Naplata stete od osiguranja - Nemoguca misija ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • urosk
    CBC Član
    • 10.01.2006
    • 36
    • Novi Beograd

Naplata stete od osiguranja - Nemoguca misija ?

Cale se pre nekoliko nedelja vracao za Beograd sa placa i negde u okolini Pazove ili je bila Indjina, na lokalnom putu, neosvetljenom, naleti na takodje neosvetljenu duplu traktosku prikolicu, nije ni ukocio, samo se zakucao, Carisma se raspala, airbagovi, akumulator otisao do motora i sl. onako prilicno lose zgleda, ne deluje da je za popravku.
    Elem, baja nije ni prometio da ga je neko udario vec je produzio, kasnije je stao jel mu se od udarca otkacio neki lim ili sl. Kasnije je takodje utvrdjeno da je imao nedozvoljen nivo alkohola u krvi.
    Znajuci caleta, znam da ne vozi brzo, pogotovu sto je u godinama, verovatno je vozio oko 60 km/h.

Policijac je bio prilicno ljubazan, prava retkost, medjutim...
    Posle par dana je otisao da da izjavu, policajac je potvrdio da prikolice nisu bile osvetljene, da je vozac bio alkoholisan, sve ok, dodjite za odredjeno vreme po zapisnik...
    Ode cale po zapisnik, u zapisniku ne pise nista, samo uvidjaj sa mesta udesa, polozaj kola i sl. nista o tome da nije bio osvetljen i nakacena cedulja da se vozac traktora krivicno goni....
    Pita cale pandura, pa dobro sta da radim sa ovim, ovde nema nikakvih dokaza, ne pisu najbitnije stvari, nece mi osiguranje priznati ovo, pandur kaze, znate kako, vozac traktora ima dvoje dece, nismo hteli sve da unesemo u zapisnik, ja sam se dogovorio sa sudijom da i na vama bude deo krivice, neprilagodjena brzina i sl. ??? !!!
    On se dogovorio sa sudijom da bi zastitio piajnog traktoristu koji je vozio neosvetljenu prikolicu po mraku ??!!!

Ode cale do DDOR-a (osiguranje traktoriste) sa onim zapsisnikom, kazu mu, ne mozemo nista sa ovim, mora ili vozac traktora da dodje kod nas da da izjavu ili da sacekate presudu sudije, zapisnik od mupa ne mozemo da dobijemo posto je predmet vec kod sudije.
    To znaci kada se proces zavrsi za godinu do dve i kada traktoristu oslobode krivice, cale ce moci samo da stane na prozor i da izigrava magarca.

Zanima me kako covek moze sebi da pomogne u ovoj situaciji da ne bude ****** strana, kako da ostvari svoja prava, da li je u srbiji to uopste moguce ?

Hvala.
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Po ovome sto si napisao, malo je mogucnosti ! Tuzba, suocenje sa policajcem na sudu, pa nek' tamo objasni da je i kako i sta dogovorio, te s kim... Jel' tata potpisao neki zapisnik na licu mjesta ? I time potvrdio neke stvari koje su u njemu napisane ? Konsultacije s dobrim advokatom iz te struke !!!

Comment

Working...
    X