RENAULT motori - 1.5 dCi vs 1.9 dCi - koji odabrati i zasto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

RENAULT motori - 1.5 dCi vs 1.9 dCi - koji odabrati i zasto

Vaša iskustva, zapažanja... koji odabrati i zašto!? Dosta ljudi koji kupuju Megane II, imaju dilemu za koji se odlučiti. Mislim da bi ovakva tema dosta pomogla oko izbora motora budućim kupcima... Dosta toga je već rečeno kroz neke druge teme, ali da objedinimo sve to na jednom mestu:

c/p sa MyCity foruma:

ne kupujte rabljeni common-rail dizelaš 1.5 dCi! Odnosno, ako dizelaš, tada obvezno 1.9 dCi. Jednostavno, manji dizelaš nije se pokazao dobrim, posebice u verziji sa 82 KS (nove verzije 1.5 dCi sa 106 KS). Već nakon 80.000 km počinje posustajati, a rak-rana mu je visokotlačna pumpa Delphi (odnosno Lucas). O tome smo već pisali u više navrata. Problem je u bregastom vijencu s kuglicama, koji pokreće pumpne klipiće. Nije dobro otvrdnut, odnosno cementirani je sloj pretanak pa se ljušti. Strugotina potom prolazi kroz brizgaljke i uništava ih, potom ulazi u cilindre i brazda ih, a povratnim vodom odlazi i taloži se u spremniku goriva.
    NAPOMENA: jedan ovakav kvar se riješi za samo 4000-5000E
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

..sve je covek lepo rekao...

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

da to je ta priča koju sam skoro pisao na ovom podforumu. 1.9 u svakom slučaju, jeste skuplji za registraciju ali neznatno u odnosu na rizik potencijalnih kvarova.

Comment

• gordi014
        Moderator
        • 02.10.2004
        • 1049
        • Valjevo, Srbija
        • PEUGEOT 206 XS 1.6

Treba uzeti u obzir da je Bosch-ova pumpa za gorivo kod 1.9 dCi manje osetljiva od one koja ide na 1.5 dCi.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Znaci definitivno 1.9 dci

Comment

• dusanns
            CBC Veteran
            • 03.06.2007
            • 199
            • Novi Sad

Pa naravno!!!
            Nije sto ga ja imam pa kao dobar je.... i ja kad sam kupovao megana raspitao sam se i to debelo
            i stvarno je 1.5 malo falican sa pumpom i brizgaljkama.... (da se ne ponavljamo) a to sto neki
            koji ga imaju kazu suprotno to je vec druga prica i pitanje srece i vremana kad ce ih zahvatiti slican problem!!!
            http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

Working...
            X