Osiguravajuca kuca VS ostali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • smilosh
    CBC Početnik
    • 10.12.2008
    • 9
    • Beograd

Osiguravajuca kuca VS ostali

Pošto se odužila naplata štete nakon sudara, želeo bih da saznam iskustva ili mi kažu oni koji se razumeju šta bi mi bilo pametno uraditi sledeće..
    Imao sam saobraćajni udes pre mesec dana skoro.. nisam kriv .. nakon dva dana podneo zahtev za odštetu .. bili na terenu ''gospoda'' procenitelji iz osiguravajuće kuće.. sve lepo, ljubazno,fino, slikali.. reč po reč.. možda će tatalku pošto je veća šteta ( clio, 2005, dci .. šteta - oba fara, pukla klima, iskrivio se točak na kompresoru preko kog ide kajš, otvorio se bočni vazdušni, hauba, branik, staklo na suvozačevom mestu izgrebano od jastuka, crevo za vazduh, ceo prednji koš pobegao u desno.. i ko zna šta još kad se pregleda.. ) i sve kao fino.. ide u ovlašćeni na pregled i procenu, oni snose jedan šlep samo ( već ga imah od mesta udesa do kuće ) .. i tako.. posle par dana.. Ide priča.. ili ide u neki nihov servis ATC Palilula, tamo se radi originalnim delovima ( aha ), a oni tamo rade jer je tamo sat rada 1200din a u ovalšćenom je skuplje ( a to mene kao zanima? baš se brinem da će zbog mene da propadnu, naće imati šta da jedu pa da im izađem u susret a pri tome nije nikakav problem da snose troškove i šlepa do tamo - oko 6000 bi to koštalo ako se poredi sa onim prvim otprilike ).. ili se isplaćuje po prvom pregledu vozila koji je bavio procenitelj ( WTF.. uz svo dužno poštovanje prema njegovoj stručnosti - kako on vidi šta sve još ima da se radi?!! ) I preko svega toga, stiže mi da treba da donesem zapisnik ( već ga dobili ) i skicu i izjave učesnika ( a to tek za mesec dana u sudu mogu da preuzmem, ali oni kao to nisi znali )..
    I šta sad?

Bio bih zahvalan na bilo kojim idejama..

*Da idem da porazgovram sa njima, pa ako neće lepo da pretim tužbom ili čime već ( ima li neko iskustva sa tim? )
    *Da teram kola kod ovlašćenog da ih pregleda i uradi predračun pa da im nosim kao stavku za pregovore? ( da im olakšam procenu, pošto kada sam tražio da mi daju procenu, prvo su me šetali sa jednog na drugi telefon 30min, da bi mi rekli da imaju posla preko glave, da sad to ide u pravnu, pa u ovu, pa u onu službu, pa dok dođe na red.. a ja im valjda dođem zadovoljstvo a ne posao )
    *Imaju li neki zakonski rok do kada moraju da isplate štetu?
    *Da zovem neku kuću koja se bavi likvidacijom štete pa da ih oni ganja za procenat, to mi je last opcija, hvale nekog na starom sajmištu..

Hvala unapred svima..
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Re: Osiguravajuca kuca VS ostali

jedina opcija kojom nikako ne treba da ides je procena pa dogovor, jer ce te tu opasno zeznuti da ces jedva pokriti stetu da se skrpis sam za neke delove. Jako su tu bezobrazni, meni su pre godinu, dve za parking stetu branik i stopka, procenili 60000din, a posto sam kreten isao na dogovor dobio sam jedva 30000din i to sve preko kaska.
    Raspitaj se kako ide, da oteras u ovlasceni servis zna se koji su, i na garantni list od osiguranja uradis auto da ti nemas nista sa tim. To za likvidaciju vec ne znam, ali samo nikako nemoj ovo sa pregovorima i dogovorno jer ce te zavratati opako

Comment

• smilosh
      CBC Početnik
      • 10.12.2008
      • 9
      • Beograd

Re: Osiguravajuca kuca VS ostali

@ mishio

To da su prevaranti, to je više nego očigledno..
      A ya dogovore..hvala..tako sam i mislio..nego sam to rekoa u smislu da pre utužbe ili bilo čega odem da vidim da lično to rešim..a moram i pre toga da čujem sa koliko oni misle da se provuku..ne mogu pre toga da ih ganjam..ali i za to moram nekako da ih poguram..

Comment

Working...
      X