osiguranje-nematerijalna steta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milannis8080
    CBC Član
    • 12.11.2009
    • 21
    • nish

osiguranje-nematerijalna steta

Pozdrav svima,
    imao sam pre 4 god laksi udes ,vodjen krivicni postupak(zbog laksih tel povreda pri istom) protiv mene,to je zavrseno,ja platio kaznu troskove....
    Nakon toga druga strana pokrece privatnu tuzbu protiv mene i mog osiguravajuceg drustva za nematerijalnu stetu ...to je trajalo neke dve godine(ja sam isao na prva dva tri rocista,posle sam kontaktirao osiguranje ,oni su rekli da ce oni to da zavrse
    i da ne moram da se pojavljujem na sudu, pa i nisam..)\
    Juce mi stize presuda da ja i osiguravajuce drustvo isplatimo solidarno stetu od ohohoho jedno 30 prosecnih zarada (koje to i nisu mislim prosecne,ili kako kome sad meni abnormalna suma)
    Zaboravih da istaknem da nisam bio pijan, niti drogiran, a nisam ni pobegao sa lica mesta udesa...
    Sta sad da radim,znam da po zakonu- valjda -to ako neko i treba da plati(da ne sirim sad temu) treba osiguranje,jer ja i da ocu ne mogu, al ne mogu bas ni da budem ravnodusan kad tamo pise i moje ime...
    Da, i da li je potrebno da pisem zalbu na presudu(rok 15 dana)ili kako mi neko rece posto se i ona placa da kontaktiram osiguranje i pridruzim se samo njihovoj verovatnoj zalbi...
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Re: osiguranje-nematerijalna steta

Mnogo pitanja a malo informacija.Sta je trazeno tacno tuzbom, koliki iznos, sta je bilo na saslusanju, da li te je mozda predstavnik osiguranja nesto presao u toku postupka... Pominjes nekih 30 prosecnih zarada, ogromna je to suma za lake telesne povrede, narocito od kada je u primeni uredba o naknadi stete na licima. U principu to sto ste presudom obavezani i ti i osiguranje na naknadu stete ne mora da znaci da ces ti platiti polovinu.Uglavno se kasnije naknada trazi samo od osiguranja jer svaki pristojan advokat zna da je pare izuzetno tesko naplatiti od fizickih lica. Mislim da osnova za zalbu ima ali vise od toga ovako napamet ne mogu da ti kazem.

Comment

• milannis8080
      CBC Član
      • 12.11.2009
      • 21
      • nish

Re: osiguranje-nematerijalna steta

ima osnova za zalbu ,ali izgleda da nema ni svrhe a ni potrebe.
      kontaktirao sam osiguranje i rekli su mi da ce oni to da zavrse, da nema potrebe ja da se mesam....

Comment

Working...
      X