Auto mi je ostecen (izgreban) na parkingu !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Auto mi je ostecen (izgreban) na parkingu !!!

Ne komplikuj! Odvezi auto u ovlasceni servis i uzivaj.
    Drugar je na Grande Puntu starom 4 dana farbao ceo pradnji branik, a znas da je na tom autu to upecatljiv i najveci deo i prvi se vidi, apsolutno nema razlike i ne moze da se primeti. Ja sam na svojoj sluzbenoj Zafiri farbao branik i krilo u ovlascenom servisu, isto nema TRIKA da provalis! A pazi sad, BMW E60 star 2 meseca, (drugi sluzbeni u firmi) CEO ali CEO izgreban kljucem ispred zgrade u Novom Sadu. Farbano: Sva vrata (i prednja i zadnja i vozaceva i suvozaceva), hauba, gepek, levo krilo, desna polustranica. Farban u BMW Radulovic Novi Sad uradjen ODLICNO nema sanse da provalis da je ikada nesto radjeno, sve se uklopilo sa delovima koji nisu farbani (doduse cifra je bila da padnes u nesvest, kasko jbg) a ja sam zagledao do besvesti i nema greske!

Zato, ne brini, to je nov auto i ne mogu da pogrese!

Edit: Jos nesto, danasnji automobili, kad izadju iz salona po meni su osrednje ofarbani, lepo se vidi narandzina kora pogotovu ako je akrilna boja. Zato je ponovno lakiranje jos lakse i tesko moze da se ne uklopi kako treba + sto nijansu mogu da omase samo ako hoce, u suprotnom rezultat je odlican. To nisu teske havarije sa peglanjem krila i ispravljanjem karoserije vec sitna ostecenja koja nisu problem.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Ogi
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 309
      • Beograd
      • Hyundai i30 1,4

Cale mi je dao neku pastu pa sam njome obrisao belu boju od drugog auta tako da se sada vidi samo malo ogrebotina i crna boja branika... znaci bolje je duplo... tako ce da ostane za sada po svemu sudeci... videcu, farbanje ne moze da pobegne u krajnjem slucaju... mogu to da prijavim Delti i za 6 meseci pa da oni plate deo... mozda me jos izlupetaju... mogu i sam delimicno... videcu...

Stvarno sam tezak covek, sto jes jes...

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Eeeeee a meni žao bre, znam koliko si pričao o toj kupovini ovde

Elem, Dzoni_mkv je lepo rekao... zeznuće ako hoće inače danas je to farbanje mačji kašalj... ja sam za godinu i po dana otkako sam uzeo auto imao dva farbanja. Prednja desna vrata prvi put i levo krilo+prednji branik drugi put. Prvi put mi ja farbao neki šalabajzer i ostala je narandžina kora ali je boju potpuno pogodio. To sam rešio mašinskim poliranjem i evo sad je kul. Drugi put je radio neki lik koji je to toliko dobro uradio da sam ja ostao bez teksta kada sam video posao.

Obojica su neki mali sitni limari, sa kućnim radionicama i ne preterano kvalitetnim komorama. E sad zamisli kad sam ja bio zadovoljan kod njih kako će tebi biti kada odeš u ovlašćeni servis pa kada te ubace u ozbiljnu komoru, pa izvuku fabričku nijansu boje itd itd... mislim da nema razloga da se toliko tripuješ od toga.

E sad... kada sam ja kupio auto bio je kao nov. Dakle nije imao ni jednu jedinu tačkicu na sebi. I posle mesec dana matori krene pod Ostrog i opali u neki kamen pragom ispod zadnjih vrata i ostane ulubljeno nekih 15ak cm. A meni žaaaaooooo bio je tako divan i netaknut kada sam ga uzeo Naposletku odlučim se da ne poptavljam to već da to bude ono 'protiv uroka' jer je stvarno sitno i zanemarljivo. Doduše meni taj princip 'protiv uroka' nije pomogao jer sam imao još tri čukanja nakon toga ali recimo mom komšiji jeste pa ti sad vidi o'š radit' il' 'alalit'
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Ogi
          Cale mi je dao neku pastu pa sam njome obrisao belu boju od drugog auta tako da se sada vidi samo malo ogrebotina i crna boja branika... znaci bolje je duplo... tako ce da ostane za sada po svemu sudeci... videcu, farbanje ne moze da pobegne u krajnjem slucaju... mogu to da prijavim Delti i za 6 meseci pa da oni plate deo... mozda me jos izlupetaju... mogu i sam delimicno... videcu...

Da ali ako je u pitanju levo i desno krilo to su dve stete u svakom slucaju tako da ako ti nije cim bolje je sada da prijavis jer n znam u Delti koliko su rigortozni sto se toga tice, u DDOR-u su ok, kod njih sam prijavljivao stetu i sa godinu dana zakasnjenja...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• StreetRacerCA
            CBC Senator
            • 11.06.2006
            • 238
            • Čačak
            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Originally posted by Ogi

a da ti to ostavis tako protivu uroka...doduse ne pomaze uvek
            a kasku to uvek mozes naknadno da prijavis, nedaj Boze ako budes imao neko sledece ostecenje, mada to onda tretiraju kao dve popravke...
            Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Vassqes
              CBC Član
              • 21.07.2009
              • 28
              • Bg

Nije bas u okviru teme ali moze da pomogne.

Pre oko godinu dana na parkingu mi je neko skinuo zadnji levi tocak, ja ujutru krenuo na posao kad ono auto stoji na ciglama. Niti tocka niti srafova niti bilo cega. Preko puta jos jedan auto, odvrnut jedan sraf i ostavljen pored kola. Ja zovem policiju, i onako iskusno me navuku, koje godiste auto, sta je ukradeno, koliko zajedno vrede tocak, guma i srafovi, ja im kazem pa od prilike 5000-10000din a on ce meni , ne mogui da ti pomognem, ne izlazimo na lice mesta ako je steta manja od 200€ tako da od zapisnika nema nista. Ja mu kazem na kolima se vidi otisak sake, neko se prislonio dok je skidao tocak a on meni, pa ti bas mnogo gledas filmove, nema nista od toga. Jos mi je rekao, jedino mozes da dodjes kolima u SUP i da podneses prijavu protiv NN lica. Ja naravno nisam otisao jer nemam srafova za rezervni tocak i sve je palo u vodu. Sracunao se i video koliko bi vremena gubio kad bi nastavio sa ganjanjem nekoga koga niko nije video i resio da sam platim, manje para, manje nerviranja, brze se odradi.

Za sve da znate, za manje stete na kolima na parkingu policija ne izlazi na uvidjaj. Ili ih lazite da je steta 500€ pa nek izadju ili nadjite neko alternativno resenje.

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

Opet steta!!! Ista stvar, isto mesto, samo me je ovoga puta neko odvalio, citavom debljinom branika me ogrebao, skinuo farbu, ostetio cak malo ratkapnu, zakacio gumu, ostavio belu boju po njoj, kao neka kreda, ne znam sta se to desilo i najgore - zakacio mi krilo, skinuo malo farbu i malo ga ulubio. Katatsrofa!!! I to na strani koja mi je bila "zasticena" odnosno pored drveta, pa tu je zardinjera, jos ja vagam uvek gde da se parkiram, merim, pomeram se sest puta u mestu napred nazad da se bolje uparkiram, jutros sam bio "savrseno" parkiran i kada sam se vratio sa posla imam sta da vidim...

Da predjem na stvar, sutra odmah izjutra zovem osiguranje da vidim proceduru. Da li neko zna kakva je? U pitanju je Delta Generali. Ja bas nemam predstavu sta se sada radi. Policiju NISAM zvao, kapiram da ne mora za ovakve, za njih, sitnice... ako budu pitali mogu da im kazem da sam zvao, da su bili i da su rekli da ne treba zapisnik za to ili mozda da kazem da nisu ni hteli da dodju ili tako nesto...

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

Odes u osiguranje, popunis onaj papir i kazes nepoznat pocinilac, oni izadnju slikaju i to je sve, niko ti nece praviti probleme, zato i sluzi kasko, posle odes u servis popravis doneses njima racun, oni ti daju ono vrednosno pismo (ili kako se vec zove), to odneses u servis uzmes auto i ti si zavrsio.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Ogi, sta da ti kazem sem da te razumem u potpunosti I ja sam nedavno uzeo potpuno nov auto (prvi u zivotu) i posle 5-6 dana neko me zakaci na parkingu. U roku od par meseci zaradim ogrebotine sa svih strana Nisam mogao da verujem, a kako nemam izbor gde da ga parkiran vec gde nadjem mesto mogao sam samo da se pomirim sa sudbinom. Pre leta sam imao izletanje i odrao sam celu stranu o bankinu. Auto je sredjen sa svih strana tako da je bio kao nov. BUKVALNO u roku od 15 dana 3 puta me zakace na parkingu, na razlicitim mestima, sada mi je vec postalo smesno i ne pada mi na pamet vise da ga sredjujem jer prosto ne vredi
                    A i ove nove automobile ne prave vise sa branicima kao nekad, svako kacenje pa i naslanjanje ostavlja traga na autu...
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Alekre
                      CBC Senator XXL
                      • 12.09.2005
                      • 780
                      • Smederevo

Sacekaj malo neki dan. Sranje nikad ne ide samo, obavezno ide u paru. U ovlascenom servisu se farba ceo deo koji se skida, znaci moja procena 2 sata limar , 2-2,5 sata farbar, racun 10-12k din.
                      Opet steta!!! Ista stvar, isto mesto, samo me je ovoga puta neko odvalio, citavom debljinom branika me ogrebao, skinuo farbu, ostetio cak malo ratkapnu, zakacio gumu, ostavio belu boju po njoj, kao neka kreda, ne znam sta se to desilo i najgore - zakacio mi krilo, skinuo malo farbu i malo ga ulubio. Katatsrofa!!! I to na strani koja mi je bila "zasticena" odnosno pored drveta, pa tu je zardinjera, jos ja vagam uvek gde da se parkiram, merim, pomeram se sest puta u mestu napred nazad da se bolje uparkiram, jutros sam bio "savrseno" parkiran i kada sam se vratio sa posla imam sta da vidim...

Da predjem na stvar, sutra odmah izjutra zovem osiguranje da vidim proceduru. Da li neko zna kakva je? U pitanju je Delta Generali. Ja bas nemam predstavu sta se sada radi. Policiju NISAM zvao, kapiram da ne mora za ovakve, za njih, sitnice... ako budu pitali mogu da im kazem da sam zvao, da su bili i da su rekli da ne treba zapisnik za to ili mozda da kazem da nisu ni hteli da dodju ili tako nesto...
                      Od sada cvrsto verujem i postujem stav da sranje uvek ide u paru.
                      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• radebgyu
                        CBC Senator
                        • 03.02.2009
                        • 244
                        • Beograd

Ne parkiraj vise tu ili napravi sacekusu!
                        http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

Working...
                        X