Dacia LOGAN kupovina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ppejic
    CBC Član
    • 09.09.2007
    • 75
    • Dornbirn-Nis

Dacia LOGAN kupovina

Da se pozalim i vama i potrazim savet,

elem, beh ja juce u ovlascenoj prodavnici RENAULT-NISAN (i Dacia) da mi preracunaju koliko bi me kostao Logan 1.4MPI Preference+metalik boja, uslucaju da ne placam carinu.

"regularna" cena bi bila oko 8.800Eur, a bez carine 8.300.

KAKO JE OVO MOGUCE BRE?

ako je razlika 500EUR, ako se grubo preracuna ispada da je cena LOGANA kada bi zanemarili troskove transport u Rumuniji 500/0.2=2000EUR. Mislim.....

Dva puta sam prodavca u salonu terao da racuna...ma covek apsolutno siguran

KAKO JE OVO MOGUCE BRE?
    LOGAN 1.4 MPI Preference + AC
  • boolero
    CBC Veteran
    • 07.10.2004
    • 175
    • Beograd

Imamo neki sporazum sa rumunima pa nije carina 20%.
    OTS

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

taj sporazum nije vise na snazi, tako da se placa puna carina
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Antoaster
        CBC Senator XXL
        • 07.12.2007
        • 343
        • Beograd, Voždovac

E drugar a na koju foru mozes da kupis auto bez carine, ono bez pdv-a znam ali ovo ne kapiram?

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

predstavništvo strane firme.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• gti16v
            CBC Senator XXL
            • 05.08.2007
            • 343
            • BGD
            • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Ako je cena sa carinom i PDV-om 8800 onda racunica treba da izgleda ovako:
            osnovica: 6214.69
            osnovica + carina: 7457.63
            osnovica + carina + pdv: 8800

Cena sa PDV-om bez carine bi trebala da iznosi 7333.33 EUR

Vozila bez carine mogu da kupe cini mi se i taksisti

Nazovi bilo koji drugi salon koji prodaje Dacia vozila i postavi im isto pitanje da vidis da li ces dobiti isti odgovor...

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

500/0.2=2000EUR
              ne znam kako je doslo do razlike koja je pomenuta, ali znam da ovo gore nije tacna racunica.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• ppejic
                CBC Član
                • 09.09.2007
                • 75
                • Dornbirn-Nis

meni je otac invalid i uzeli bi smo auto na njegovu povlasticu. I tako se moze "obici" carina.

Svojevremeno sam razgovarao telefonom sa nekim u Integri, koji mi je preracunao da bi me Logan 1.4MPI Preference (8550) kostao bez carine oko 7440E

To bi vec imalo logike. To je nekih 15% manje a ne 20% kolika je ulazna carina iz sledeceg razloga. Oni na "ulaznu" cenu (cena u Rumuniji+transport+carinski upis) doadaju maržu, pa ne sve to se obrracunava PDV

Kada se kupuje polovnjak preko nekog matrapaza, "marža" ide njemu direktno u džep, pa se PDV obilazi. Pa je ukupna cena (kataloska vrednost+carinski upis)*1.18

Ja sam tako ukapirao. ispravite me ako gresim. Zato sam se i iznervirao juce, kada me je onaj prodavac onako "docekao"

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

PDV se ne zaobilazi bez obzira od kog pravnog lica se kupuje, svi su u istom polozaju.
                  razlika trgovackih cena je posledica toga da svako moze kako zeli da ih odredi a samu osnovicu odnosno cenu auta fco granica Srbije prakticno svi kriju kao najvecu mogucu tajnu.

tako da ni uz najbolju volju nije jednostavno proceniti/ odrediti sta je ulazna cena na koju se obracunavaju dazbine.

svojevremeno kada je bila ukinuta carina na Dacije, tada uvoznik nije to uzeo u obzir pa je i dalje naplacivao neku "svojü" carinu, kazem tako jer se pravdalo svacim postojanje vece cene prodaje od jasne matematicke kalkulacije nastale ukidanjem carine.

trgovci naplacuju masne transportne troskove kao da su sami jedan po jedan auto vozili i trosili gorivo, vozacke dnevnice, putarine iako u praksi skoro uopste nemaju taj trosak jer se radi o zbirnom prevozu.

uostalom, nigde za druge robe se ne iskazuje niti obracunava posebno transport do prodajne radnje vec je taj trosak sastvani deo ponudjene cene. (frizider, hleb, stan,...nigde se na cenu robe ne dodaje jos i extra cena prevoza).

ako su ti rekli tu cenu, kolika god da je monopolski polozaj uvoznika omogucava im da diktiraju cenu koliko god hoce.

mozes da probas sam da uvezes, ali kao polovno vozilo ti se vise isplati nego kao novo.

polovno, podrazumeva i da je staro 1 dan (24 sata) sto se carinskih propisa tica.

samo stanje automobila, tj sto jeste fakticki novi uopste nema uticaja na pravnu (i novcanu) proceduru.

proveri dobro sva sitna slovca, koliko se naplacuje prvo pranje vozila, pa postavljanje radio antene (znaju trgovci da je odvoje od auta a onda posebno prodaju), tehnicki pregled, punjenje rezervoara gorivom i slicne troskove.

tu mogu da se nazidaju takve cene da je smehotresno (tuzno) na sta su neki sve spremni da idu, i koliko nisko da padnu.

trebas biti oprezan kao sa bankarima, beskrupulozno otimanje para na "dodacima" na cenu osnovne robe sa veoma sitno pisanim slovcima a slatkorecivim agresivnim reklamama o silnim popustima.

ne mislim direktno na tog konkretnog trgovca vec generalno, opreza nikada dosta sa tom bransom.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• srle1
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 320
                    • Beograd

Pa što se tiče cifri za Logana ja sam ranije slušao priče da je top verzija koštala na komad u Rumuniji 4500eur...

Ako se proba malo da se te brojke dalje računaju: ako su osnovne varijante bile oko 3000 bruto kad se izbije pdv i doda neki količinski rabat dođe se to nekih mnogo čudnih cifri...

Ne krije se za džabe to koliko košta vozilo dilera... šta misliš od čega se finansiraju superluksuzni prodajni saloni i cela mašinerija... :x
                    Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• ppejic
                      CBC Član
                      • 09.09.2007
                      • 75
                      • Dornbirn-Nis

Daj covece, ici cu u Rumuniju, pa makar bio na nuli, samo za inat ovim kretenima ovde.

Comment

• Antoaster
                        CBC Senator XXL
                        • 07.12.2007
                        • 343
                        • Beograd, Voždovac

Ja kolko znam lica sa invaliditetom imaju pravo na povracaj PDV-a.

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Pejicu, nisi pozvao integru, ak kompresor...?

Comment

• ppejic
                            CBC Član
                            • 09.09.2007
                            • 75
                            • Dornbirn-Nis

Originally posted by Antoaster
                            Ja kolko znam lica sa invaliditetom imaju pravo na povracaj PDV-a.
                            jok samo sa 100% invbaliditeta.

<---- NA TEMU

Comment

• ppejic
                              CBC Član
                              • 09.09.2007
                              • 75
                              • Dornbirn-Nis

Originally posted by jaksa
                              Pejicu, nisi pozvao integru, ak kompresor...?
                              Integru sam zvao upravo sada 1.4 Preference+metalik 7927EUR, 500EUR kapara.

Kontam da mi je bolje nov LOGAN nego polovan Stilo za iste pare (ali ohohoho opreme+ESP).

AK Kompresor? Upravo, 7563E, 700E kapara (Neka ljubazna gospodjica, koja je insistirala da je njena cena ispravna)

I KOME SADA JA DA VERUJEM?

1. Krunic u Nisu 8300E (moze klima na akciji za 1E), za 15 dana isporuka
                              2. INTEGRA (HITAUTO) 7900E (ne moze klima naakciji), za 4meseca isporuka
                              3. AK Kompresor 7600E (moze klima na akciji za 1E), za 3mes iporuka

Al kod nas funkcionise slobodno trziste....

Comment

Working...
                              X