A4 ili octavia 1995-98

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mmv
    CBC Početnik
    • 11.03.2008
    • 6
    • bosna

A4 ili octavia 1995-98

pozdrav za sve posetioce ovog sajta.hteo bih da kupim auto koji necu prodati oko 5g,a da pritom minimalno izgubim na ceni.Dvoumim se izmedju audi a4 1.6 1995/6 i oktavie 1.6 1997/98(cena oko 5000eura u BiH),oprema je ista,2-4 airbaga,bez klime,s tim sto oktavie su presle oko 150000,a audi 200-270000km.imam vise pitanja:da li su to isti motori,da li je odrzavanje audia mnogo skuplje nego skode;da li imaju plasticne ili metalne usisne grane?cuo sam u jednom servisu da audi 1.6 su veoma cesti posetioci servisa?Pocinkovana limarija?Godisnje predjem oko 12000km,70% kilometra napravim po gradu,ali volim "veci "auto,zato su mi u drugom planu Punto dizel,Clio dizel (2000-02g,3500-4000eura,beli,zuti postanski).Molim sve koji imaju iskustva sa oktaviom i audiem 1.6,da mi pomognu u odluci
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Uzmi onaj koji je u najboljem stanju. Mislim oba su pocinkovana, oba imaju iste motore, slicnu opremu. Ja bih jurio audi, ali ako ispadne extra skoda onda nema razmisljanja..
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

audi ima udobnij sedenje od skode. motor nije problem ali zato racunaj na ces ramena menjati na 30000. ne znam za oktaviu ali A4 je pozadi dosta skucen tj ako je vozac visok preko 180 iza njega moze da sedi samo dete a i za njega je pitanje komfora. po meni je motor slabasan za oba modela.
      pozz
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Octavia ima jednostavniji prednji trap, samim tim ima manje problema od audija. Od motora bi ti najbolje bilo da nadjes 1.8T i da uzivas...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by zverko
          audi ima udobnij sedenje od skode. motor nije problem ali zato racunaj na ces ramena menjati na 30000. ne znam za oktaviu ali A4 je pozadi dosta skucen tj ako je vozac visok preko 180 iza njega moze da sedi samo dete a i za njega je pitanje komfora. po meni je motor slabasan za oba modela.
          pozz
          Octavia je jos gora nazad sa prostorom nego A4. Sto se konkretnog pitanja tice (koliko sam shvatio 1.8T nije u prici) ja bih izabrao Octaviu - ipak je kilometraza osetno manja a motor je identican.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
          X