Audi A6 3.0TDIquattro vs BMW 530d (e60)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MisaRS
    CBC Član
    • 19.05.2006
    • 76
    • Nis

Audi A6 3.0TDIquattro vs BMW 530d (e60)

Ovako,prvo da kazem da planiram da kupim jedan od ovih dva automobila ali tek krajem godine.Interesuje me vase misljenje,iskustva,performanse su priblizno iste...

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.
  • Sigtran
    CBC Član
    • 04.04.2008
    • 92
    • Beograd
    • BMW 525i M (E39)

Re: Audi A6 3.0TDIquattro vs BMW 530d (e60)

Ne mogu objektivno da procenim, oba auta mogu samo da sanjam (nove) jer ih si ne mogu priuštiti, a kod nas polovni, obično poprilično izraubovani, em su i dalje na ceni em im je održavanje za mene (pre)skupo.

Konkretno, da sam lično pred istom dilemom, uzeo bih BMW 530d, iako ne verujem da u nekom konačnom skoru kvalitet/komfor/performanse taj Audi išta zaostaje (ako uopšte). Ali audi mi je nekako samo utegnuti volkswagen, auto za "japije", advokate, bankare i sl., a BMW je BMW, prava, punokrvna mašina sa pedigreom za "momke koji nikad ne odrastu".

Ako planiraš da kupuješ nove, pošto se šuška da će 2009-te da se pojavi nova "petica", možda uspeš da dobiješ E60 za koji evro manje ili sa extra dodatnom opremom...

Comment

• MisaRS
      CBC Član
      • 19.05.2006
      • 76
      • Nis

Ne bih nov,polovan

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.

Comment

• zmaj_pa
        CBC Senator
        • 13.05.2007
        • 232
        • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Od pre neki dan sam vlasnik e39 530dA 2003 godiste 230 ks.Odlican prevoz ja sam odusevljen....Ne trosi kao sto pricaju,ako ga vozis normalno......Ja sam moji nabavio od dilera sa 5 godisnjom garancijom na kvarove do 5.000 ojra tako da me oko toga ne boli glava.Odrzavanje nije preskupo s obzirom na klasu automobila...Udobnost i upravljivost su vrhunski.....jedino zadnji kraj ume da bude nemiran ako preteras sa gasom.Ali ima ljudi kojima se to cak i dopada pa mu i to dodje neki plus.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Re: Audi A6 3.0TDIquattro vs BMW 530d (e60)

Originally posted by Sigtran
          Ne mogu objektivno da procenim, oba auta mogu samo da sanjam (nove) jer ih si ne mogu priuštiti, a kod nas polovni, obično poprilično izraubovani, em su i dalje na ceni em im je održavanje za mene (pre)skupo.
          Ne bi se slozio sa ovim da su izraubovani. Ipak su to noviji automobili i kilometraze nisu ogromne. Nisu to automobili od 15-20godina koji su presli stotine i milione kilometara.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

definitivno 530d.

više volim da imam zadnju vuču i motor iza prednje osovine nego motor u prednjim farovima i quattro koji većinu snage šalje na prednje točkove.

a i dizajn mi je lepši.

a sad malo da prokomentarišem nešto.

to što je neki auto star 4-5 godina ne znači da nije mnogo prešao. mogu oni i po 50k godišnje da prelaze. ali ovo je jako visoka klasa i ona je predviđena za velike kilometraže tako da se na njima neće mnogo videti da su prešli 300k + km kao što bi se to videlo na nekim drugim autima.

a i ne postoji e39 530d sa 230ks.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

motor u prednjim farovima i quattro koji većinu snage šalje na prednje točkove
              ovo je bilo nekad ali ne i sad... prodzaraj malo mada se meni licno vise svidja i ono sto je pre bilo nego zadnja vuca. sedni provozaj, videces o cemu pricam. i za kraj, audi ima lepsi kokpit i finalna obrada je na daleko vecem nivo nego kod BMW-a. u svakom slucaju sta god da uzmes nije greska. ja bi seo u oba pa bi onda odlucio.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

audi ima lepsi kokpit i finalna obrada je na daleko vecem nivo nego kod BMW-a
                I onda je mrmot zavio cokoladicu u foliju...
                Salim se,evo slika unutrasnjosti oba,meni licno je lepsi E60,mada i Audi nije los...

EDIT:Hvala Mosler,losu sam sliku uploadovao...

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

Hmm, ovo je instrument tabla serije 3 a ne serije 5
                  A sto se tice izbora izmedju ova dva modela, BMW definitivno iz vise razloga =] Kom je do 4x4 pogona nek uzme XD

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

wickeru ako si hteo da izneseš neku poentu onda si definitivno trebao da ubaciš sliku nekog drugog bmw pošto je unutrašnjost ovog audija i ovog bmw-a kao nebo i zemlja.

bmw je skroz klot. nema ni navigaciju, aluminijumske detalje, nema čak ni komande na volanu, ručica menjača deluje baš socijalno. nema ni aluminijumske papučice. (dok sam ja ovo pisao ubačena je druga slika)

btw audi je čuven po završnoj obradi tako da bilo kakvo poređenje bmw-a i audija u tom smislu je glupo.

zverko

audi tek kod poslednjih modela kao što su r8, rs4, rs6, počeo da više snage raspoređuje na zadnje točkove. inače motor je ispred prednje osovine i kod novog rs6 i rs4. pogledaj video mislim da će ti se svideti.

ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

definitivno audi...
                      bolji motor od bmw-ovog
                      bolja zavrsna obrada
                      brzi je
                      stabilniji
                      nije istina da 4x4 kod ovog modela salje vise snage napred vec 50-50 kod FL modela chak vise pozadi nego napred
                      auto mnoooogo prostraniji,i mnogo univerzalniji
                      jedine mane audija su brljava elektronika(od chega ni bmw nije vakcinisan) i lenji menjac
                      sedista su malkice udobnija kod bmw-a
                      trapovi kod audija -napred alu,malo vise paznje obratiti pri voznji po nasim putevima-cesce kontrole
                      inace na pomenutom modelu quatro drzi do zadnje granice i veoma je nezgodno za nekoga ko nije tako nesto vozio jer vrlo lako moze a predje tu granicu i onda nema ispravljanja.znachi drzi-drzi-drzi-i onda caos..
                      kao sto rekoh moja preporuka definitivno audi
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

vish, u pravu si s'tim da je bilo neke price o pomeranju motora ali izgleda da su ostali pri svom starom konceptu a i motori nisu vise teski kao sto su bili. u svakom slucaju, ko sto rekoh u predhodnom postu, nek covek sedne i provoza oba pa koji mu se vise svidi neka uzme. btw, quattro nikada nije davao vise napred nego pozadi tj quattro I i II generacije je 50:50 a quattro III menja 60:40 - 40:60 u zavisnosti od uslova voznje.

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Originally posted by mikimazda
                          definitivno audi...
                          bolji motor od bmw-ovog
                          brzi je
                          Ova dva nikako ne stoje,cak sta vise na svim testovima dolazii se do cinjenica koje govore suprotno =]
                          I jos jedna sitnica,uvek kada se testira novi model u toj klasi reper za poredjenje je skoro bez izuzetka BMW,nikako Audi,to ipak nesto govori.

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

govorimo li mi o novom modelu audija A6 i o novom modelu bmw-a serije 5?
                            ako da....
                            onda-Audi je sa novom 6-com potukao u klasi i MB-a E klasu i BMW-a 5..to je svaki test pokazao ,pogotovo u nemackoj...
                            ako govorimo o modelima 3,0tdi quattro i modelu 530d,tu tek BMW zaostaje.vozna dinamika je na zalost na strani audija,motor je tehnicki napredniji,i efikasniji.
                            i da brzi je... u praksi.
                            ja sam coveku dao svoje misljenje..ovo gore sto sam napisao je zasnovano na mojim utiscima i iz prakse-ne testova
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

moslere, trenutan poredak u velikoj trojci je AUDI, MB pa tek onda BMW... ovo sto si gore napisao je tvoje subjektivno miljenje , nista vise...

Comment

Working...
                              X