Danas sam pogledao jednu Themu 20ie Turbo 8V 88KW 118KS i utisci su sledeći:
1. Limarija i enterijer generalno u dobrom stanju, potrebno uraditi zadnje rubove ali ništa kritično.
2. Turbina je skinuta pošto njena popravka ili zamena bila dosta skupa vlasnik je od toga odustao.
3. Auspuh je propao osim izduvne grane, potrebna zamena.
4. Na letvi volana pusta ulje potrebna zamena novom.
5. Ventili se čuju mada majstor kaže da se to relativno lako može srediti, mada ga zabrinjava određen zvuk iz motora i kaže da u pitanju radilica ili neki klip pa je otvaranje motora neophodno.
6. Registracija ističe za mesec dana.
7. Ima plin, nedavno ugrađen.
8. Rezervoar za gorivo je pocepan odozdo (plastičan je).
9. Kočnice su ok kao i trap.
Uz auto daje:
1. Komplet dihtunga motora, karike, prednja leva vrata, menjač (otisla lamela a on zamenio ceo menjač)
To je sve sto mogu trenutno da se setim, covek traži za auto 1600E, po majstorovim rečima da bi auto bio 100% u ispravnom stanju uzimajući u obzir registraciju i limariju potrebno je oko 1000E. Takođe me plaši po njegovim rečima da su delovi za Lanciu 2-3 puta skuplji od opelovih ili golfovih.
Dosli smo do zaključka da za auto vredi dati obzirom na ulaganja oko 1000E, pošto čovek ide uskoro za ameriku žuri mu se pa se možda i dogovorimo oko cene.
E sada imam nekoliko pitanja u vezi sa delovima:
1. Koliko košta turbina u uspravnom stanju polovna, a koliko nova?
2. Koliko su klipovi i radilica naravno novi?
3. Nov auspuh i letva servo volana?
Dali ovi delovi uopšte mogu da se kupe originalni i novi?
Poz.
Sasa!
1. Limarija i enterijer generalno u dobrom stanju, potrebno uraditi zadnje rubove ali ništa kritično.
2. Turbina je skinuta pošto njena popravka ili zamena bila dosta skupa vlasnik je od toga odustao.
3. Auspuh je propao osim izduvne grane, potrebna zamena.
4. Na letvi volana pusta ulje potrebna zamena novom.
5. Ventili se čuju mada majstor kaže da se to relativno lako može srediti, mada ga zabrinjava određen zvuk iz motora i kaže da u pitanju radilica ili neki klip pa je otvaranje motora neophodno.
6. Registracija ističe za mesec dana.
7. Ima plin, nedavno ugrađen.
8. Rezervoar za gorivo je pocepan odozdo (plastičan je).
9. Kočnice su ok kao i trap.
Uz auto daje:
1. Komplet dihtunga motora, karike, prednja leva vrata, menjač (otisla lamela a on zamenio ceo menjač)
To je sve sto mogu trenutno da se setim, covek traži za auto 1600E, po majstorovim rečima da bi auto bio 100% u ispravnom stanju uzimajući u obzir registraciju i limariju potrebno je oko 1000E. Takođe me plaši po njegovim rečima da su delovi za Lanciu 2-3 puta skuplji od opelovih ili golfovih.
Dosli smo do zaključka da za auto vredi dati obzirom na ulaganja oko 1000E, pošto čovek ide uskoro za ameriku žuri mu se pa se možda i dogovorimo oko cene.
E sada imam nekoliko pitanja u vezi sa delovima:
1. Koliko košta turbina u uspravnom stanju polovna, a koliko nova?
2. Koliko su klipovi i radilica naravno novi?
3. Nov auspuh i letva servo volana?
Dali ovi delovi uopšte mogu da se kupe originalni i novi?
Poz.
Sasa!
Comment