Hocu da kupim Kiu Rio Sedan 1.4 benzinac. Treba mi Vase misljenje o njoj. Kakav je u voznji, potrosnja, unutrasnjost? Ciji su motor i menjac itd.? Hitno.
Citao sam prije par godina da Rio prve generacije, doduse 1.5 kao karavan verzija, ima put kocenja 100-0 za 57m, sve sa ljetnim gumama 15", normalnim-standardnim uslovima. U pitanju je bio test novog auta od strane zagrebackog autokluba...obrati paznju na to...
Mislim da ces tu naci sve odgovore! Skoro sam bio u KIA salonu i video Rio... Utisak, za taj novac je the best ali meni se nikako ne svidja sedan verzija! Licno, ako bih se odlucio bas za sedan pogledao bi u Huyndai Accent jer je cenovno slican Rio-u ako ne i isti!
Astra se bar meni u ovom sluchaju namece kao bolji izbor. Da je Cee'd ili i30 u pitanju onda OK, oni i jesu pravljeni za evropsko trzhishte i kao direktna konkurencija upravo u kompakt klasi (gde su po meni "best buy"). Rio je medjutim stariji model mada je u pitanju nova generacija, on ipak nije na nivou Ceed'a i i30-ice, odnosno Astre, tako da ga nema smisla porediti i dvoumiti se izmedju njega i Astre osim, naravno, ako je raspolozhivi fond u pitanju... Vidim da je neshto jeftiniji od Astre i povoljniji shto se cena doplate za opremu tiche.
Imaj na umu da cesh sa Astrom imati manje muka oko naknadne prodaje, koliko god to sad zvuchalo kao "preuranjena" konstatacija jer kupujesh nov auto. Medjutim, i o tome treba misliti, a pored toga cesh sa Astrom imati i sporiji pad vrednosti i manje realne gubitke, narochito ako auto zadrzhish vishe od 5 godina.
Standardna ponuda je za Astru bez klime, oko 11500 veverica, za 12 dobijesh klimu i josh neku opremu, uostalom pogledaj i sam.
Comment