Logan vs. Aveo (sedan) vs. Cordoba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Logan vs. Aveo (sedan) vs. Cordoba

po meni veoma slicni automobili, kako po ceni, tako i po kvalitetu! Za Seat postoji neka akcija, a Logan i Aveo u najvisem paketu opreme kostaju slicno! Koncepcijski ista vozila jer mi takvo i treba!

Cordoba: dizajn mi se najvise dopada, oprema ni malo ni mnogo, reko bi se taman, motor je najslabiji ali zato pedigre obecava kvalitet!
    Logan: igra na kartu prakticnosti pa o dizajnu necu nista reci! Najveci plus po meni je prostor i komfor za sve putnike. zanimljiv agregat od 105ks i Prestige oprema.
    Aveo: dizajnerski veoma privlacani moderan, a jedina vizuelna mana po meni jeste da deluje nekako previse usko, pogotov kad se gleda direktno sa prednje strane. Enterijer zaobljeniji, nekako lepsi i deluje luksuznije ali ne znam da li i kvalitetniji!
    Sva tri modela poseduju proverene agregate, mehanicki sklop, menjac,... (Reno, Opel, VW)
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

Avea i Logana sam vozio, Cordobu nisam, no kontam, da bi ona mogla biti najbolji izbor.

Cisto zbog pedigrea...

Aveo prvo, kako i sam kazes, djeluje iznutra jako luksuzno, mnogo skuplje nego zapravo jeste. U odnosu na Logana kojeg sam vozio (bas sa motorom i opremom koju spominjes), mnogo je ugodniji za putovanje vecim brzinama, znaci preko 140-ak km/h. Logan tada postaje mnogo bucniji.

Aveo ti je na crash testu dozivio pravu katastrofu, valjda si upoznat sa tim. Meni opet, najveca zamjerka na Aveu (sa 4-ero vrata, onaj Aveo “mali” sa 3 i 5 vrata je skroz drugi auto) je mjenjac. Nekakav je odvratan za koristenje, sav mlitav. S druge strane, ova Dacia 1.6 ima odlican mjenjac, a i motor se meni skroz svidio. Na startu sa semafora iza sebe mozes ostaviti i Audi A4 1.9 TDI sa 110 KS, a od Logana to niko ne ocekuje. Uz to potrosnja je skromna.

Da ja licno biram izmedju ova dva auta, iako je Aveo iznutra mnogo luksuzniji, a ipak i ima image Chevroleta, ja bi izabrao Daciu. Bolje mi je “legla”, ljepse se vozi, vise mozes uzivati u voznji. Znam da izgleda blesavo kad se ovo napise za Logana, al stvarno je tako. Idi u salon i trazi test voznje tih auta, pa odluci. Tako ces biti najsigurniji u svoj izbor. Ja bi ti nesto vise napisao o oba auta, al vozio sam ih ima godina dana il vise, pa se ne sjecam svih detalja.

Comment

• Yugo cabrio
      CBC Veteran
      • 03.01.2008
      • 114
      • Beograd

cale ima daciju logan.....

kupili smo je u avgustu i vec je obrnula 20 000km...bez najmanji pimedbe....jako je suto stabilan...sasvim lepo ide....trosi malo....ogroman je iznutra....

ma logana i da ne razmisljas...ipak je to francuz.....a servisi su smesni sto se tice cene.... a rade se na 15 000km....

evo je.....stvano je super....novo je novo

zimi me greje "crna kapuljaca",leti me ladi TOP DOWN-YUGO CABRIO

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Vozio sam se u Cordobi ali je za razliku od ove koja se nudi na akciji bila mnogo bolje opremljena, imala tdi motor od 130ks i nekako mi se cini da joj je i enterijer van serijski u odnosu na osnocne pakete opreme! Npr. sedista su mnogo bolja... Na zagnjoj klupi i nema bas previse mesta, a da bi pomerili malo stopalo ili nogu morate i celo telo jer je zaista na zadnjoj klupi sve knap! Ono sto me najvise odvlaci od istog jeste motor od 85ks! Ne kazem da je malo ali mislim da je Cordoba najteza od svih, a podrazumeva se da cu ugraditi plin bilo koji auto da kupim.
        Sto se crash testova tice, sve mi je dobro poznato ali opet sve je to relativna stvar i zavisi od x faktora u tom jednom trenutku. Ne kazem da ne mislim na svoju bezbednost ali 4x air bag u Aveu ipak nesto znaci, a ko zna, mozda su ove novije serije malo utegnuli!
        Odrzavanje i redovni servisi za Logana uopste nisu jeftini barem ne u Integri tako da mi jednostavno to ne moze biti adut prilikom kupovine!
        I da odem na test voznju cisto sumnjam da bi primetio ko ima bolji menjac jer trenutno imamo Juga, a licno mislim da je ta test voznja isuvise kratka i uopste premalo vremena da se sve lepo sagleda! Eventualno bi pomogao prvi utisak koji sticem cim sednem...

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Marko, crni sinko. Tebi se bas bacaju pare. Kakvih crnih 4 airbaga kod Avea. Pa njemu ni 20 ne mogu da pomognu!!! Gde moze da se poredi Seat Cordoba, sa ova dva sirotinjska modela. Majko mila! Nece moci, ni po izgledu, ni po kvalitetu!
          Proizvodnja Dacije nije robotizovana, pa varovi npr. nisu precizni kao kod odgovarajuce konkurencije, i auto je bucniji nego sto bi trebalo da bude. Enterijer ni kod Logana ni Avea necu da komentarisem!

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

To ni meni nije jasno =]

Comment

• VR6
              CBC Senator XXL
              • 31.10.2004
              • 512
              • Sarajevo

Marko, nista ti airbag ne znaci, ako karoserija nije dovoljno crvsta. Airbag je tu samo da bi sprijecio da udaris glavom od volan il neki drugi tvrdi dio kokpita, i tako se povrijedis. Trkaci auti sa rollbarom i H pojasevima u 4 tacke nemaju zracne jastuke, jer je vozac cvrsto zavezan i fiksiran za sjediste. A trkaci auti su prakticno najsigurniji, tako da ne gledaj airbagove. Logan je dosta sigurniji od Avea, a Cordoba je ko Logan il za nijansu bolja...

Unutrasnjosti Avea nista ne fali, bar izgledom...

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Cordoba je mnogo nijansi bolja od Logana. Mislio sam da to i vrapci znaju. Avaj

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

U cemu je bolja, ajde preciziraj. Kad vec i vrapci znaju, napisi sta je tacno bolje kod seata.

Ako se ne varam i skuplja je 2, 3 hiljade evra, u zavisnosti od opreme na loganu. Jedino ako sad ima nekih popusta, pa kosta jos manje - kad sam gledao cene 11.700 evra je kostala cordoba sa nekim paketom opreme koji ima klimu, abs, servo i slicno. To bas i nije mala razlika, pogotovo ne uz izmisljene ili nebitne prednosti (osim ako ne navedes stvarne). Koliko tacno kosta cordoba?

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Bolje je to, u odnosu na Avea, sto pripada VW grupi, pa ludi srbi misle da je to tehnolosko savrsenstvo.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

SEAT Cordoba Special Edition

- Klima (pretpostavljam manuelna)
                      - ABS
                      - Servo volan
                      - Farovi za maglu
                      - Elektricni podizaci prozora (nije navedeno da li samo prednji ili i zadnji)
                      - 2x AirBag
                      - prtljaznik od 485L (nisam znao da se i ovo racuna kao oprema)
                      - Centralna Brava
                      - Metalik boja

Cena je sa carinom i pdv-om 11.700eur. Takodje pise da se na poklon dobija kasko za 5 godina! pretpostavljam da to vazi samo ako se kupuje na lizing...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Unutrasnjosti Avea nista ne fali, bar izgledom...
                        Ova unutrasnjost do sada nije vidjena u sedan varijanti...

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

To sto Cordoba pripada VW grupi ne znaci da je savrsenstvo, ALI ITEKAKO znaci da je VEOMA KVALITETNO!!! Kupujte kante slobodno, i neka vam je u zdravlje, nemam nista protiv. Svaki Vagen, Honda, Mazda, Renault, Pezo, Toyota su bolji od ovih njesra xxx puta.

Aveo - svi komentari u vezi s ovim prevoznim sredstvom su suvisni! Sto se tice Logana, dobar je to auto za sirotinjske zemlje, ali prica se zavrsava na tome. Proizvodi se starinski tj. proizvodnja nije robotizovana, vec ga Rumunska sirotinja sklapa i vari od pocetka do kraja, za pocetak! Logan mog kolege vec zveci, posle dve godine koriscenja. Handling Cordobe (koja je produzena Ibiza), i Logana ne moze da se poredi. Logan ima nedirektan upravljac, a i visok je, tako da je ocaj s njim uci u ostriju krivinu malo brze, u sta sam se licno uverio. Ko vozi kao baba, ovo mu nece smetati. Ja zustrije vozim pa mi je ovo neoprostivo. Zaustavni put mu je xxx puta gori od G4, auta dizajniranog 1996g..... A sta mislis za Seat, za koji je poznato da daje sportsku notu svemu sto proizvodi?! Dalje, Logan iznutra, a i od spolja izgleda kao mazda sa pocetka 90-tih, i ma koliko o ukusima nije vredno raspravljati, sa izgledom Cordobe ne vredi ga uporedjivati. SeatCordoba ima 4 zvezdice na crash testu, Logan 3. Cenu drzi skoro kao Polo, i s obzirom da je popularnost Seatovih automobila u porastu kod nas (zna se zasto - Ljudi shvataju da je to ravnopravni clan V.A.G grupacije), mnogo ce lakse naci put do novog vlasnika kao polovan od Dacije. Itd, itd... Sedi Sri, provozaj Logana, provozaj Cordobu ili Ibizu, imas net, auto casopise, pa vidi....

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by iwcham1979
                            Sedi Sri, provozaj Logana, provozaj Cordobu ili Ibizu, imas net, auto casopise, pa vidi....
                            Profesore, nisam pomenuo Logana, vac Avea u odnosu na Cordobu

Logana tek ne bih uzeo u izbor.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225
                              • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by iwcham1979
                              Cordoba je mnogo nijansi bolja od Logana. Mislio sam da to i vrapci znaju. Avaj
                              Jel ti ne dosadi da pricas konstantno istu pricu?

Comment

Working...
                              X