Triglav ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdj
    CBC Početnik
    • 08.04.2009
    • 8
    • bg

Triglav ?

pozdrav,
    pre neki dan uplacen je i30 u Hyundaiju. pre preuzimanja dolazi pitanje kaska. ja favorizujem Weiner ili Delta Generali na osnovu komentara koje sam procitao po netu, ali cale je od nekoga cuo da je dobro Triglav osiguranje. Mnogo opisa iskustava o njima ne mogu da nadjem, ima li neko ovde neki savet u vezi njih?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Triglav ?

Pored ovo malo domacih osiguravajucih kuca koje su nam ostale, i kamare stranih - treba gurati jos i slovenacke kuce. Nemam nista licno protiv Slovenije ili Slovenaca, ali protiv guranja njihovih firmi na nase trziste onako kako to oni i ostali rade - protiv toga imam. Kad budem mogao da uplatim Dunav Osiguranje u Ljubljani, ili kupim Knjaz Milos u Zagrebu, razmotrio bih i Triglav u Beogradu i Jana Vodu u Knez Mihajlovoj.

Sto se tice nasih ljudi, Triglav i bilo koje drugo strano osiguranje je bolje od ovih malobrojnih domacih samo po tome sto je STRANO, time je automatski dobro...Da znate na koji nacin i pod kakvim dampingom strane kuce rade kod nas, sve bi vam bilo jasno.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• srdj
      CBC Početnik
      • 08.04.2009
      • 8
      • bg

pa, imamo slicno misljenje o slovenackom osiguranju sa te strane. ali cale je tvrdoglav. i trebaju mi konkretni argumenti :- )

Comment

• dishapaun
        CBC Član
        • 29.03.2008
        • 22
        • Beograd

Idi tamo gde je za tebe napovoljnije i nemoj se obazirati na to da li je strano ili domace!!!

Comment

• srdj
          CBC Početnik
          • 08.04.2009
          • 8
          • bg

pa to i ja hocu, ali kako da znam koliko su korektni sa isplatama i slicno, jer-nigde ni reci o njima.

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Originally posted by srdj
            pa, imamo slicno misljenje o slovenackom osiguranju sa te strane. ali cale je tvrdoglav. i trebaju mi konkretni argumenti :- )
            Dovoljan argument ti je da su oni slovenačka kompanija. Bar bi meni bio dovoljan argument.

Lepo pokaži ćaletu bar sajtove tih osiguravajućih kuća i pokaži koliko dugo rade i gde rade, koji kapital stoji iza njih. Zatim na sajt NBS pa tamo imaš za svaku osiguravajuću kuću izveštaje revizorskih kuća, broj zaposlenih i sve ostalo crno na belo. Ako ni to nije dovoljno lepo onda na neki forum gde ljudi pričaju o svojim iskustvima sa tim osiguravajućim kućama.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by dishapaun
              Idi tamo gde je za tebe napovoljnije i nemoj se obazirati na to da li je strano ili domace!!!
              Zato i jesmo u ovakvom cabru od zemlje, zato sto ogroman broj ljudi ovde slicno razmislja. Budi siguran da Slovenac i druge "komsije" ne razmisljaju tako.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Da, definitivno bi trebao ici kod domace kuce iako je tamo, mozda, nepovoljnije jer je domace ...
                Kupuj domace, ma koliko bilo lose, ne postuj svoj dinar iako si ga tesko zaradio, ne zaposljavaj se u kompaniji koja ima "stranog" vlasnika, ne pij kafu jer se ne gaji ovde (ni caj nije odavde, samo je rakija domaca...), ne uci engleski, ne koristi racunare jer su proizvedeni u Kini, Tajvanu, gde god ... Vozi Yugo ...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 4motion
                  CBC Veteran
                  • 07.01.2009
                  • 112
                  • Beograd
                  • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Jer si vozilo uzeo na rent ili kredit? Ako je rent, Triglav isplacuje stetu bez PDV-a i naravno bez ucesca.
                  Delta osiguranje je odlicno, bar za sada.
                  Wiener je malo zaguljeno, sto se tice cekanja pri prijavi stete, moze da se oduzi na dan-dva.
                  Po nekom mom vidjenju, Delta je sasvim dobra, brza i procene su OK.

Comment

• srdj
                    CBC Početnik
                    • 08.04.2009
                    • 8
                    • bg

Originally posted by 4motion
                    Jer si vozilo uzeo na rent ili kredit? Ako je rent, Triglav isplacuje stetu bez PDV-a i naravno bez ucesca.
                    Delta osiguranje je odlicno, bar za sada.
                    Wiener je malo zaguljeno, sto se tice cekanja pri prijavi stete, moze da se oduzi na dan-dva.
                    Po nekom mom vidjenju, Delta je sasvim dobra, brza i procene su OK.
                    na kredit. triglav nema ucesce, ali zato ima samo jednu stetu potpuno besplatnu?!, sutra cu pozvati da pitam..

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Originally posted by prolupator
                      Da, definitivno bi trebao ici kod domace kuce iako je tamo, mozda, nepovoljnije jer je domace ...
                      Kupuj domace, ma koliko bilo lose, ne postuj svoj dinar iako si ga tesko zaradio, ne zaposljavaj se u kompaniji koja ima "stranog" vlasnika, ne pij kafu jer se ne gaji ovde (ni caj nije odavde, samo je rakija domaca...), ne uci engleski, ne koristi racunare jer su proizvedeni u Kini, Tajvanu, gde god ... Vozi Yugo ...
                      Hajde ne lupetaj tek da bi rekao nesto, i ne banalizuj i ne koristi u poredjenju stvari koje VEZE sa vezom nemaju cisto da bi pokusao da kobajagi argumentujes neko stanoviste koje zastupas, kad ti je kristalno jasno sta hocu da kazem.

Da, kupujte domace kad to ima SMISLA, i kad je na ravnoj nozi uporedivo sa "stranom" ponudom, a u ovom slucaju je savrseno uporedivo ako se dovoljno detaljno udje u problematiku i zaobidju sva sitna slovca zbog kojih se neka "strana" ponuda ponekad mozda i cini primamljivijom. I ne, ne biti magarac pa biti tvrdoglav i uporan u stavu da "kupujes domace" protiv svakog rezona, ali opet ne ici u drugu krajnost - kupuj strano jer je po definiciji bolje jer NIJE domace. Ne, Thomy majonez nije bolji od domace ponude, kao ni sto nijedna hrvatska voda nije bolja od Knjaz Milosa, niti je ijedan od hrvatskih ili slovenackih lanaca jeftiniji od domacih - pa opet, ljudi kupuju strano iz NAVIKE.

Triglav je jako prljav igrac na susednim trzistima na koja ulazi, a budi siguran da se kola slome na osiguranicima kad se podvuce crta.

Comment

• 4motion
                        CBC Veteran
                        • 07.01.2009
                        • 112
                        • Beograd
                        • Opel Kadett E 1.3NB 5b

To je lepo od njih, ali ni sam ne znas da li ces imati jednu, dve tri ili nijednu stetu za godinu dana.
                        Takodje, vidi koliki je minimalni iznos stete sa kojom ucestvuju u isplati, ako je 100e minimum, onda ogrebotine po parkingu ako ces prijavljivati gledaj koliko ce da izadju popravke.
                        U svakom slucaju, prvo se raspitaj o ceni popravke, pa onda idi na procenu.
                        Mislim, realno svi koji kupe auto na kredit/lizing u obavezi su da imaju kasko, pa zato i ljudi gledaju da sto bolje prodju kod Osiguranja.

Comment

• GadGet
                          CBC Senator
                          • 15.08.2007
                          • 206
                          • Nbgd, Vozdovac

E sad, pored analiza ponuda ljudi treba jos i da razmisljaju cije je i pod kojim imenom radi neko osiguranje. Primer Milenijum je ustvari Kroacija osiguranje, a to sam negde cuo tek kad sam zavrsavao neku stetu kod njih. I recimo serem se ja Misku u usta, ali ruku na srce nikad nisam imao bilo kakav problem sa Deltom, sa ostalima sa kojima sam imao cast da se sretnem uvek neka natezanja - nekad manja nekad veca.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by 206
                            Thomy majonez nije bolji od domace ponude, kao ni sto nijedna hrvatska voda nije bolja od Knjaz Milosa, niti je ijedan od hrvatskih ili slovenackih lanaca jeftiniji od domacih - pa opet, ljudi kupuju strano iz NAVIKE.
                            amen za ovo!

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Nije bitno najjeftinije osiguranje, već najpovoljnije. Pogledaj statistiku šteta godišnje sa prosečnom km, uzmi u obzir šta osiguranja nude i za koji broj šteta... I onda izaberi kuću,,,
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X