Triglav ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Re: Triglav ?

E sada od toga koju kucu za osiguranje da koristi covek dodjosmo do tomy majoneza ( usput tomy majonez se proizvodu u polimark fabrici u BGD-Galenkia), pa kupujemo i tako domace

Sto se tice osiguranja, sve kompanije strane ili domace zbog naseg zakona moraju da budu "domace" pa Banke koliko god bile "strane" su u stvari domace, isto kao i US steal, kao one firme koje proizvode cigarete....

Ako ovde pukne jedna banka, ona puca kao domaca firma, i pare se nece "navuci" iz centrale te banke u inostranstvu.

Tako da pogledaj kod kasko osiguranja par stavki :

1. na koliko imas pravo prijava steta (bez dodatnog placanja godisnje)
    2. ako se obavezes (ovo je uslovno) na visegodisnje kasko osiguranje koliki popust dobijas
    3. koliko je vreme naplate stata
    4. kolika ja premija, kolike su ti rate (ako uzimas na rate) ili koliki ti je popust ako placas odjednom

Ja sam bio kod Delte, sada sam kod Takova, mislio sam da menjam, ali sam sa Takovom zadovoljan, osim sto su malo "inertniji" sasvim su u redu. Imas malo vise papirologije, konkretan slucaj ostecenje soferke. Mislim da cu i sledece godine ostati kod njih.

p.s. Eon i ja smo izgleda pisali u isto vreme, pa se neke stvari ponavljaju, izvinjavm se zbog toga
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• srdj
      CBC Početnik
      • 08.04.2009
      • 8
      • bg

e pa ovako stoje stvari,
      delta ima 2 prve stete sa 5%-50e ucesca
      uniqua 3 stete sa 5%-50e
      weiner 2 stete sa 5%-100e ucesca

weiner ima popust ako se uzme kod njih na dve godine i popust iznosi oko 100e po godini
      sa druge strane uniqua je nesto jeftinija od konkurenata u startu(50ak e)

mislim da ce izbor da padne na uniqu prevashodno zbog tri besplatne stete, a u cetvrtoj steti je ucesce 10% ili 300e

tnx na odgovorima ; >

Comment

• srdj
        CBC Početnik
        • 08.04.2009
        • 8
        • bg

evo nastavak...

osiguranje uzeto u uniqui. zurilo se da se uzme sto pre pa je na istom mestu uradjeno kasko kao i obavezno. zbog toga je ispalo da ne mogu posebno da se osiguraju stakla(van kaska), jer su vec osigurana jedanput. jbg, sta da se radi.
        sto se tice onih podataka od ranije, nisu stoprocentno precizni, dakle nije 5% i 50e vec je 5% i 100e, nisu prve tri stete besplatne, vec prve dve a treca sa 20% odnosno 150e.
        ne znam zasto drze svoje sluzbenike u mraku oko ovoga, moglo bi da se desi da sluzbenici slucajno navuku musterije...: )
        uglavnom, ako ce neko da detaljise oko osiguranja, preporuka je definitivno da se, ako ima vremena, obidju licno osiguranja i raspita na licu mesta.
        eto tako
        poz

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Originally posted by srdj
          preporuka je definitivno da se, ako ima vremena, obidju licno osiguranja i raspita na licu mesta.
          Rekoh ja to odavno ....

A sto nisi otisao u domace osiguranje ? Ima Dunav, Takovo i valjda jos poneko ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdj
            CBC Početnik
            • 08.04.2009
            • 8
            • bg

pravo da kazem, razlog je to sto uglavnom od drugara u okolini vecina ima kasko kod stranaca, a zurilo se pa sam isao samo na tu neku 'preporuku'.. razlog mozes misliti ali eto...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa to ti pricam. Niko se nije potrudio da vidi da li mozda nekim neverovatnim slucajem neko domace osiguranje daje OK uslove - nego se automatski trci kod "stranaca".
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Ja sam se potrudio kad sam uzimao kasko osiguranje, oba puta ...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdj
                  CBC Početnik
                  • 08.04.2009
                  • 8
                  • bg

Originally posted by 206
                  Pa to ti pricam. Niko se nije potrudio da vidi da li mozda nekim neverovatnim slucajem neko domace osiguranje daje OK uslove - nego se automatski trci kod "stranaca".
                  pa jeste. ali ipak mi je to nesto vredno i ne bih rizikovao, a strano ime ipak nekako vise uliva poverenje pa makar i ne bilo to tacno. ja sam jos uvek jedan iz 'mase' kao sto se moze primetiti.
                  sto se tice majoneza, na stolu i dalje "Polimark". ; >

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Ajde da ja malo pohvali jedno domace( ako ih nije neko kupio u medjuvremenu), u pitanju je DDOR , nikakvih problema nemam sa njima, procene su uvek extra brzo zavrsene, popravka moze gde god hoces, ovlasceni ili ne stvar izbora, nikad se zalili na isparvke, cenu ili sta god, samo donesem racun uplate i gotovo, papirologija takodje minimalno, mislimd da ne moze manje od par redova pisanja. Nikad mi nisu trazili cak ni zapisnik, kazu donesi kad budes donosio racun ako bueds imao, kad mi je neko izgrebao vrata, samo stavio nepoznat pocinilac i sve zavrseno u ovlascenom servisu.

Comment

• Ogi
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 309
                      • Beograd
                      • Hyundai i30 1,4

Nije mi jasno zasto si uzeo Uniqu!? Ja sam pre mesec dana kupio i30 i raspitivao sam se i zvao danima, Delta Generali u dogovoru sa Hyundai-jem daje besplatne zadnje parking senzore kada kod njih uzmes kasko. Uz to su bili najpovoljniji, Uniqa je kad' sam ja zvao bila bas nepovoljna. Platio sam full kasko 500 evra, tako nesto, mozda malo vise, vec sam zaboravio...

A inace, ni ja Slovencima ne bih crvljivu sljivu iz ruke uzeo...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by JNC
                        Ajde da ja malo pohvali jedno domace( ako ih nije neko kupio u medjuvremenu), u pitanju je DDOR , nikakvih problema nemam sa njima, procene su uvek extra brzo zavrsene, popravka moze gde god hoces, ovlasceni ili ne stvar izbora,.....
                        I ja sam kod DDOR bez problema i u razumnom roku naplatio stetu
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                        X