Auto mi je ostecen (izgreban) na parkingu !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Auto mi je ostecen (izgreban) na parkingu !!!

Kao sto rekoh, neverovatno ali istinito... danas se parkiram, dolazim za pola sata kad' imam sta da vidim, neko me prilikom isparkiravanja overio po braniku... od tog momenta sam ocajan... pa zar posle 5 dana!?

Imam full kasko ali posto sam potpuno neiskusan u tome molim vas za hitnu pomoc jer vec sutra moram da vidim sta cu... u Delta Generali danas ne rade a i kada rade apsolutno ih je nemoguce dobiti... zvao sam decka koji mi je prodao auto i on mi je preporucio da dodjem sutra u servis i popricam sa sefom servisa o tome kako se to moze srediti i da li je potrebno da zovem osiguranje jer ja moram da platim 50 evra pa kao ovo mozda ne bi ni bilo toliko a i pitanje je da li se isplati zvati ih jer kako je krenulo, vec bih sad' iskoristio jednom a vec treci put se placa vise...

Prilazem i sliku, znaci na slici izgleda cak i ruznije nego sto jeste, ovo dole veliko belo je odsjaj, znaci to ne gledajte, iznad toga se vidi skinuta farba kao i bela fleketina od ne znam ni ja cega... uzas!!!!!!! [smilie=sign0182.gif]

Ono sto mene najvise brine je da li ovo moze da se sredi bez farbanja citavog branika!? Ovo nikada nece biti kao sto je bilo, zar ne?

Kakva je ovo steta po vama, koliko bi kostalo da se ovo sredi?

P.S. Nisam zvao policiju, mislim da za ovo ne bi ni dosli a i cenio sam da za ovako nesto to nije ni potrebno! Nisam mogao da drzim auto na tom parkingu do sutra zato sto mi je auto potreban! Nadam se da me u osiguranju ne bi za*ebavali zbog ovog! Mada ja mogu da kazem da se to desilo bilo gde i bilo kada!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Auto mi je ostecen (izgreban) na parkingu !!!

prva i osnovna stvar je pozvati policiju da napravi uvidjaj i pokrene postupak protiv NN lica.. oni dodju, snime stetu, precesljaju kamere u okolini(banke, zgrade, poste, pumpe) i vide koji se automobil u to vreme kretao u tom pravcu.. posle 15 dana odes po zapisnik i po zapisniku prijavis stetu u osiguravajuce drustvo koje ti isplacuje iznos u celosti posle procene stete...

ako sam nesto propustio neka se neko nadoveze

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

To belo je verovatno boja od genija koji je bio pored tebe. Zato ja uvek upisujem tablice onog ko je pored mene, narocito ako je lose parkiran. Kasko nemoj za ovo da koristis posto nije velika steta. Da se sredi kao sto je bilo moze, bez problema, tako da ne moras da brines. Oko 100e ce ti biti ceh verovatno, a moze i manje, zavisi gde budes radio.

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Jel ovo procedura za kasko ili za nadoknadu stete od garantnog fonda ili kako se vec zove... Za kasko ti ne treba nikakav uvidjaj policije vec samo procena stete i kasko sluzi za slucajeve kada sam ostetis svoj auto.

A sto se konkretne stete tice - ne brini nije to nista, sve se da srediti da bude isto kao sto je bilo a ovo je bas sitnica. Ja ne znam da li postoji neko ko je kupio auto a da mu se veoma brzo nij desilo ili da ga neko tako osteti ili da sam osteti auto... U svakom slucaju ne ocajavaj, to je (ipak) gomila vozdjurije...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Da li je moguce!? Ja nisam zvao policiju misleci da za ovako "sitnu" stvar zapisnik nije ni potreban. Ja sam bio parkiran i taj neko je bio parkiran i ocigledno me je prilikom izlaska sa parkinga zakacio. To se mozda nije ni desilo na tom parkingu, u to nisam sto posto siguran. Sta ako se to desilo juce a ja primetio danas? Ja bih mogao da kazem da se to desilo bilo gde...

Ocajan sam...

@Williams Daj Boze da je tako. Radicu tako gde jedino smem - u Hyundai servisu. Auto sam dobio bukvalno pre 5 dana. Kupio ga novog.

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

Sacekaj malo neki dan. Sranje nikad ne ide samo, obavezno ide u paru. U ovlascenom servisu se farba ceo deo koji se skida, znaci moja procena 2 sata limar , 2-2,5 sata farbar, racun 10-12k din.

Comment

• MarkoJTD
              CBC Senator
              • 04.05.2008
              • 249
              • Beograd

Ogi, isto to se i meni desilo pre nedelju dana, ja zvao policiju iako sam mislio da je jako sitna stvar u pitanju, oni dosli i rekli pa ovde nema mehanickog ostecenja, nema sta da pravimo zapisnik. otiso u generali kad je proso vikend, prijavio, odvezo ga u deltu na farbanje i cao.

znaci slobodno u generali ujutro (bez da ih pre toga zoves) da sacine zapisnik i da ga odvezes u servis na farbanje. i reci tacan datum i mesto, prihvataju sve, ako pitaju za polociju, slobodno reci da ih nisi zvao, apsolutno te nece smarati ni oko cega, oni to sve pitaju cisto samo da bi popunili onaj obrazac.

inace istina je da ide sve u paru, jer sam par dana pre ovog dogadjaja naleteo na kuce koje mi je istrcalo na putu pa sam vec imao zakazan termin u delti

i ne budi ocajan bez veze, ne placas dzaba kasko, tako da opusteno
              - Italian for style

Comment

• StreetRacerCA
                CBC Senator
                • 11.06.2006
                • 238
                • Čačak
                • Škoda Fabia II 1.6 TNG

informacija je za sve, da znate za ubuduce sto se tice kaska i osiguravajucih drustava - za manje stete, reda velicine 100-200 eur, nemorate da zovete policiju, dovoljno je da odete u osiguravajuce drustvo. za vece stete mora postojati policijski zapisnik.
                samim prijavljivanjem stete izgubio si pravo na dodatni popust kod osiguravajuceg drustva za sledcu godinu, ali posto mislim da ti taj popust moze biti max 50 e (na osnovu cene vozila) u tvom slucaju se isplati iskoristiti kasko.

sledeci put se namesti nekome da te lupi, al u taj isti branik, pa nek njegovo osiguranje snosi stetu
                zezam se.
                meni se dogodila slicna stvar - neko me ocesao na parkingu, ja ispizdeo al nisam isao to da sredjujem. posle 10 dana, ja se nesto bzvz parkirao, a lik koji je isao u rikverc, me lupi u isti deo. malo se raspucala farba, al auto star 6 meseci, i ja zovnem muriju, posto ovaj baja nije hteo da plati farbanje (jos mene ubedjuje da sam ja kriv posto sam se nepropisno - ne lose, nego nepropisno - parkirao), policajac nije verovao sto sam ga zvao! i tako i ovu, a i prethodnu stetu plati njegovo osiguranje (da budem iskren, ja sam platio 2000 din, posto AMS nije hteo da prizna da farbanje branika kod ovlasvenog servisa kosta 11 k din, nego su ustanovili da je 9???, al to je druga prica)
                Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• 4motion
                  CBC Veteran
                  • 07.01.2009
                  • 112
                  • Beograd
                  • Opel Kadett E 1.3NB 5b

ne moras to da prijavljujes policiji, nego kazes u Delta " tog i tog dana parkirao sam vozilo i sutradan kada sam dosao do vozila, zatekao sam ostecenje na braniku" Tako ce ti prihvatiti.
                  Medjutim, ne znam koliko ti je ucesce u steti, koliki je min iznos koji ti treba da platis po steti, jer npr. ako je ova steta 100e, a tebi pise na kasko 5%, min 100e, onda ces ti platiti celu stetu. Opet, ako ti je steta 10 000din platices 5%, ali ti je bolje da platis sve, jer ti se ta steta kod osiguranja racuna kao MINUS za kasnije stete, pa moze i rata kasko da ti se poveca, odnosno ucesca.
                  Koji je automobil upitanju???

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

Auto je Hyundai i30. Imam varijantu 5% minimum 50e.

Jutros sam bio u Hyundai servisu na Novom Beogradu gde su mi rekli da je farbanje citavog branika 12 hiljada i da se kao nece videti razlika a da ako rade delimicno onda kao ne garantuju za nijansu, ovo mi bas nije bilo jasno kakve veze ima da li je flekovanje ili farbanje, boja je ista... onda pozovem kasnije a isti lik kao pricao sa sefom salona i (pazite sad' ovo) on mu rekao da i kod delimicne obrade mora da se lakira citav branik nekim zastitnim lakom i da ce to da kosta 120 evra!?!!?!? Ja ne verujem.

Onda sam pozvao onaj drugi servis ovlasceni i kod njih je celo farbanje 9 hiljada (!!!) a delimicno, on kaze da bi to bilo oko pola branika, 5 hiljada. Kaze poslovodja da je boja dosta skupa jer je mineralna pa ima neke tackice koje se presijavaju na suncu. Kaze da se nista nece primetiti... e sad' ja kad' bih znao da ce to da bude tako ODMAH bih im ostavio auto... kazu da ne moraju da skidaju ceo branik nego ga malo valjda izvuku ali moraju da skinu far... sve to mi zvuci totalno s*anje, da mi rastavljaju nov auto... on kaze da bi to bila rutinska operacija...

Nesto mi je bedak da farbam branik na auto koji vozim 5 dana a i sve mislim da nema sanse da to posle bude kao fabricki... da ce brze da propadne... dobro je sto mi nije zakacio lim...

@MarkoJTD I da li ti je boja branika pogodjena 100% ?

Comment

• MarkoJTD
                      CBC Senator
                      • 04.05.2008
                      • 249
                      • Beograd

nisam ga jos dobio, ali prosle godine sam imao slicne popravke i razlike u boji nije bilo, logicno je da ovlasceni servis poseduje original boje koje fabrika nudi, cak sam i kod nekog lika u zemunu farbao neke plasticne delove, i razlike apsolutno nema, svaki auto ima plocicu na kojoj je broj farbe koja je koriscena, i samo ako su bezobrazni ili retardirani nece uzeti farbu sa istim brojem. u svakom slucaju ce ti biti bolje nego sto je sad sa ovom ogrebotinom
                      - Italian for style

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                        • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Ogi
                        Auto je Hyundai i30. Imam varijantu 5% minimum 50e.

Jutros sam bio u Hyundai servisu na Novom Beogradu gde su mi rekli da je farbanje citavog branika 12 hiljada i da se kao nece videti razlika a da ako rade delimicno onda kao ne garantuju za nijansu, ovo mi bas nije bilo jasno kakve veze ima da li je flekovanje ili farbanje, boja je ista... onda pozovem kasnije a isti lik kao pricao sa sefom salona i (pazite sad' ovo) on mu rekao da i kod delimicne obrade mora da se lakira citav branik nekim zastitnim lakom i da ce to da kosta 120 evra!?!!?!? Ja ne verujem.

Onda sam pozvao onaj drugi servis ovlasceni i kod njih je celo farbanje 9 hiljada (!!!) a delimicno, on kaze da bi to bilo oko pola branika, 5 hiljada. Kaze poslovodja da je boja dosta skupa jer je mineralna pa ima neke tackice koje se presijavaju na suncu. Kaze da se nista nece primetiti... e sad' ja kad' bih znao da ce to da bude tako ODMAH bih im ostavio auto... kazu da ne moraju da skidaju ceo branik nego ga malo valjda izvuku ali moraju da skinu far... sve to mi zvuci totalno s*anje, da mi rastavljaju nov auto... on kaze da bi to bila rutinska operacija...

Nesto mi je bedak da farbam branik na auto koji vozim 5 dana a i sve mislim da nema sanse da to posle bude kao fabricki... da ce brze da propadne... dobro je sto mi nije zakacio lim...

@MarkoJTD I da li ti je boja branika pogodjena 100% ?
                        Izvini sto ti kazem ovako ali onda nemoj ni da ga farbas! Ja razumem da je tebi auto drag (i meni je moj veruj mi, i kada ga je prvi put neko zakacio bio sam spreman da ubijem) ali tolika paranoja oko farbanja branika!

Meni su na dva nova automibila (po godinu dana stari u vreme kada se to desavalo) radili farbanje - na Vectri prednjeg levog krila i branika a na Megane-u zadnje desno krilo i zadnja desna vrata i ni na jednom se ne vidi da je ista radjeno a proslo je dve godine od tada!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

au,brate,prvo problem,paranoja i frka oko kaska sad ovo,pa ne farbaju cetkama danas,uzima se uzorak tvoje boje nosi se npr poklopac rezervoara na skeniranje i skenira se krupnina kristala i boja i tako je napravi komp i NECE se razlikovati,pogotovo sto je auto nov i boja mu nije matirala nigde tako da se nista nece primetiti,mada bi verovatno moglo i uz poliranje mnogo stvari da se resi....Tolika nauka oko toga...
                          kad koči,cepa gume i prevrće se!
                          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• GadGet
                            CBC Senator
                            • 15.08.2007
                            • 206
                            • Nbgd, Vozdovac

Ako si stvarno picajzla (kao 90% nas na forumu) skinuces brani, ako ne onda napravi sprej i isflekuj sam. Malo osmirglas pa baza pa sire pustis lak. Maglu na prelazu od novog i fabrickog laka ispoliraj posle 48 sati i gotovo i nista se nece primetiti. Naravno ja znam zasto skidam navlaku branika kad sebi radim, kao sto znam da se tako radi u ovlascenim servisima (bar bi trebalo).

Comment

• Ogi
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 309
                              • Beograd
                              • Hyundai i30 1,4

Jesam picajzla kao sto mozes da primetis. Kako se pravi sprej? Baza, lak? Erm... Kad' bi mi malo pojasnio.. moze i na private ako gusim ljude (sto je izvesno)....

Comment

Working...
                              X