Raskid KASKO polise prevremeno, uplaceno za 5 godina unapred

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Raskid KASKO polise prevremeno, uplaceno za 5 godina unapred

Vozilo je na lizing i nesto se premisljam da ga vratim, ali imam zakljucenu kasko polisu na 5 godina koje je pri dobijanju polise placeno u celosti i dobijen je dobar popust. Tacnije Porsche je uplatio, ali sad traze ako se raskine ugovor o lizingu isplatu premije u celosti.Od potpisivanja polise prosle je 9 meseci, znaci ostalo je neiskorisceno jos 51 mesec.
    Napominjem, da polisa nije do sad aktivirana, znaci nije naplacivana nikakva steta.

Sta ciniti, ima li neko neku informaciju?
    Da li je moguc povrat sredstava koji je uplacen unapred?
    U pitanju je Delta Generali osiguranje.
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Re: Raskid KASKO polise prevremeno, uplaceno za 5 godina unapred

posto to nisi ti uplatio nego Porsche Lizing, ne vidim razlog zasto ne bi moglo da se prebije i njima vrati novac za preostalo vreme trajanja, a ostatak ces za tih 9 meseci koliko vozis morati ti njima tj . porsche lizingu koji je platio da nadoknadis.

Ovo ne pisem iz iskustva jer nikad auto na lizing nisam imao, a verujem da nikad i necu, ali ja sam pre platio kasko 1000evra godisnje, ful, i posle npr 6meseci kada bih ga otkazao, dobio bih svoje pare za preostalo vreme, u slucaju ako auto prodas ili sta vec.

Comment

• MarkoJTD
      CBC Senator
      • 04.05.2008
      • 249
      • Beograd

to ti je najbolje da pozoves osiguranje kod koje si kasko osiguran, dace ti tacno sta mozes da uradis.
      - Italian for style

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Koliko me secanje sluzi ... kasko se zakljucuje na auto, a ne na coveka, tj. vi osiguravate stvar a ne fizicko lice.
        Tako da ne verujem da ces izvuci ikakvu kintu ... Samo ce ti reci da ta polisa uvecava vrednost tvog polovnog automobila u slucaju prodaje. Pogotovo sto ti je polisa na duzi period i, samim tim, si je dobio u startu dosta jeftinije.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• subicd
          CBC Senator XXL
          • 20.06.2008
          • 463
          • Novi Sad

Ne trebaju meni pare, jer je to kasko ''poklon'' ali dok vazi ugovor.
          Meni trebainformacija, da li ja moram njima(Porscheu) da isplatim tu polisu od 220.000din jer oni na tome insistiraju. Inace oni su obzbedili tu polisu, ja sam samo dobio kopiju. OK je da platim za ovih 9 meseci koriscenja, a opet uracunato je to u ratu valjda.
          A sa druge strane ako je poklon sta ja imam sa tim, a nigde ne pise da sam ja od njih trazio da ga osiguraju na 5 godina kao i da u slucaju raskida Ugovora o zakupu ja treba da isplatim kasko.

Sta predlazete sta mi je najpametno ciniti?

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

To je njihova racunica, "poklone ti kasko" pa si kod njih, za toliko je auto skuplji u startu ... ukoliko u ugovoru ne pise ... boli te stojko ...
            Koliko razumem, nisi u obavezi ni da im isplatis kasko za tih 9 meseci koriscenja polise.

Idi kod njih i nek' ti pokazu po kom stavu ugovora si ti obavezan da isplatis ceo kasko ukoliko odlucis da vratis auto ?!
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Kod tih ''poklona'' ugovora o lizingu i ugovora sa osiguravajućim društvima oko kasko osiguranja uvek postoje neke pravne začkoljice i za konkretan problem smatram da je neophodno DETALJNO pročitati sve ugovore koji su potpisani šta tačno piše u njima šta je čija odgovornost ko je kome za šta dužan itd... Ovako preko foruma može se samo nagađati šta bi trebalo da bude pravično... pravično je dakle, ono što piše u ugovoru koji je potpisan i nema dalje... ko nije čitao ugovor na vreme i razmišljao o svemu sada će da plati
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

Procitao ja ceo ugovor i pre neki dan i kad sam potpisivao. Nigde se ne navodi KASKO u svojstvu da kupac mora da ga plati ako raskine ugovor. Naravno pise da vozilo mora biti kasko osigurano, a sto i jeste, jer besplatan KASKO je bio njihov marketinski element za unapredjenje prodaje. Sto ne kazem da nije bilo ekstra povoljno(za auto od 25.400e sa 6500e depozita i otkupom oko 2000e). Meni je rata kad sam uzeo auto u junu bila 28.000din, a sad je 36.600din u stvari zbog nestabilnog kursa i pariteta CHF/EUR ga i prodajem/vracam, jer ne zelim da razmisljam vise o tome. Da je stan ne bih na tako nesto ni pomisljao, ali za auto nema smisla.

@Propulator, idem do BGa sledece nedelje, pa cu morati da ih napadnem za taj kasko, jer preko telefona se ne vredi raspravljati posto sam vec probao cisto informativno.

A temu sam i postavio bas zbog saveta, tako da ih slobodno iznosite.

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Onda ti pitaj njih po kom članu ugovora oni tebi traže da platiš bilo šta. Dakle, za sve što ti kažu da treba da platiš, a ti pitaj zašto? Po kom članu Ugovora? Pa ako ti nešto bude sumnjivo ili ti nešto ne štima, onda vidiš o čemu se radi pa postaviš konkretan problem ili sporan član ugovora, ovde ili nekom advokatu pa vidiš o čemu se radi
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

Working...
                  X