fiat bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nixon
    CBC Početnik
    • 21.02.2008
    • 3
    • Beograd

fiat bravo

Nameravam da kupim Fiat bravo, svidja mi se taj auto.. imam oko 4000 e. Uzeo bih benzinca sa plinom...
    Sta mogu da kupim za te pare?
    Koja oprema? Jel ima neko da zna neku ponudu?
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...od benzinaca, trebao bi pre svega da trazis 1.6 16v...
    Za te pare, imas ih 1997-1998. godiste...
    1998. godiste vec mozes naci sa plasticnom granom...

Od opreme...za 1.6 je uobicajeno : vazdusni jastuk za vozaca, podizaci prednjih prozora, manuelna klima...tih godista nije se ugradjivao fabricki radio sa CD-om [ samo sa kasetom ], tako da je verovatno vec zamenjen sa nekim drugim radiom, ABS, servo volan...
    Alu-felne nisu bile standard sa 1.6 motorom...

Obavezno proveri godiste preko ePER-a...

Imas deo na forumu za oglase, pogledaj da li ima neki Bravo :

Comment

• Topuz
      CBC Član
      • 04.12.2007
      • 59
      • Beograd

Jurio sam i sam pre par meseci Brava 1.6 sa plinom, doduse ja sam stvarno imao srece i kupio dobar primerak '98 godiste sa klimom za 3500e.

Pre svega proveri ePER-om auto i ako se sve poklapa tek onda gledaj ostalo.

Sto se tvojih pitanja tice, velika vecina 1.6 ima klimu, ali obavezno proveri da li radi kako treba, jer ja nisam, i posle je bilo smaranja (bio prazan sistem). Drugo, dobar enterijer je u Bravu malo problematicno naci, jer su sedista svetla, podlozna cepanju, a plastiku cim pogledas ogrebe se. To je po meni jedna od malobrojnih ozbiljnih mana Brava. Sto se tice radia, ne bih bezao ni od kasetasa, moze biti ponekad znak da ga je vozio neki umeren covek a ne boy racer. ABS nije tako cest, ali naravno nije na odmet.
      Podizace stakala imaju manje-vise svi. Od detalja proveri da li radi zadnji brisac (crevce pupme za vodu ima obicaj da se otkaci i ispoliva elektromotor i da ga tako pokvari), jer cesto crkavaju a nisu jeftini (valjda oko 100e). Proveri svu elektroniku jer Fiat nije bas Nemac po tom pitanju (u praksi, ispritiskaj sve na instrument tabli i vidi da li radi ono sto bi trebalo da radi). Dalje, proveri kvake, jer imaju obicaj da se posle nekog vremena na suncu raspadnu. Nisu skupe, ali bolje da ne ulazes ako ne moras.

Ja bih ti svakako preporucio 1.6 16V motor, moze i sa plasticnom granom ako je ugradjen sekvent kako treba i nije se na tome stedelo. 1.4 motor ima problema sa losim podmazivanjem bregastih i desavalo se da zariba. Dosta trosi, a prilincno je slab, tako da ga treba izbegavati. Nasledio ga je 1.2 koji je bolji po pitanju snage i pouzdanosti, ali je po mom misljenju ipak slab za Brava, pogotovo ako ima klimu.

Kao sto je Nesa vec rekao, 1.6 16V je najbolji izbor, stotinak konja, vrlo zivahan, cak i uz ukljucenu klimu, nema nekih vecih problema sa njim.

Comment

• Miuca
        CBC Član
        • 08.04.2008
        • 33
        • Pancevo

Meni je trebalo otprilike mesec dana kopanja po oglasima, gledanja, probanja dok sam nasao dobar primerak. Inace, potpuno isti kriterijum sam imao kao i ti.
        1.6 Motor ti je, maltene, pod obavezno, osim ako neces da se zaleces u 2.0 HGT vode ali to je vec skroz druga prica.

Ja sam nasao 97-o godiste, sa klimom i 130.000, na plin, sa servisnom nalepnicom o skoro dopunjenoj klimi i sva elektrika radi. Jedino sto nema je ABS, al ne moze bas sve za te pare. Cak sam nasao sa fabrickim kasetashem, vozio ga neki chicha a njemu CD nije ni trebao.

Tako da mozes za 4000 da nadjes solidan primerak samo moras da trazis.

Sto se kvaka tice na vratima, tesko da ces naci ocuvane, uzasno brzo propadaju. Nove te izadju oko 3000din par a uputstva oko toga imas na net-u kolko hoces.

Sumljam da ces za te pare naci 1.6 sa plasticnom granom i sekvent plinom, barem ja nisam uspeo

Imas nekoliko domacih sajtova na kojima mozes da pogledas ponude plus kopanje po klasicnim papirnim oglasima.

Comment

• hisd
          CBC Član
          • 24.04.2008
          • 38
          • RS

U principu svaki fiat bravo posjeduje pozamasan spisak opreme tako da s ne moras brinuti za opremu. Kao sto su vec gore rekli treba samo da izbjegavas 1.4 motor jer se je katastrofalno pokazao a ostali benzinci su sasvim solidni sto se tice voznih karakteristika a i potrosnje.

Comment

Working...
          X