Koji brend ima najbolju servisnu mrezu, podrsku, lager ...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Koji brend ima najbolju servisnu mrezu, podrsku, lager ...?

U planu je kupovina tri automobila koji treba da sluze naredne 3 godine za posao, znaci sa sto manje ispada. Budzet je korektno isplaniran, i za nabavku i eksploataciju, cena redovnog servisa nije problem.Ipak, poucen poslovnoscu Proschea (iskustvo sa poslovnim autom) i Verana (privatni auto), muka me hvata i pre nego sto se upustimo u nabavku. Stoga, ako neko moze da pomogne, postavljam jedno prilicno siroko i relativno neprecizno pitanje:

Koji brendovi mogu da se podice normalnom servisnom mrezom, podrskom, lagerom delova u Beogradu? Pod tim podrazumevam da se za eventualne dogadjaje (kvarove, otkaze) van redovnog servisa (u grantnom roku, i van njega) moze racunati na dobru i brzu dijagnostiku (dobar tim majstora); raspolozivost rezervnih delova (a ne standardne recenice "mozemo da porucimo, stize za 2 nedelje"); uspesnost u otklanjanju kvara bez prouzrokovanja drugog; razumno vreme neophodno za otklanjanje kvara; prihvatanje cinjenice da je greska na strani servisa, bez potrebe da musterija potrosi vreme, novac i zivce u pokusaju da visoj instanci (sefu servisa) ukaze na propuste servisera i ******stine koje je tom prilikom cuo?

Ili ja mnogo ocekujem u zemlji Srbiji? Ili kupiti polovna vozila, 5 komada, pa imati zamensko, kad otkaze neko od glavnih?
  • Markoni147
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 537
    • Beograd, Zvezdara
    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Re: Koji brend ima najbolju servisnu mrezu, podrsku, lager ...?

Po mom misljenju to ti je borba sa vetrenjacama... Ne pamtim kada sam od nekog cuo (a u krugu sam ljudi koji se bave automobilima)da je bio zadovoljan uslugom, strucnoscu i efikasnoscu u ovlascenom servisu...
    Samo da molis Boga da nemas problema sa autom i da u servis odlazis samo zbog zamene ulja i ostalih gluposti... Cim se desi neki ozbiljniji kvar vidis koliko su serviseri kod nas nestrucni i koliko im vremena treba da se izbore sa problemom...
    Po svemu sudeci mislim da ces manje zivaca i vremena izgubiti u drugoj varijanti...
    Pozdrav
    SEAT Klub Srbija

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Zastavu ne racunamo ?
      Od polovnjaka sam imao Fiata, Daewoo.
      Od novih Opel i Hyundai.

Za Fiata nikad nista nisam cekao, uvek je bilo svega, najvise su nervirale sitnice...
      Daewoo (sada Chevrolet) ... takodje nikad nije bilo duzeg cekanja osim za far, opet gomila nervirajucih sitnica.

Opel ... 7 (sedam) meseci sam cekao novu letvu volana.
      Hyundai: Kazu da je problem ako ga slupas cekas limariju ili neke nestandardne delove kao volan i sl. Ostalo je sve uvek tu i raspolozivo.

Sto se servisa tice (cena, ljubaznost, mogucnost dogovaranja, kompletan aftermarket) najbolji je Hyundai. Doduse, tek ga imam 5 meseci ...

Ako ne zelis nerviranje oko nabavke delova i uvek zelis raspoloziv servis, uzmi polovnjaka, Opel/WAG/Fiat i teraj dok se ne raspadne.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Svidja mi se komentar o borbi sa vetrenjacama. Zato sam i krenuo od ovog pitanja, kao osnova za izbor brenda, pa onda u detaljnije razmisljanje.

Zastava ne dolazi u obzir, sve sam se nesto nadao da bi Toyota, Honda ili Mazda mogli biti izbor, jer se (po nekim statistikama) manje kvare od ostalih, mada nista nije odredjeno unapred. U jednom trenutku pomislih Ford, pa onda procitah svasta o Grand Motorsu na ovom forumu.

Comment

• Markoni147
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 537
          • Beograd, Zvezdara
          • SEAT Altea XL 1.9 TDI

U tom slucaju bi Honda bila moj izbor... Mislim da je definitivno najpouzdaniji automobil...
          Pozdrav
          SEAT Klub Srbija

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ja iz iskustva mogu da ti kazem da za Opel nemoj se odlucivati. Stop svetlo za Zafiru smo cekali mesec dana, neku gumu na nosacu amortizera jos nisu zamenili, pumpa za vodu za pranje vetrobranskog stakla se jos ceka. Ali je zato hladnjak zamenjen odmah (iznenada sam od sebe propisao) za dan. Eto moje iskustvo sa Opel servisnom mrezom (servis je u Cacku ovlascen naravno).
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

za vw nemaju bukvalno ništa na lageru osim možda ulja i nekih kajševa. a delovi se čekaju i preko 2 nedelje.
              Originally posted by Markoni147
              Cim se desi neki ozbiljniji kvar vidis koliko su serviseri kod nas nestrucni i koliko im vremena treba da se izbore sa problemom...
              ovo je tako tačno.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

He, izgleda da nema mnogo razlike izmedju pojedinih brendova, tako da je skoro svejedno sta covek kupi. Ocito je mnogo bitnije imati razvijenu sopstvenu sposobnost da se iz neke normalne zemlje dobavi deo u najkracem mogucem roku ako ustreba i pristojnog servisera ovde. Jos neko iskustvo?

Comment

Working...
                X