Treba mi pomoc oko prenosa vlasnistva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxxer
    CBC Član
    • 27.05.2007
    • 39
    • Rakovica

Treba mi pomoc oko prenosa vlasnistva

Elem, imam problem oko prenosa vlasnistva za auto.

Ne mogu da lociram osobu na koju se vodi auto.

Auto je u medjuvremenu, pre dolaska u moj posed, promenio nekoliko vlasnika. Postoji ugovor o kupovini izmedju decka od koga sam ja uzeo auto ali on nije platio porez tako da ugovor nije punovazan.

Vlasnik iz saobracajne je iz Backe Palanke, pa ako je neko iz Backe Palanke, voljan da mi pomogne da lociram vlasnika bio bih mu neizmerno zahvalan.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Znachi, "kupio" si auto od choveka koji je imao nevazheci kupoprodajni ugovor i na koga se saobracajna nije ni vodila?

Svaka chast na avanturistichkom duhu kad si tako pristao da iskeshirash lovu za auto. Ne znam u kakvim si odnosima sa tim "dechkom" od kog si uzeo auto, mislim znate li se, prijatelji ste, shta? Taj "ugovor" na osnovu kog si ti "kupio" auto ne vredi apsolutno nishta jer nije overen i administrativno registrovan, jer overa naravno sledi tek kad se plati porez u upravi prihoda. Znachi, taj papir, takav kakav je, nije nikakav dokaz o vlasnishtvu, chak ima manju vazhnost od sudski overenog ovlashcenja pravog vlasnika.

Ako taj "dechko" uopshte pristaje da ti u bilo kom pogledu pomogne, on je taj koji treba da napravi vazheci ugovor sa valsnikom iz saobracajne i plati sve proratne administrativne troshkove da auto prevede na sebe, a to znachi i da plati porez. Tek nakon toga ti mozhesh da kupish auto od njega.

Mozhda negde greshim, javice se kompetentniji koji ce da daju struchno mishljenje sa pravne tachke gledishta. U svakom sluchaju ukoliko sa tim "dechkom" ne mozhesh da se dogovrish da reshite problem zajedno, mislim da cesh imati velikih problema. Pitanje je da li je on uopshte bio legalni vlasnik tog auta.
    http://www.bmw.tv

Comment

• maxxer
      CBC Član
      • 27.05.2007
      • 39
      • Rakovica

Ma zanam decka, nije u tome roblem.

Ugovor nije fiktivan, proverio sam u agenciji koja ga je radila, cak imaju i fotokopiju ovlascenja pomocu kojeg je auto prodat...

Ja samo hocu da stupim u kontakt sa covekom koji se i dalje zvanicno vodi kao vlasnik auta... Da zavrsim prenos sa njim, da ne placam dva puta prenos vlasnistva....

Problem je u tome sto ja ne mogu da dodjem do broja telefona vlasnika, nije izlistan na 988... jbg...

A najgore od svega proslo je skoro godinu dana od kada je auto kod mene...

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

odes lepo u palanku i nadjes ga na adresi.. treba ti malo dobroe volje, malo goriva i 2 sata vremena

Comment

Working...
        X