Hyundai Elantra & Nissan Almera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rasha
    CBC Početnik
    • 26.04.2008
    • 5
    • Novi Sad

Hyundai Elantra & Nissan Almera

Pozdrav svim ljubiteljima i vlasnicima automobila sa dalekog istoka, iskreno se nadam da cu vam se uskoro pridruziti.

Radi se o kupovini mog prvog automobila.
    Posle dugotrajnog citanja raznih foruma a citao sam o svemu i svacemu ( Seat, Fiat, Citroen, Ford...) izbor se sveo na ova dva modela.
    Tu mi treba vasa pomoc, sta izabrati?
    Idealno bi bilo ako je neko posedovao oba automobila da ih uporedi, licni utisak.
    Na sta treba obratiti paznju pri kupovini ovih modela, da li imaju neke mane, slabosti na koje posebno treba obratiti paznju?
    Da li auto uzeti kod nas ili ici na uvoz. Problem je sto je Almera prilicno redak automobil na nasem trzistu, sa Elantrom je malo bolja situacija. Poredio sam neke cene sa AutoScouta. Elantre su najpovoljnije u Nemackoj a Almere u Belgiji ili mozda gresim?
    Ljudi koji me odgovaraju od kupovine ovih automobila i ubedjuju me da uzmem nekog nemca, tvrde da je problem odrzavanje i dalja prodaja. Koliko je to tacno, kakva su vasa iskustva? Koliko sam mogao da procitam na ovom forumu sa odrzavanjem nije bilo problema, sta me ceka kad jednog dana resim da prodam auto?
    Koji motori su se pokazali kao najbolji kod ovih modela? Posto ce mi ovo biti prvi automobil, ne mogu da procenim koju cu kilometrazu praviti ali pretpostavljam da nece biti velika, pa me vise interesuju benzinci.
    Godista koja gledam su 2001-2003, cena do nekih 7000e.
    Hm, sad mi vise nista ne pada na pamet ali svaki komentar je dobrodosao.

Unapred hvala.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Pozdrav Rasha-o, i dobrodoshao na CBF

Naravno da je uvek pozheljnije kupiti auto iz uvoza, tj. onaj koji se nije "nagledao" ovdashnjih puteva, servisa i servisera... Medjutim, ni njih "preko" ne treba uzeti zdravo za gotovo, tako da morash da budesh siguran sa kim radish posao i da imash info sa lica mesta o chemu se zapravo radi. Veruj mi da ti pricham iz lichnog iskustva jer sam i ja proteklih par meseci imao na umu kupovinu konkretno iz Nemachke, ali sam dva puta nakon kontakta sa shvabama slao "emisara" () na lice mesta i oba puta sam od njega dobio "malo" drugachije podatke i utiske o autu u odnosu na ono shto su mi vlasnici tih automobila, shvabe inache, rekle ranije u direktnom razgovoru. Znachi, samo oprezno...

Mozhda ti je najbolja opcija da uzmesh tek uvezhen, ocarinjen auto sa nekog placa, ali opet i tu morash da znash sa kim cesh da imash posla. Svashta se i tu radi, ali si bar u prilici da pre kupovine auto koliko-toliko lichno proverish, angazhujesh majstora, napravish probnu vozhnju i sl.

Nemam lichno iskustava ni sa jednim od automobila koji te interesuju, ali ima na forumu ljudi koji su vlasnici tih modela, pa upotrebi Search opciju i prolistaj malo njihova iskustva.

Meni lichno je Almera daleko pametniji izbor, jer koliko god da su u pravi "ti" koji su te upozorili na brzhi pad vrednosti ovih modela u poredjenju sa nekim nemachkim automobilima, Nissan ce u svakom sluchaju biti po tom pitanju bolji izbor od Hyundai-ja. Sem toga, ipak su japanci uchili juzhno-korejance kako da prave automobile, a ne obrnuto =]

Mislim da obzirom na ovo shto si naveo bi te najvishe zadovoljio benzinac od 1,5 litara sa 89 KS, sa prosechnom potroshnjom od 6,7 litara u kombinovanom rezhimu, ili eventualno jacha verzija 1,8 sa 113 KS i prosechnom potroshnjom od 7,7 litara kombinovano. Dizel verzija sa 2,2-litarskim Renault-ovim dCi motorom je definitivno najagilnija zbog obimnog obrtnog momenta a sem toga je i vrlo mali potroshach, ali obzirom na tvoje potrebe mislim da diesel ne treba da bude ni u krugu opcija, shto si uostalom i sam nagovestio. Sem toga, tu je i "ona" (pre)skupa taksa za motore chija je zapremina veca od 2000 ccm, tako da...

U svakom sluchaju samo polako i oprezno, prochitaj mishljenja i iskustva vlasnika tih modela sa ovog foruma, mislim da je i o Elantri pisano u pozitivnom kontekstu. Prolistaj malo bazu, ima tu materijala...

Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

za hyundai ce trio da napise, a ja cu malo o Almeri. Imao sam prethodni model sa kojim sam bio prezadovoljan, to je bilo u pravom smslu reci, samo sipas tecnosti i vozis.

Koliko znam i naslednik je isto pouzdan, vozio sam par komada jer je bila opcija da kupim neki i moja preporuka je motor 1.8 jer je onaj 1.5 solidno prigusen i malo kilav.

Cifre za odrzavanje su standardne, kao i za bilo koji strani auto, koji % gore dole.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Dakle, prvo da ja dodam za Almeru, a onda cu da napisem za Elantru..

Prvo, Almerina najveca mana je dosadan dizajn...Imas vise generacija, ja bih ti savetovao da izbegnes dizele, jeste sve to lepo, sa malom potrosnjom, ali sve su to Renaultovi motori(teska sr...).

Najbolji ti je benzinac, sad zavisi koji zelis da kupis, ili nadjes...Imas je sa 3,4, i 5 vrata, opet zavisi sta ti treba...Delovi nisu skupi, ti koji te ubedjuju da su Nemci bolji, samo ih posalji meni...

Elantra?1.6, 2.0 i 2.0 dizel...Po meni, 1.8, koji se nije uvozio u Evropu, bar na Balkan je prava mera, 1,6 ja imam i zadovoljan sam, dizel je kao u caletovom Santa Fe, standardni comonrail, malo trosi, fino ide..

Delovi nisu skupi, ima ih dosta, za dobre pare imas kvalitetne i originalne MObis, a po odnosu cena-kvalitet nema im ravno...Uopste Kia i Hyundai ce zavladati nasim trzistem...Kad smo kod opadanja cene i kvaliteta, ti kupujes auto za narednih 3-5 godina?Nista njoj ne fali, nije zavrsna obrada na nivou Lexusa, ali imas ogroman prtljaznik, puno mesta, limuzina od 4.5 metra..

A da te razuverim da li taj auto moze da bude atraktivan, pogledaj moju temu, a 10. Maja ces je videti skroz gotovu...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Otkud ti ideja da je auto iz linka atraktivan
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Rasha
            CBC Početnik
            • 26.04.2008
            • 5
            • Novi Sad

Hvala na dobrodoslici i korisnim komentarima.

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Moj glas ide Elantri....bolja servisna mreza i podrska u Srbiji.

Kvalitet...tu su negde...motori isto tako!

Potrazi na netu inostrani test, gde je Elantra posle 100000 km rastavljena do poslednjeg shrafa......neznam vishe koji je sajt u pitanju, ali znam da su prokomentarisali na kraju da je zacudjujuce to , shto je motor praktichno u fabrichkom stanju poesle tih 100000 km...inache bio je dizel u pitanju.

O izgledu i atraktivnosti, ne vredi prichati, ukusi su razlichiti ( ali moj neki sud o oba vozila je, da mi ni jedan i ni drugi nisu primeri dopadljivih i simpatichnih automobila....ali kao shto sam rekao o ukusima nevredi raspravljati )

Npr, za ovog se nebih razmisljao ako je u tako exra stanju kao shto tvrdi vlasnik:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=50528

...mozda budesh i vagao po pitanju bezbednosti, patakodje i evo rezultata:

Hyundai Elantra 1.6 GLS

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_e ... 1/104.aspx

Nissan Almera 1.5 Luxury

http://www.euroncap.com/tests/nissan_al ... 01/86.aspx

Comment

Ako si iy BGD, dodji na Honda skup 10 maja na Adu Huju, pa da ti ja na licu mesta pokazem sve prednosti i mane Elantre..Ali posle skupa ili pre 13h, jer kad krene ludilo, necu imati vremena..

Comment

• Rasha
                  CBC Početnik
                  • 26.04.2008
                  • 5
                  • Novi Sad

Pa iz NS-a sam a koliko vidim i ti si

Comment

• Rasha
                    CBC Početnik
                    • 26.04.2008
                    • 5
                    • Novi Sad

Gledam malo oglase :

Jedna Almera sa naseg placa
                    http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=52493

Almera iz Belgije

koliko bi jos trebalo dodati na ovih 5100e , da mi to neko doveza... pa do registracije.

Elantra
                    http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=53416
                    Kupljena kod nas i redovno odrzavana u ovlascenom servisu (servisna knjizica).

Neki komentari ?

@mb12, nisam bas za dizel, radije bih uzeo nekog benzinca. Hvala za linkove.

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Moje misljenje je da je ovaj sto je kupljen kod nas sigurniji sto se tice kilometraze - u smislu da nije vracana.
                      Ako stvarno ima servisnu knjizicu sa izlupanim pecatima (a to mozes da proveris i u tom servisu), onda je ta kilometraza sitna i auto je prakticno kao nov...

Comment

@Rasha:

Sorry, nisam obratio paznju, onda me okreni na 063/573-985, Zivko, pa mozemo kada god hoces da te provozam, i pokazem ti auto..

Sa slike je GLS model, znaci ful oprema, zato imas felne, maglenke i spojler, automatsku klimu itd..

To je ista kao moja, provozacu te da vidis kako ide, samo moja ce biti sredjena, ali eto imaces osnovu..

Ova Almera, moze 1.5, jeste malo nejak, ali je dobar motor, a bolja ti je solucija ovaj 1.8, ako ej realna kilometraza, no mogu ti dati broj od dobrog majstora, koji moze da pregleda auto, i da odmah znas koje je ulaganje..

Comment

Working...
                        X