Bravo 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Bravo 1.8

Sretnem komsiju koji ima Bravo 1.8 i sad i Punto Grande,kaze da prodaje Brava za pocetnu cenu od 3800e 98godina alu felne super stanje.Sta mislite vredi li takav auto?Kazu da je mnogo alav.Cisto me zanima dali da patim sto nisam uzeo njega umesto 1.2.Mada mene su pomalo prosli afiniteti za nekom ostrijom voznjom.
    I'm not beautiful,but I'm stupid
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

pa ako su te prošli ti afiniteti onda žali što nisu pazario njegov

Šalu na stranu, u kakvom mu je stanju-mislim ima li vidljivih investicija? oprema?

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Ma lep autic.Alu felge.siber.teget boja,ocuvano deluje.Iako je 1.8 vlasnik je stariji covek tako da verovatno nije maltretiran.

Comment

• Topuz
        CBC Član
        • 04.12.2007
        • 59
        • Beograd

To uopste nije skupo, jeste da zna da srkne i da je za nijansu nepouzdaniji od 1.6 ali ipak je to vec ozbiljna masina koja moze bas fino da povuce.
        Jos ako ima klimu, milina.

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Originally posted by Topuz
          To uopste nije skupo, jeste da zna da srkne i da je za nijansu nepouzdaniji od 1.6 ali ipak je to vec ozbiljna masina koja moze bas fino da povuce.
          Jos ako ima klimu, milina.
          Ne klima se.Bas sam danas sreo komsiju pa sam ga napo da mi da uputstvo za Bravo.Njesr uputstvo em je na svapskom em nema modela 1.2.Inace kaze da ce ga prodavati sledeci mesec.Mada ja mislim da mu je cena malo jaka,kad bi siso na 3500-3600 to bi bilo malo prihvatljivije.Doduse jeste da mu je sve na mestu onako fabricki ali mogao bi malo da sidje.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by Topuz
            ...ali ipak je to vec ozbiljna masina koja moze bas fino da povuce.
            Nije to nista mnogo ozbiljnija masina u odnosu na 1.6...
            Taj motor ima ''samo'' 113KS...
            Nije to kao 1.8 u Stilu, koji ima preko 130KS...
            Dakle, 1.6 sa 103KS, i 1.8 sa 113KS...

Power-to-weight ratio kod 1.6 je 98,1KS/t, a kod 1.8 je cak i manje - 97,08KS/t...
            Obrtni moment kod 1.6 je 91,08 Nm/L, a kod 1.8 je opet manji, i iznosi 88,72Nm/L...
            Naravno, to je zato sto je Bravo 1.8 tezi od 1.6 za preko 110kg-a...
            Svu tu razliku u KS [ koja i nije nesto ], pojede dodatna tezina...
            Iz mesta, do punog kilometra, 1.6 potrosi okruglo 32 sekunde...
            1.8 je sporiji...taj isti put predje za 32,3 sekunde...

Prakticno, to je 1.6, ali sa boljom fabrickom opremom...
            Npr. 1.6 ima napred klasican pun disk, i pozadi dobos, dok 1.8 ima napred samovent. disk, a pozadi pun disk...
            Alu-felne su bile standard na 1.8, dok se na 1.6 doplacivalo...itd...itd...
            U opremi bolji nego 1.6, ali po ''voznji'' nije nista ''jaci'' od 1.6...

Druga bi stvar bila da je to 1.8 sa oko 130KS, koliko covek obicno pomisli kada cuje ''benzinac 1.8''...
            Ali, ovde to nije slucaj...

p.s. 1.8 ima i veci rezeorvar za celih 10L...

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

U pravu si.Tesi me sto nisam pazario njega nego sam uzeo 1.2.Svi noviji Fiati imaju problem sto se razobadaju tek na vrlo visokim obrtajima.Nego bila bi lepa kombinacija za mirnije ljude !.6 sa menjackim odnosima kao na 1.8.P.S.Po fabrici i nema neke razlike u potrosnji,mada je to relativno.Ja sam zapisao kod mene kilometrazu i sad samo sipam benzin i vozim,kad predjem veci broj kilometara onda cu stvarno znati koliko trosimo ja i auto u kombinaciji.

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

nikako se nisi zeznuo. 1.2 je noviji motor, i taj bravo je 98 tako da je to starija serija brava. Idealan motor za brava je 1.6 16v, taj 1.8 je po meni bezveze totalno. A 1.2 je odlican motor, i super ga nosi samo ljudi koji ga nisu vozili misle da to ne ide nikako kao 1200ccm batali .. predrasude ciste

ako vec hoces snage 1.6 ne ide nesto mnogo bolje, onda ti samo hgt ostaje. Mada ja sam od njega odustao pre jos, odrzavanje ubi, potrosnja, ali mogu lepi primerci da se nadju skroz

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Ma u pravu si ume i 1.2 bas lepo da se snadje u gradskim simultankama,samo me nervira sto ne mozes da racunas na njega ako nemas bar 2700 RPM kad krenes u cimanje.Jos gore,sto i jaci motori nisu bolji,svima je obrtni na visokom broju obrtaja,pa je tesko iz lagane voznje preci u brzi ritam u trenutku.

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

e pa to ti nece ni 1.8 sigurno pruziti .. tu je jtd mama zato. Ja kada sam prodao svog brava jurio sam jtd, i samo sam jednog nasao da je stvarno ekstra (da nije presoa pola mil.) ali je ispao neki problem sa carinom i homologacijom

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Originally posted by mishio
                      e pa to ti nece ni 1.8 sigurno pruziti .. tu je jtd mama zato. Ja kada sam prodao svog brava jurio sam jtd, i samo sam jednog nasao da je stvarno ekstra (da nije presoa pola mil.) ali je ispao neki problem sa carinom i homologacijom
                      Cuti,dobar ti je i taj Sexo Nisam imao prilike da ga poteram,samo sam probo dizela,stara skola,primitivan i grub motor ali mnogo lepo nosi tal autic.Prewtpostavljam da ta tvoja verzija preti da poleti,samo me zanima da li boluje od iste bolesti ko i ostali mali francuzi,dosta bucan motor u kabini.Vozio sam mnogo kilometara velike francuze i nema zbora da niko osim Japanaca ne moze da im pridje sa nivoom buke,ali malisani su bucni i imaju neprijatan zvuk.Mogli su da stave malo zvucne izolacije vise i da rese problem.

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

nikako se nisi zeznuo. 1.2 je noviji motor, i taj bravo je 98 tako da je to starija serija brava. Idealan motor za brava je 1.6 16v, taj 1.8 je po meni bezveze totalno. A 1.2 je odlican motor, i super ga nosi samo ljudi koji ga nisu vozili misle da to ne ide nikako kao 1200ccm batali .. predrasude ciste. Ako vec hoces snage 1.6 ne ide nesto mnogo bolje, onda ti samo hgt ostaje.
                        Razlika izmedju 1.2 i 1.6, tj 80KS, i 103KS je ipak neuporedivo veca nego razlika izmedju 1.6 i 1.8 [ 103KS, 113KS ], samo zbog tezine...

Brava sa motorom 1.2 16v [ 1040 kg-a ] ide do 100 km/h za celih 13s...
                        Bravo moze biti samo za dlaku brzi...
                        Dok Bravo 1.6 do 100 km/h ide za oko 2 sekunde brze od verzije 1.2...
                        Te dve sekunde u praksi bude 15-20 metara razlike...

Ako je godiste 1998. ne mora odmah da znaci da je ona stara verzija...
                        Moja Brava 1.6 je bila 06/1998. godiste
                        [ i po saobracajnoj, i po ePER-u ], a imala je plasticnu granu, digitalnu kilometrazu...

Comment

• mane
                          CBC Član
                          • 22.02.2008
                          • 22
                          • beograd

Originally posted by neshaoct
                          nikako se nisi zeznuo. 1.2 je noviji motor, i taj bravo je 98 tako da je to starija serija brava. Idealan motor za brava je 1.6 16v, taj 1.8 je po meni bezveze totalno. A 1.2 je odlican motor, i super ga nosi samo ljudi koji ga nisu vozili misle da to ne ide nikako kao 1200ccm batali .. predrasude ciste. Ako vec hoces snage 1.6 ne ide nesto mnogo bolje, onda ti samo hgt ostaje.
                          Razlika izmedju 1.2 i 1.6, tj 80KS, i 103KS je ipak neuporedivo veca nego razlika izmedju 1.6 i 1.8 [ 103KS, 113KS ], samo zbog tezine...

Brava sa motorom 1.2 16v [ 1040 kg-a ] ide do 100 km/h za celih 13s...
                          Bravo moze biti samo za dlaku brzi...
                          Dok Bravo 1.6 do 100 km/h ide za oko 2 sekunde brze od verzije 1.2...
                          Te dve sekunde u praksi bude 15-20 metara razlike...

Ako je godiste 1998. ne mora odmah da znaci da je ona stara verzija...
                          Moja Brava 1.6 je bila 06/1998. godiste
                          [ i po saobracajnoj, i po ePER-u ], a imala je plasticnu granu, digitalnu kilometrazu...
                          Vidim da si u materiji, kako stoji HGT Bravo 2.0 20v u tim procentima i sekundama ...
                          ...kada dobro razmislim, tesko mi je da se shvatim....

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Je bre napraviste od ovog nauku. Genralno 1.8 nije nista ekstra, razlika u odnosu na 1.6 sto se tice agilnosti u voznji je minimalna. Vise trosi, odrzavanje skuplje...Drzi se 1.2, vidis li da cene benzina skacu!

@mane, imas li ti google bre? Al' ajde, motor je vrhunski ono sto bi rekli FULL BRATE. Skup za odrzavanje maksimalno, kao pravi sportski auto. Za potrosnju ne pitaj.!
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

@mane

...stoji najbolje od svih...

Tezak 1190 kg-a...i preko 150KS na visokih 6.500 rpm-a...sa 186Nm na 3.750 rpm-a...

Sve to, kao rezultat daje 0-100 km/h za 8 sekundi...
                              Maksimalna brzina preko 210 km/h...

A, sve ove podatke [ a i mnogo vise o SVIM automobilima ], pogledaj na :
                              http://www.carfolio.com/

Comment

Working...
                              X