Honda CRX 1.6 2gen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Honda CRX 1.6 2gen

Poz hondasima...

Prvo slike, a posle cu da napisem o cemu se radi...

Prica je sledeca...auto je od mog drugara, ali ga je do pre dve godine vozio njegov cale... Kad su uzeli noviji auto, ova honda je samo stajala na parkingu... Ja sa jednim drugarom imam mogucnost da ovaj auto uzmemo za brutalno male pare (nismo jos o ceni pricali sa vlasnikom, al pouzdano znam da je mala cifra u pitanju)..

Auto je cini mi se 1991 godiste, al o tim nekim detaljima posle, ako bude bilo potrebe...

Sad par pitanja... Boja kao sto moze da se vidi je matirala puuuno, i malo je iscukana sa strana... Prednji branik bi morao malo da se dovede u red... Za razliku od ovih slika, autu je trenutno polupano suvozacevo staklo, tako da je to dodatni trosak... Treba zameniti prednje migavce i maglenke... Sto se unutrasnjosti tice, sve je u toliko koliko dobrom stanju, samo sto je vozacevo sediste puklo u zglobu, tj nije preporucljivo naslanjati se na njega... Elektronika je ok, a o mehanickim problemima bih trebao jos da se raspitam, mada su rekli da je samo hladnjak problem... Poslednjih puta kad je bio vozen, auspuh je nesto gadno smrdeo, osecalo se i u kolima !!! Zamenjen je ceo i od tada se nista nije osecalo pri voznji... Felne isto trebaju malo da se repariraju, al u pitanju je samo boja jer nisu ostecene ni krive..

Posle svega ovoga napisanog, molio bih za misljenja i neke okvirne cene ovoga sto treba da se menja... Aj da kazemo da sto se limarije tice, auto nije truo i mislim da bih mogao da iscimam drugara kojim se time bavi, da malo pokusam da ustedim na tome... Moram da naglasim da je prvenstveno da se auto dovede u sto bolje vozno stanje i cisto vizuelno da popravi sliku o sebi... Nista preterano, vec da postane pristojan auto... Sve egzibicije kasnije ( nikakav smajling ) kad se zavrsi "faza 1"

Da li se isplati ulaziti u sredjivanje ovog crx-a...?? Po gradu vidjam cesto crx-eve, al ovaj mi je toliko dobar da ne bih zeleo da propustim priliku da ga uzmem i dovedem u pristojno stanje... Vozio sam ga ranije i mogu reci da je jako lepo isao...

Svaki predlog, savet i slicno su dobrodosli... A ako sam promasio mesto gde sam postavio temu, slobodno je prebacite u odgovarajuci deo foruma...

Poz
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Pa ako ga dobijes bas za male pare vredi ga uzeti i srediti...
    Hladnjak ti je 100e+ najjeftiniji...
    Power of dreams !!!

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

suvozacko staklo ces traziti dugo dugo, pricao sam sa par ljudi kazu da je to pored krila i haube trenutno stvar koje jednostavno nema po otpadima nigde u srbiji...migavci i maglenke ne treba da budu problem (u kranjem slucaju ebay)

sto se tice motora to je vec prica za sebe nikad ne mozes da budes siguran u to sta kupujes i sta je , 20% sanse je da je samo hladnjak....ima tu dosta ulaganja u krajnjem slucaju generalna je oko 800e ja mislim....

stavi sve na papir i razmisli....
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Marcus
        CBC Senator XXL
        • 19.10.2007
        • 631
        • Novi Beograd - B62

Izvinjavam se na nepotpunim informacijama sto se tice motora i ostalih delova mehanike, al jednostavno u poslednjih mesec/dva nisam uspeo da vidim vlasnika i da malo popricamo o tome...

A kao prvo, to staklo mi i jeste prioritet... Trenutno ima samo neki najlon preko i tako je vec par meseci (jednostavno, vlasniku taj auto samo dzabe stoji, i to je jedan od razloga sto verujem u malu cenu)... Staklo mi treba, jer bih i ja taj auto drzao na parkingu prvo vreme, al vise bih voleo da ima staklo i da budem malo sigurniji u njegovu "bezbednost" dok je parkiran...

Kao sto sam vec rekao, sredjivanje limarije, farbanje kola i felni, mogu da uradim kod poznanika za ne tako veliku cifru... E sad, nisam bas bio upucen u cenu generalke (800e) tako da to vec mozda malo menja planove... Ako je auto skup za odrzavanje, nema delova i slicno, morao bih dobro da razmislim o tome... Ovo je jedina honda sa kojom sam imao "susret" pa nikad nisam bio previse upucen u stvari oko njih... Mene je privukla samo vizuelno i cenim da bi bila jako lepa kad bi se sredila...

Ako u skorije vreme budem saznao nesto vise, dopunicu...

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

u krajnjem slucaju staklo mozes da napravis, mislim da ce i polovno biti kao novo ...

motor bi bilo lepo da upalis i da nam opises kako radi, da li dimi ....

kako je auto odrzavan? jel paljen uopste za to vreme koliko stoji?

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Zavisi sta se smatra pod generalnom. Ali to ti je cifra...mozda eventualno 100-200e dole, ali opet zavisi...mozda i ne mora da se radi generalka...

U svakom slucaju dobro prekontrolishi auto pre kupovine
            Power of dreams !!!

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Originally posted by NemaN

motor bi bilo lepo da upalis i da nam opises kako radi, da li dimi ....

kako je auto odrzavan? jel paljen uopste za to vreme koliko stoji?
              Kad budem imao priliku da upalim motor, reci cu vam u kakvom je stanju (ako uopste i moze da se upali)... Auto je odrzavan prilicno ok jer im je to bilo jedino prevozno sredstvo, al za ove 2 godine nije ni jednom upaljen...

Pokusacu ovih dana da stupim u kontakt sa vlasnikom pa da detaljno vidim o cemu se radi...

Comment

• Marcus
                CBC Senator XXL
                • 19.10.2007
                • 631
                • Novi Beograd - B62

Originally posted by Honda
                U svakom slucaju dobro prekontrolishi auto pre kupovine
                Jel imate vi nekog majstora koga svi preporucuju... ja trenutno ganjam da sebi uzmem alfu i na njihovom delu foruma citam da svi spominju Deshu i da je on u BG-u najbolji... Jel ima neko sto je jako dobar za honde i kod koga vecina vas ide da popravlja svoja kola...?

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

pa u principu cika mile pile ali ne znam koliko je on bash za ovu situaciju....

Comment

• Marcus
                    CBC Senator XXL
                    • 19.10.2007
                    • 631
                    • Novi Beograd - B62

Hvala vam puno na ovim odgovorima... Sve sto sam znao sam napisao i dobio adekvatne odgovore... Kad auto bude upaljen i malo prekontrolisan, napiascu nesto vise i o tome...

Jedino mi niko nije odgovorio koliko se krecu cene sedista, standardne za tog crxa... Morao bih vozacevo da menjam...

U svakom slucaju, hvala jos jednom

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

cene sedista su smesne oko 50e jedno

Comment

• V-Tec
                        CBC Senator XXL
                        • 30.06.2006
                        • 1615
                        • Beograd
                        • '89 Civic d16a6

Boja je upropascena skroz...ne znam da li bi taj problem resio samo poliranjem...

Motor je verovatno d16a8/a9, 124/130ks cim ima grbicu na haubi...
                        shuto-expressway.com

Comment

• Marcus
                          CBC Senator XXL
                          • 19.10.2007
                          • 631
                          • Novi Beograd - B62

Nisam ni mislio da ga poliram jer je boja stvarno katastrofalna...jbg, dugo izlozen suncu, pa zime, pa ovo pa ono...Tako da bi tu prvo islo rad na limariji, tj ispravljanje ovih delova sto su cuknuti, a zatim farbanje u najverovatnije opet crvenu boju..

A motor ako se ne varam ima 125 konja, tako da je to ova prva varijanta...

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Taj motor ako nije upaljen 2 godine je propao.
                            Moj ti je predlog da zaobidjes taj auto.
                            Power of dreams !!!

Comment

• Propeler
                              CBC Veteran
                              • 20.12.2007
                              • 125
                              • Subotica

Slažem se. Ako motor nije paljen 2 godine to je veeeliki problem. Mislim da ne bi trebalo ni samo sesti i pokušati upaliti. Pa on je suv kao barut i ko zna šta je sve zapeklo. Šta ja znam... za neku smešnu cifru uzeti, što da ne, pa onda polako. Koliko vidim ti imaš "ride" tako da bi ovo uzeo samo iz sažaljenja ne propadne skroz, kao neki hobi. Ja ne bih davao preko 1000e za njega, samo farbanje + generalna je 1200-1300e a ko zna da li još nešto treba kad se baci pogled odozdo.
                              Nemam potpis!

Comment

Working...
                              X