedno i nek' proveri "preglednost" iz automobila. Ovo mozhe ozbiljan problem.
                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nezki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2007
                  • 409
                  • Beograd

Neka pogleda i Ford Pumu slican autic
                  Opel Corsa C by Nezki

Comment

• Gazda Milutin
                    CBC Senator
                    • 31.01.2008
                    • 267
                    • Pancevo

Prichaj mi o problemu!
                    Da samo vidish sta uradi jadnom COMBO-u i to dva puta.

Mada, izvestila se na rikverc sa retrovizorima... A opet nije vozila vishe od dve godine (trudnotja + malo dete) Djavo tje ga znati sta je pametno...

Ja resih da rizikujem i jurim TIGRU... Javljam o progresu i postavljam fotke kada pazarim istu!

Da li neko moze da preporuchi nekog ko prodaje?

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Samo da ti kazem da znam kako ti je. i moja devojka se nalozila na Tigru i to ti je. Nikako da je ubedim da dobru ne mogu da joj nadjem.

A sto se kupovine tice - dosta pazi ko je auto vozio. Svi ljudi koje znam da voze Tigru (a ne znam ih mnogo) odnosno da su vozili kao srednjoskolci su ih vozili kao da je to najmanje WRC automobil!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.04.2007
                        • 1018
                        • Zemun

Tigra je prakticna ako nikoga ne planiras da vozis u istoj, mnogo je precenjena u odnosu na recimo Korsu B sa kojom deli platformu.

Ne znam, za pare kolko moze da se kupi Tigra A moze da se uzme odlicna Korsa B.
                        Dr. Fritz Indra

Comment

• zemunac72
                          CBC Veteran
                          • 08.12.2006
                          • 154
                          • zemun

ako tvoja zena ispravi naslon sedista i voli da vidi vrh haube zaboravi na tigru. uzasno je nepregledna i jako skupa za limarisko odrzavanje. nema ih puno po odpadima i to te tera da kupujes nove delove....branik,far,krilo....veoma skupo....

Comment

• Gazda Milutin
                            CBC Senator
                            • 31.01.2008
                            • 267
                            • Pancevo

Hvala vam puno na iskrenim savetima!!!

POTPUNO STE U PRAVU!!!

Sada lomimo ruke izmedju punta (ja) i 206-ice(ona). Ali ako naletim na DOBRU tigru...

U svakom slucaju...HVALA PUNO!!!!

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma kupuj tu 206 i time je izadji u susret, a Tigru zaboravite...
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X