PUNTO Sporting 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lupus
    CBC Član
    • 03.04.2008
    • 16
    • Beograd

PUNTO Sporting 1.9JTD

Jurim sportinga vec duze vreme i treba mi savet. Auto je 5400, presao 140000, ocuvan je enterijer. Treba da mu uradim veliki servis, da mu zamenim neki dihtung na menjacu i dihtung poklopca motora.Auto je utegnut stvarno i ima servisnu.Nije udaran samo je bio malo ocesan i to je sredjeno.Pomagajte!
  • jts2.0
    CBC Član
    • 16.12.2006
    • 66
    • Beograd, Banovo Brdo

punto sporting

Da li si ga nosio kod majstora da provere turbinu? Ako je uvoz iz Italije da li si siguran da je auto presao toliko?Zabari prelaze ogromnu kilometrazu.Koje je godiste auto uostalom ,pa da ti kazemo da li je cena realna ili nije.Sta ti kazu majstori ,ako si ga vozio kod nekoga na cekiranje.?Veliki servis ti je oko 350€ .Dihtung na deklu nije frka ali ako mora da se skida i menjac onda to kosta.

Comment

• Miki S
      CBC Član
      • 05.04.2008
      • 10
      • Beograd,Zarkovo

Koje je godiste,cim su dihtunzi popustili znaci da ga gazda nije stedeo...

Comment

• lupus
        CBC Član
        • 03.04.2008
        • 16
        • Beograd

Re: punto sporting

Sve bi izaslo oko 350 evra. A punto je 2002.E da i regisrovan je do marta 2009!

Comment

• lupus
          CBC Član
          • 03.04.2008
          • 16
          • Beograd

Ma zaljubio sam se u auto.Moze da se vidi na www.mojauto.o.yu. Majstor mi je rekao da nije udaran. To mi je prvi put da vozim IT.dizela.Ono cudo malo ide kao mecava!A dosad sam vozio Nemce a naravno sad djon!

Comment

• Miki S
            CBC Član
            • 05.04.2008
            • 10
            • Beograd,Zarkovo

Sto bre djon,stvar je u tome da se svaki auto vozi na razlicit nacin,Nemac ima svoje prednosti i mane a i Italijan ima svoje prednosti i mane...Fiati su malo osetljivi u odnosu na Nemce ali sto se tice masina a pogotovo kako su se pojavili JTD ozbiljno su zaljuljali tron Svabama...Naj vaznija stvar kada kupujes auto je da mu prethodni gazda nije uzeo dusu pa tako ljudi kupe automobile pa posle kazu nikad vece sranje(bilo koja marka). Ne postoji za dzabe izreka u zivotu koliko para toliko i muzike...

Comment

• jts2.0
              CBC Član
              • 16.12.2006
              • 66
              • Beograd, Banovo Brdo

sta ti je rekao majstor za turbinu?Da i ga je kacio na komp za dijagnostiku.Napisao si samo da nije udaran.Samo zamena kaiseva i spanera ti je oko 300€ sa rukama.Kakvo je to ostecenje bilo pa kazes sad je sanirano?

Comment

• jts2.0
                CBC Član
                • 16.12.2006
                • 66
                • Beograd, Banovo Brdo

Nisi dao dobar link

Comment

• Miki S
                  CBC Član
                  • 05.04.2008
                  • 10
                  • Beograd,Zarkovo

samo prepravi co.yu jer je progutao c

Comment

• jts2.0
                    CBC Član
                    • 16.12.2006
                    • 66
                    • Beograd, Banovo Brdo

Originally posted by Miki S
                    samo prepravi co.yu jer je progutao c
                    Da tacno je ali ostadosmo samo mi. Lupus nam je otisao

Comment

• lupus
                      CBC Član
                      • 03.04.2008
                      • 16
                      • Beograd

Ma malo sam zadremao.E evo ovako auto nisam kacio na komp.Bio je ocesan sa desne strane, video sam sliku i to je sredjeno. Na djon sam mislio to da sada ne vozim nista! Ortak mi je rekao da je mozda presao 200000 pa da je vracena na 140000. Realno mislim da ne moze onako da se sacuva enerijer posle 200 soma.Kakva je cena i da li ste ga videli na ogl?

Comment

• lupus
                        CBC Član
                        • 03.04.2008
                        • 16
                        • Beograd

E da sto se tice voznje odusevljen sam, dobro ima 15 gume malo sire pa i bolje lezi,verovatno.

Comment

• Miki S
                          CBC Član
                          • 05.04.2008
                          • 10
                          • Beograd,Zarkovo

Mali nesporazum,jbg...Nasao sam nekog crnog sporting presao 140.000 valjda je taj,ovako izgleda ok ali dok ne odes i ne vidis ga i ako tip hoce da ga oteras kod majstora pa da ga stave na komp i da ti majstor kaze njegovo misljenje...Enterijer je ekstra pogotovo sedista jer su kao polu kadice i stvarno je dobar trip...Sto se cene tice probaj da je oboris ako resis da ga pazaris...

Comment

• Sigtran
                            CBC Član
                            • 04.04.2008
                            • 92
                            • Beograd
                            • BMW 525i M (E39)

Do pre dva meseca kad kupih polovnu 307-micu, oko 6 meseci sam vozio Punto 1.9 JTD 86ks 2002-go godište, navodno prešao 75000km, iz Italije, kupio sam ga u septembru 07 na jednom placu za 5900e. Enterijer je bio k'o nov a kasnije sam ispod plastike motora našao staru nalepnicu iz 2006-te da je rađen servis na 58000km, tako da je kilometraža verovatno autentična.

I meni je kad ga sam kupio malo balavio dihtung dekla, zamenjen novim (oko 800-900 + toliko za ruke, oko sat posla). I još jedno crevo sam zamenio, uradio servis i to je to. E sad malo utisci:

pozitivno: malo troši (oko 6.5-7l u gradu zavisno od gužve i stila vožnje, 4.8-5l na ravnom putu, ne mož' manje od toga; koliko znam, sporting verzija zbog drugačijeg menjača troši oko 0.2-0.3l više pod istim uslovima), ide nenormalno dobro, vrlo je dinamičan, stabilan i odlično ubrzava a veoma je okretan i u gradskoj vožnji. Lak je za parkiranje, jeftin za održavanje.

negativno: unutrašnjost je daleko od nekog luksuza iako je bio ELX pa je imao skoro sve od opreme, motor je relativno glasan, naročito kada je hladan (zvučna izolacija nije na nivou skupljih automobila). Ako je vozač visok, iza njega može samo dete da stane. Nije previše udoban za duge vožnje.

Comment

• lupus
                              CBC Član
                              • 03.04.2008
                              • 16
                              • Beograd

E hvala vam sto mislite na mene. U velikoj sam frci.Bilo koji auto da kupim polovan mi je macka u dzaku, veliki servis, neki dihtunzi, ovo ono.Ja bih najvise voleo da imam para za nov ali nemam Djole! Auto je na sajtu www.mojauto.co.yu i tamno je siv. A sto se tice cene vec mi je spusio na 5400 i registrovan je

Comment

Working...
                              X