Da li ja trebam da platim?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Trivo
    CBC Senator
    • 02.06.2005
    • 202
    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Da li ja trebam da platim?

Evo da se izjadam i potrazim savjet.
    Prije tri godine desio se nemili dogadjaj koji je tekao ovako.Dosao na posao kao i svako jutro i sa trojicom kolega pripremao alat za terenski rad.Posto smo popakovali starog oronulog keca krenuli smo put Resnika.Bila je zima i naravno led i pri pokusaju preticanja motokultivatora nisam se uspio vratiti u svoju traku i zakucam se u smecarski kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera.
    Kec se raspao,mene izvlacili posto me volan pritisnuo i nakraju zavrsili u urgentnom svi.Na kamionu steta od 500 eura.
    E sad.
    Nakon 3 i po godine dobijam pismo od nekog advokata u kojem se pozivam da platim navedeni iznos(500 eura) jer sam proglasen krivim i vozio neregistrovan auto.
    Vlasnik vozila je gazda firme i on se brine o registraciji vozila i svemu ostalom.
    Razumijem da ja trebam da platim kaznu(koju nisam dobio) a da li po zakonu moram i stetu?
    Da li neko ima iskustva sa ovakvim slucajem?
    Sutra nosim pismo sefu da vidim sta on kaze na sve to.
    VW 1200 1972god.
    VW Golf 1.3 1988god.
    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Pa sta tebe ima da obavestava neki advokat o kazni sud je taj koji donosi presudu i oderdjuje visinu kazne.Ti si kriv i sigurno ces platiti jer si izazvao sudar,a to sto je auto neregistrovan moguce da ce ti ici na teret jer je vlasnik kola fizicko lice ,a ne firma.Da je firma mozda bi mogao i da se vadis,mada to vec ne znam...Btw koga zastupa taj advokat?
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• sasa km
      CBC Senator
      • 23.10.2007
      • 241
      • kosovska mitrovica

- posle 3 1/2 godine --da nije vec zastarelo pa vec gubi na vaznosti
      - ako nisi izlazio na sud po pozivu zbog toga onda neko oce da vacari
      - posto je bio firmin kec sva desavanja treba da idu na ime firme ---vozac taj i taj iz firme te i te uradio to i to sa vozilom u vlasnistvu firme-------pa se pozivaju na sud bla-bla-bla

- u cije ime taj advokat potrazuje naplatu stete bez sudskog resenja -vestacenja - izjave i ostale papirologije
      ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• Trivo
        CBC Senator
        • 02.06.2005
        • 202
        • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Evo da odgovorim sta je bilo.Danas sam se nasao sa advokatom koji u ovom slucaju zastupa garantni fond koji je jos prije tri godine isplatio ostecenog tj. gradsko komunalno.

Iz garantnom fondu su mi jos onda(2005) poslali dopis u kojem se pozivam da platim ali ja to nisam dobio.Advokat mi je pokazao taj dopis.
        Uglavnom,zbog ogromnog broja slucajeva,garantni fond je angazovao vise advokata i podjelio im nenaplacene slucajeve da ih ubrzaju.Zato je kasnilo 3 godine.Advokati salju opomene a nakon 7 dana sve ide na sud.
        Meni kazna,tj steta iznosi 44000 dinara.Dogovorio sam se sa advokatom koji je napravio ugovor o vansudskom poravnanju da se taj iznos podjeli na 3 mjesecne rate.
        Danas sam potpisao ugovor,uplatio prvu ratu.
        Isplatom zadnje rate prestaje svako potrazivanje garantnog fonda prema meni.
        Da je otislo na sud,na kraju bi opet platio(jer je auto registrovano na privatno lice a ne na firmu)+sudske troskove+kamata+troskovi advokata.
        Sef je rekao da cemo u ponedeljak da razgovaramo u vezi ovoga.
        Po meni on bi trebao,da je covjek,da plati citavu stetu jer je registracija auta bila uvjek njegova briga isto kao i servisi i sl.
        Naravno da je ne smijem da se zalim jer sam po zakonu ja kriv i nakraju cu ja da platim opet.Sutim i trpim.Da plati i 50% bio bi zadovoljan.
        Ono sto me vise brine da ja jos nisam dobio kaznu od tog sudara.Minimum bi bila voznja neregistrovanog auta+jos nekih prekrsaja sigurno.
        Ono sto sam ja skrivio to bih platio bez pogovora,kao sto i prekorecenja brzine,parking i sl sve placamo iz svog dzepa.
        Krivo mi je zbog ovoga jer ipak nije do mene,mi samo uzimamo saobracajne i idemo na teren.
        U svakom slucaju u ponedeljak cu da vidim.
        VW 1200 1972god.
        VW Golf 1.3 1988god.
        FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

Working...
        X