"problem" sa oiguranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladimir145
    CBC Član
    • 29.12.2006
    • 64
    • Beograd, Banovo brdo

"problem" sa oiguranjem

naime, imao sam jak udes pre nekih 3 nedelje, izlazio je procenitelj, snimio, stigao zapisnik iz SUP-a, i svi su pominjali da će biti totalna šteta. Danas mi javljaju da će se auto ipak raditi, što mi baš i ne odgovara, ne samo zbog toga što ću još mesec dana biti bez auta, nego što taj auto nikad više neće biti isti. Ima li ko iskustva sa sličnim problemima, šta raditi, ako je tako da li je pametno oterati auto u Deltu pa da ga oni rade, a ovi iz osiguranja neka razmišljaju šta im je bilo pametnije kada ih delta ošuri...neki savet? Hvala
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Da li osiguravajuca kuca kod koje si osiguran ima ugovor sa Deltom?
    Ako je automobil jos uvek pod garancijom jedini izbor je ovlasceni servis..

Daj jos malo podataka, koje je osiguranje u pitanju, koji automobil...
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• vladimir145
      CBC Član
      • 29.12.2006
      • 64
      • Beograd, Banovo brdo

radi se o puno puta pominjanom Milenijum osiguranju, ne verujem da imaju ugovor sa Deltom, već će me verovatno slati u neki njihov "nikada čuo" servis, što mi ne odgovara uopšte. Ali mislim da ja imam pravo izbora servisa u ovoj varijanti, s obzirom da vozim Punta, nadam se da imam pravo da kažem da hoću da se servisira u ovlašćenom servisu, jesam li u pravu? A inače auto nije u garanciji,

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Imas pravo da biras servis,ali isto tako mozes da uzmes pare za popravku i prodas auto.Tako se resis bede popravljanja kola,samo napravi kalkulaciju pre toga...
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• vladimir145
          CBC Član
          • 29.12.2006
          • 64
          • Beograd, Banovo brdo

ma ja bih najradije da prodam auto u ovom stanju, ali to ne ide sada tako, da su procenili totalnu mogao bih, ovako moram da ga radim, a novac uplaćuje osiguranje izvođaču radova

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Ponudice oni tebi i izvansudsko poravnanje stete (da ti daju manje para) ali da se ti zezas s majstorom kojim hoces... Naravno da ce ta suma biti manja i od one koju bi morali platiti u slucaju totalke...

Vidi sta nude, nikad ne prihvataj prvu njihovu ponudjenu sumu, a ako bas hoce da se zezaju, fino im reci da samo dobar (i/ili ovlasteni) servis dolazi u obzir, i da ce oni dobiti racun koji ti ne zelis ni da vidis...

Comment

• vladimir145
              CBC Član
              • 29.12.2006
              • 64
              • Beograd, Banovo brdo

sada sam bio kod njih...nude 160.000 što je stvarno malo, i ne nude da se auto vozi kod majstora, stvarno ne želim da zaradim, ali za ovu popravku mislim da treba mnogo više, žaliću se, šta drugo da radim...

Comment

• little
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 912
                • BGD
                • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Zovi ovlasćeni servis, ili radnju u kojoj kupuješ rezervne delovei pitaj za cenu svega što je potrebno zameniti i cenu radnog sata, pa im pokaži koliko ti novca ustvari treba
                "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Da, procjenu troskova iz ovlastenog servisa (uzmi racun i za tu uslugu, i cuvaj...), pa im je tutnes pod nos, i kazes, bogami cemo na sud, meni se bas i ne zuri, a necu ni da zaradim na vama, ali neceti ni VI NA MENI !

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                    • Mazda 6 2.0d

I reci im da ces podneti zalbu NBS ali u svakom slucaju prvo uradi procenu kod ovlascenog servisa i na kraju fotokopije svega podnesi i NBS...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• GadGet
                      CBC Senator
                      • 15.08.2007
                      • 206
                      • Nbgd, Vozdovac

Sta da kazem drugo sem G O V N A R I. Znaci od one guske koja prima papire do procenitelja (mada su oni jadni dobili uputstvo od firme da se tako ponasaju). Imam neko iskustvo sa njima pa cu ti poslati PP veceras ili sutra (nemam sad vremena).

Ovo nije reklama, ali garantno pismo u Delta Generali dobijes u roku od 10 min, a ova goveda mi blokiraju automobil u servisu vec cetvrti dan.

Comment

• panto
                        CBC Veteran
                        • 04.11.2007
                        • 148
                        • ljubic

Ne moras da se slozis ni sa njihovom procenom stete, u smislu delova za zamenu, nekih skrivenih ostecenja i sl. Posavetuj se i sa ovlascenim sudskim vestakom. Banda je to ljudi moji. Na sve moguce nacine ce pokusati da izbegnu placanje celokupne stete. Od toga zive.(Citaj enormno se bogate)

Comment

• bili
                          CBC Senator
                          • 13.11.2007
                          • 208
                          • NS

vladimira nema desetak dana, ne znamo ša je uradio, ali ja bi sledeće.

Otišao bi kod ovlašćenih (spominješ Deltu) i tražio da naprave predračun na osnovu procene od osiguranja. Sa tom cifrom onda odeš kod njih i vrlo je verovatno da će pristati da ti isplate tu (ili nešto nižu) sumu. Nešto nižu jer daju tebi, a ne servisu.

Imao sam skoro manju havariju Dunav procenio na 21000. Popravio auto u Porscheu platio 47000. Poslao njima pismo u kom sam im kulturno objasnio da ukoliko u roku od 8 dana (zakonski) lova ne legne na taj i taj račun mogu očekivati tužbu. Lova je legla šestog dana, samo su me zvali da im potpišem da sam naplatio svoja potražvanja.

Kum moj imao manju havariju na novom autu, DDOR nudio neku siću on ode u Porsche sazna cene novih delova preda njima i oni mu isplate 45000 din, da je Porsche radio auto koštalo bi oko 60000. Zašto? Zato što su mu računali cenu original delova, ali radni čas po njihovoj normi, a ne koliko košta u Porscheu. On je kasnije popravio auto za cca 200 e. Doduše nije menjao hladnjak klime za koji je uzeo lovu, ali je to rizik ako jednog dana procuri, moraće ga menjati o svom trošku.
                          VW über alles.

Comment

• subicd
                            CBC Senator XXL
                            • 20.06.2008
                            • 463
                            • Novi Sad

Ja sam isto imao slucaj da mi je osiguranje preporucivalo neke njihove ugovorce. MEdjutim saznao sam da fakturu od ovlascenog servisa moraju prihvatiti i sa dopunama od istog. Tako da su prosli sa 38.000din, a lepo sam im trazio da mi daju kes 200e da sredim to sa polovnim delovima, hauba i branik i jos sam nasao u istoj boji.
                            Kasko je u pitanju u mom slucaju, da ne bude zabune.

Comment

• panto
                              CBC Veteran
                              • 04.11.2007
                              • 148
                              • ljubic

Alo Vladimire! Živ li si?

Comment

Working...
                              X