kosovske tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iggyboy
    CBC Veteran
    • 18.03.2008
    • 148
    • pozarevac
    • stilo 16v

kosovske tablice

Pozdrav svima.Imam jednu kombinaciju da dam moj auto i neku doplatu za drugi auto al taj auto ima Pristinske tablice.Lik kaze da mozemo slobodno do SUP-a da proverimo auto i da je auto 100% legalan.Kaze da se vodi na komsiju(inace iz Krusevca su) i da dobijam ovlascenje na moje ime.Kazite mi dal tablice moraju da se nose u Pristinu zbog prenosa il mogu u mom SUP-u da se predaju zbog poznate nam situacije sa Kosovom.Da li da se cimam ili ne. Hvala
  • skybeaver
    CBC Član
    • 17.09.2008
    • 10
    • Kragujevac

Može i u SUPu u opštini u kojoj vlasnik ima privremeno boravište. Najbolje proveri sa njim da li ima prijavu privremenog boravišta (zeleni karton) i ako ima, onda proveri u SUPu u opštini u kojoj mu je izdat. Znam da registracija može ovako da se završi u Kragujevcu.

Ako nema privremeno boravište u centralnoj Srbiji, onda se nosi u Niš, tj. SUP Priština u Niškoj Banji.

U Prištinu možeš na ćevape, bozu, tulumbe al' sa Srpskim tablicama nije preporučljivo, osim ako nećeš da budeš doner bubrega
    Na plin kuvam, na plin se i grejem, a na naftu vozim. Benzin!? To je ono što se švercuje?

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

...i josh samo da dodam na ovo sho je napisao skybeaver: te kombinacije "registrovan na komshiju" zahebi nego trazhi lichno osobu na koju se auto vodi i prichaj direktno sa njim, nakon shto se identifikuje lichnim ispravama Oko ovlashcenja, ako se ispostavi da je auto chist odma' radi prenos i mirna Bachka. To je generalno pravilo a ovde ga se treba drzhati utoliko vishe zbog samih tablica tj. tih raseljenih lica koji imaju nereshen pravni status i mogucnosti da ako neshta krene po zlu imacesh jaako puno problema da isterash stvar na chistac.

Pre-registracija auta sa PR (ili bilo kojim drugim tablicama opshtine sa teritorije KiM) nije nikakav problem i radi se po istom principu kao shto se radi pre-registacija automobila sa npr. KV na NS tablice. Samo je stvar u tome shto se ne ide u Prishtinu (ili gde vec), osim ako nije u pitanju Kos Mitrovica odnosno sever KiM jer ovde SUP radi "punom parom"...

U Prishtinu svakako nema razloga da idesh tim povodom jer tamo ne postoji kancelarija SUP Srbija i nemash kome ni da odnesesh te tablice. Tzv. "kosovska" policija nije izdala te tablice i nemaju nikakve veze sa njima. Ljudi nikako da prestanu da se spotichu o taj kamen Kao shto je vec pomenuto, SUP Prishtine je izmeshten u Nishku Banju gde bih te posavetovao da odesh ako uopshte planirash da uzmesh auto jer cesh najmerodavnije informacije i o autu i o vlasniku dobiti na licu mesta.
      http://www.bmw.tv

Comment

• doc
        CBC Senator
        • 25.08.2006
        • 240
        • BGD/KG

Originally posted by skybeaver

U Prištinu možeš na ćevape, bozu, tulumbe al' sa Srpskim tablicama nije preporučljivo, osim ako nećeš da budeš doner bubrega
        ne bih se bas slozio sa ovom konstatacijom

bio sam relativno skoro bas u pristini, nikakav problem sa bg tablicama, ni sa srpskim, osim sto se nekolicina pravila da me ne razume (narocito panduri), al kad pocnes na engleskom ili francuskom, odmah razumeju i srpski
        Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• iggyboy
          CBC Veteran
          • 18.03.2008
          • 148
          • pozarevac
          • stilo 16v

Ok hvala Vam pooono!Idem u ponedeljak da vidim auto i ako se dogovorimo naravno da cu legitimisati "komsiju" na koga se vodi auto i sa njim i vlasnikom auta otici do sup-a zbog provere auta a ako preskoci neka para (ako malo ubijem cenu) onda idemo i na prenos odma.Inace to za Nisku banju stvarno nisam imao pojma.Sad mi je malo lakse.Hvala

Comment

• skybeaver
            CBC Član
            • 17.09.2008
            • 10
            • Kragujevac

Originally posted by doc
            Originally posted by skybeaver

ne bih se bas slozio sa ovom konstatacijom

bio sam relativno skoro bas u pristini, nikakav problem sa bg tablicama, ni sa srpskim, osim sto se nekolicina pravila da me ne razume (narocito panduri), al kad pocnes na engleskom ili francuskom, odmah razumeju i srpski
            Fali u SUP, misilo sam sa PR tablicama u SUP ili već kako im se zove Policija u Prištini. Krivično je delo imati te tablice na autu, po "kosovskim" zakonima. Kao što nije važeća ni Srpska vozačka dozvola izdata na opštinu sa KiM, barem tamo. Inače priznaju dokumeta izdata u opštinama centralne Srbije, i nisam čuo da je skorije bilo problema sa autima sa registarskim tablicama iz centralne Srbije.

Može na tulumbe, ćevape, i može sa srpskim tablicama, pogotovu VR ili NP, bez problema, osim onih koje glase na opštine sa KiM. Ipak bi svakom ko se reši da ide savetovao dozu opreza, i da razume da ide na svoju odgovornst.

Ali da ne idemo dalje, jer ulazimo u politiku. 018/549-072 je br. SUP Priština u Niškoj Banji, pa probaj da dobiješ neku informaciju. Inače podržavam ovo što je overspeed rekao, proveri auto i ako je čist prevedi na sebe i mirna Bačka ma na koga da je registrovan auto i na ma koje tablice.
            Na plin kuvam, na plin se i grejem, a na naftu vozim. Benzin!? To je ono što se švercuje?

Comment

Working...
            X