Re: Imao sam udes,koju opciju prihvatiti u osiguranju?
Sve u svemu mi kao ucesnici u saobracaju ispastamo a osiguranja pune svoje dzepove nasim parama, to se zove pljacka na legalnom!
Kako to da je samo kod nas takvo pravilo da osiguranje tako postupa, u drugim zemljama je drzava kao drzava definisala jasno zakone oko isplate steta od strane osiguranja i za sva osiguranja vazi isto pravilo gde ostecena strana ne placa stetu vec je osiguranje zakonski duzno da mu cak nadoknadi takozvanu izgubljenu vrednost koju auto gubi nakon neke vece popravke,jer niko nece da kupi udaran auto za iste pare kao i onaj koji nije udaran! A kod nas je drzava prepustila odredjivanje kriterijuma i pravila prillikom procene i isplate stete, Udruzenju osiguravajucih drustva,tako pise u zakonu Republike Srbije. Osiguranje je duzno da nam isplati poravnanje u visini koju je ono samo odredilo a pravo na razliku, izmedju tog poravnjanja i visine sume za koju mi mislimo da je prihvatljiva, mozemo ostvariti na sudu ako sud donese presudu u nasu korist! Tako kaze zakon! Sto znaci da im je drzava dozvolila da sami odredjuju pravila sto najverovatnije nekom u ovoj drzavi savrseno odgovara!Znaci niko ne brine za ostecene u celoj ovoj prici, oni su zrtveno jagnje koje sluzi da napuni dzep nekom osiguranju! Tuzno ali istinito,eto gde mi zivimo drugari........
Sve u svemu mi kao ucesnici u saobracaju ispastamo a osiguranja pune svoje dzepove nasim parama, to se zove pljacka na legalnom!

Comment