Kako menjati automobile uzete na kredit\leasing

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Kako menjati automobile uzete na kredit\leasing

Pozdrav...
    Do sada nisam kupovao auto ni na kakvo finansiranje osim na kes...
    Ni jedan do sada auto nisam vozio duze od 2-3 godine, zanima me koja je mogucnost kupiti nov auto na kredit/leasing i posle ga prodati, otplatiti kredit/leasing, podici novi kredit/leasing i kupiti nov auto...
    Znaci da uzmem auto tako da mi rata bude sto manja, recimo na 6 godina, a da ga posle 2 ili 3 godine promenim i uzmem nov...

Da li je neko radio to od vas? Ne mogu da kupim auto i da ga vozim 6 godina koliko traje finansiranje, pa ne znam koji da je, dosadio bi mi...
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Kako menjati automobile uzete na kredit\leasing

To se zove operativni lizing,pa tako trazi u banci i ne moras da ga prodas oni rade sve.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• jovan30
      CBC Senator
      • 07.05.2006
      • 322
      • Beograd

kod mene se konkretno radi o tome da mogu da dobijem izuzetno povoljan auto kredit u jednoj banci, i sad ne znam kako to da odradim, da li da uzmem maksimalni moguci broj rata, da bi mi rata bila manja a da ako zelim auto da zamenim da ga prodam i otplatim kredit? jos uvek ne znam da li bi mi auto bio pod zalogom ili ne...

Reci mi kod operativnog lizinga, da li tu postoji mogucnost da na kraju otkupis vozilo i budes vlasnik. Ne mogu nigde na netu da nadjem neki kalkulator za operativni lizing onako kako bih ja radio, vec svugde je isti fazon kao i kod finansijskog lizinga... nigde nema kalkulatora sta ako ja hocu posle 2 godine da vratim auto i zamenim za novi model...

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Operativni lizing ti je lifetime rent a car,nemas ni jednu obavezu sem rate,znaci odlucis da placas 250e mesecno da uvek budes u novim kolima i to je to.Ako hoces da otplatis mozes ali sta ce ti to,posle opet moras da prodajes.

Ako hoces da imas opciju prodaje onda uzmes kredit i ne moras da placas ni kasko,ti si odmah vlasnik pa ako ti se svidi auto zadrzis ako ne posle 3 meseca kazes prodaje se......

Comment

• jovan30
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 322
          • Beograd

Hvala na odgovorima, znaci sa kreditom sam miran tj. mogu da prodam i da otplatim auto. Sada je iskrsla situacija sa povoljnim kreditom povoljnijim nego bilo koja druga kombinacija, pa zato pitam

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Kredit je samo tezi za dobiti,ali je u svemu bolji od lizinga bilo koje vrste.Uvek je trzisna cena veca od kataloske koju ce racunati bilo koja banka,opet ako ti iskrsne neki noviji ,bolji lako ces da das stari i doplatis bez da pitas "ljubaznog" sluzbenika banke kada ce ti dozvoliti da kupis bolji auto

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
              • Mazda 6 2.0d

Pa nije bas tako...

Zavisi od kredita i banke. Banke kao obezbedjenje auto-kredita obicno traze sledece:
              - nista (veoma retko i samo za male iznose)
              - jednog ili dva kreditno sposobna ziranta koji potpisu menicu
              - rucnu zalogu na vozilu i kasko polisu vinkuliranu na banku

U prva dva sulacaja mozes bez ikakvih problema da prodas auto jer banke u praksi ne proveravaju ni da li si ga kupio - samo neki zadrti sluzbenik ti moze traziti da doneses saobracajnu dozvolu auta koji si kupio da utvrdi da lio su sredstva namenski koriscena. U trecem slucaju je to malo teze i prkticno mozes da otplatis prevremeno kredit i da skines zalogu mada postoji i ona varijanta koja se srece kod nas u praksi - da prodas auto a da ga kupac ne prenese na svoje ime mada ne znam koliko kupaca bi bilo voljno da da pare za auto na koji je banka stavila zalogu i da u stvari svojim automobilom garantuju otplatu tvog kredita.
              Da napomenem samo da kredit u svakom trenutku mozes da otplatis u celosti (naravno uz placanje penala za prevremenu otplatu) dok u slucaju lizinga lizing kuce obicno dozvoljavaju otkup vozila tek posle isteka polovin perioda lizinga.

Sa nekom "liberalnijom" bankom (citaj razlicito od crno-zute, da ne pominjem imena) verovatno se moze dogovoriti da se skine zaloga sa tog i stavi na drugo vozilo ali to ne verujem da je "po proceduri".

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
              X