PEUGEOT 307- Pomoc pri kupovini, koji paket opreme odabrati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladoje
    CBC Član
    • 29.03.2008
    • 26
    • PG

PEUGEOT 307- Pomoc pri kupovini, koji paket opreme odabrati

Pozdrav svima!

Posto kupujem nov Peugeot 307 1.6 u Verano Motors-u u Podgorici interesuju me vasi predlozi sta da odaberem od dvije ponude koje su dostupne.

Obje ponude imaju sledecu zajednicku opremu: svijetla za maglu, servo, on board kompjuter, vazdusne jastuke, cd sa komandama na volanu, automatsku dvozonsku klimu, el. prednji podizaci i el. retrovizori sa grijanjem, metalik boju...

Prva ponuda Peugeot 307 OXYGO ima sledecu dodatnu opremu: bocne i zavjesaste vazdusne jastuke, fabricki alarm, pack preglednosti brisaci sa detektorom kise i automatskim paljenjem svjetala, branici i lajsne u boji vozila. Pored toga kad sam razgledao auto vidio sam da ima i par stvari koje nisu nabrojane u ponudi dodatne opreme a to su kozni volan, bijeli instrumenti i hromirana prednja maska. Ova opcija je na popustu 13990 evra.

Druga ponuda je Peugeot 307 D-SIGN koja pored zajednicke opreme ima: aluminijske felne 15", uredjaj za pomoc pri parkiranju. Ova opcija kosta 14200 evra.

U pitanju su nijanse dakle interesuje me sta bi po vama bila najbolja kupovina. Oba imaju ono sto je meni najbitnije od opreme. Oba su benzinci 1.6 i jedino su dostupni na lageru u ovim opcijama. Motorizacija mi potpuno odgovara i posto nemam potrebu za nekim velikim godisnjim kilometrazama ne razmisljam o dizel varijanti. Dakle u pitanju su samo navedene razlike u dodatnoj opremi.

Kakva je potreba za uredjajem za parkiranje kod ovog auta?

Da li je fabricki alarm bolje rjesenje od budzenja nekih aftermarket resenja? Pitam zbog multiplexing sisitema elektronike u 307-ici?

Hvala unaprijed!

Poruku izmenio: gordi014
  • Nik
    CBC Član
    • 14.03.2008
    • 47
    • Raska

pa razlika je 200 eura a dobijas alu felne i parking senzor.... po meni,bolje je da uzmes drugi model,bolji je,dosta ce ti znaciti pomoc pri parkiranju... i u svakom slucaju,sve sto je fabricki ugradjeno,kao dodatna oprema,je mnogo bolje i sigurnije nego da kasnije sam ugradjujes...

Comment

• LEZA
      CBC Senator
      • 10.08.2007
      • 280
      • Beograd

Cek cek cek jel sam ja to dobro razumeo ili sam totalno posandrcao , ovaj skuplji nema sve ove silne vazdusne jastuke? Tacnije ima dva samo? Ili i ovaj skuplji ima i te bocne i zavesaste jastuke? E sad ako nisam posandrcao i ako ovaj skuplji nema te jastuke ja bih uzeo taj jeftiniji jer je sigurnost na prvom mestu, felne uvek mozes da stavis cak i originalne, ili mozda cak neke lepse od originalnih, isto vazi i za parking senzore, ne znam sta si vozio pre, mogu da koriste parking senzori, ali ako si vozio i pre auto bez njih, nece ti nista skoditi da ih i sad nemas, a uvek mozes da ih ugradis, dakle ja bih uvek birao auto s vise jastuka ali sta znam , realno sve mozes da ugradis naknadno sem vazdusnih jastuka. . . Moje misljenje . . .

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

nemoj uvek misliti na najgore.
        pa i ovaj drugi ima sve to + 15'' i senzore...
        a u svakom D sign...
        lep izbor...

Comment

• vladoje
          CBC Član
          • 29.03.2008
          • 26
          • PG

Hvala na odgovorima. Naglasio sam sta im je zajednicko po opremi. Oxygo ima jako fine bijele instrumente, kozni volan i hromiranu masku sto su detalji koji prevaguju kad je estetika u pitanju. E sad opet je tu moguce doplatiti 340 evra za alu felne. Sto se tice parking senzora nikad mi nije ni trebao, samo me interesuje jeli taj uredjaj tu sminke radi ili zato sto auto nije pregledan.

D sign ima dva jastuka i nema stvari koje ima Oxygo ali dosta toga mi nije ni potrebno. Svakako je to razumnija kupovina, ali me nesto vise vuce estetika Sto se tice glavne opreme i motora oba imaju to sto mi treba...

Da li je ova verzija iz 2008. pouzdan auto, imajuci u vidu da je bilo opoziva 307-ica u nekoliko prvih godina prodaje. Sta god da mi kazete kupujem, jer mi se masu svidja...I koliko je dobro da mu se dodaju senzori i oprema koja se naknadno kaci na elektroniku kola?

Comment

• LEZA
            CBC Senator
            • 10.08.2007
            • 280
            • Beograd

Onda se ne bih dvoumio biraj sigurnost plus estetiku i doplati felne ili nemoj, i to ti to

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Uhhh, nemoj bre da se sekiras, nece biti problema

A sto se tice opreme moras sam da odlucis, sta ti mi tu mozemo, sve zavisi od tvoje odluke, a najtezu si doneo tj.koji auto da kupis i koji motor biras

Ono sto bi moj auto trebao je da ima, alu felne, patosnice[original], klimu, 4podizaca i to je to, ostalo je dobro doslo, ali i ne mora +mozda maglenke, to je nekada stvarno potrebno...

Nemoj bre da se sekiras, uostalom mozes i da doplatis to sta ti treba, uzmes jeftiniju verziju, pa kupis alu i eto te zadovoljnog

Sto se tice p.senzora, mozi i ne mora, kod mene ih nema, a snalazim se nije problem, naviknes posle 7dana na duzinu, sirinu, samo moras da ga vozis, a ne ko moj cale, jednom u mesec dana... Pa mu svaki put cudno kad sedne i nema osecaj

Srecno

Comment

• vladoje
                CBC Član
                • 29.03.2008
                • 26
                • PG

He He ma to je to u pravu ste, Peugeot je mio, ma koje opreme bio

Podjoh u utorak da se izdogovaram sa Veranom i sa bankom, pa ce se sve zavrsiti kako treba samo da bude sto prije... Pa se javljam kad to zavrsim. Pozdrav momcadi i hvala veliko!!!

Comment

• vucko
                  CBC Član
                  • 06.08.2007
                  • 88
                  • Belgarde

Sta da god da kupis, odlicno je.
                  Odlicna ponuda, Najbolja kupovina!!!

Svakom bi preporucio ko hoce da kupi novi auto!

Comment

• LEZA
                    CBC Senator
                    • 10.08.2007
                    • 280
                    • Beograd

E da, slazem se ne brini se, sve decije bolesti su u ovim poslednjim modelima otklonjene tako da i ja mislim da je to ekstra kupovina pa 307 danas kosta kao 207 otprilike 200 evrica gore dole, a ipak je za broj veci

Comment

• malivuk406
                      CBC Senator XXL
                      • 04.04.2007
                      • 490
                      • Nbg

pa sta si odlucio?

Comment

• vladoje
                        CBC Član
                        • 29.03.2008
                        • 26
                        • PG

Vidjecu na licu mjesta koje sve boje imaju od ta dva modela i kupicu koji mi se najvise svidi, kad ste me vec savjetovali da mi je sve isto...

Comment

• vladoje
                          CBC Član
                          • 29.03.2008
                          • 26
                          • PG

Bio sam danas da sa Peugeotovog lagera izaberem 307-icu. Izbor je pao na crnu D-sign sa alu felnama i parking uredjajem. Auto je rezervisan a u ponedeljak im sestra nosi potvrdu iz banke da se ne proda dok se ne odobri kredit. A to ce biti 21-og, do kad ima da umrem

Pozdrav!

Comment

• mishkom
                            CBC Senator XXL
                            • 07.08.2007
                            • 591
                            • N/A
                            • N/A

Znao sam, najlepse joj stoji ta boja i siva... Jos kad su alu

Comment

• vladoje
                              CBC Član
                              • 29.03.2008
                              • 26
                              • PG

Siva je bila prosla, par dana prije nego sam rezervisao, tako da je ostala samo crna u Dsign varijanti, dok je bilo par nijansi sive u oxygo opremi ali njih niko nije htio iz razloga sto nemaju parking senzor...

Boja jeste bila odlucujuci faktor i dobro je sto sam stigao na vrijeme, posto su dva-tri automobila prolazila dnevno, ako je vjerovati mumku sa lagera...Sjecam se da ih je bilo nesto masu prije dvije nedjelje a sad su mozda ostala samo dva dsign-a....

Eto i mene, srbina, da predjem sa vw na francuza pa da vam se pridruzim

Comment

Working...
                              X