Naplata stete preko garantnog fonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Night Rider
    CBC Veteran
    • 10.12.2007
    • 127
    • Banja Vrujci

Naplata stete preko garantnog fonda

Pre par meseci sam imao sudar sa neregistrovanim traktorom cuo sam da je stetu moguce naplatiti od garantnog fonda ali samo u slucaju da i ja nisam kriv. Posto je situacija malo specificna evo sta se tacno dogodilo:

Vozim potpuno pravim i pregledanim put u duzini od 2-3km sustizem traktor sa prikolicom prelazim u levu traku sa upaljenim zmigavcem. Kada sam bio prilicno blizu prikolice traktor naglo skrece levo i preseca mi put,ja lezem na kocnicu i vidim da cu da ga udarim motam desno kacim retrovizorom u njegovu prikolicu i slecem pored puta!
    Na traktoru nema nikave signalizacije,naravno nije ni registrovan! Zovem policiju a njima treba pola sata da predju 3km koliko je bila udaljena stanica
    Policajac uzima nase iskaze i pravi skicu dogadjaja. Ocigledno je da ja nisam kriv sto mi policajac i kaze u tom trenutku! Doduse imam jedan prekrsaj koji ne utice na celu stvar a to je da sam vozio pod zabranom jbg.Raspitam se malo oko naplate stete i saznam da stetu nastalu u udesu sa neregistrovanim vozilom isplacuje garantni fond samo je bitno da ja nisam izazvao udes! Posle dve nedelje uzimam zapisnik i sokiram se mene gone po nekom clanu po kojem ispada da sam ja bio ispred traktoriste i da sam napravio neki prekrsaj!!!
    A traktorista nije ni za sta optuzen! Tu se odmah zalim posalju me kod nacelnika koji ne zatvara usta i samo se pravda a uopste neslusa sta ja pricam. Posle malo duzeg insistiranja sa moje strane i objasnjavanja on skapira da zapisnik uopste nije u redi i vraca ga na doradu. U razgovoru nacelnik mi otvoreno kaze da je njihova praksa da napisu da su oba ucesnika u udesu okrivljena i da je na sudu da proceni ko je zaista kriv!!!
    Tu sacekam jos nedelju dana, ponovo uzimam zapisnik u kome sada stoji da sam ja vrsio neoprezno preticanje NA PRAVOM PUTU U SRED BELA DANA NA MESTU GDE JE ISPREKIDANA LINIJA I GDE NEMA ZNAKA OGRANICENJA KOJE DODUSE NISAM NI PRESAO!!! Sad izgleda po novom zakoni svi moraju da budu vidoviti i da znaju kada ce i kuda neko ispred njih skrenuti posto nema zmigavac!!! Doduse po tom novom zapisniku i traktorista je okrivljen po tri clana za jedan znam daje voznja neregistrovanog vozila drugi je neoprezno skretanje a za treci jos nisam saznao sta znace posto ga na netu nisam pronasao!
    I sad zbog ovakvog zapisnika izgleda da ne mogu da naplatim stetu jer sam i ja naveden kao krivac pa moram da se sudim a to ce sigurno da potraje par godina!!! Auto sada nevozim jer nije poceo proces da bih slikao stetu,doduse i da je vestacenje zavsreno nebih imao para da ga sada opravim a kasnije da cekam naplatu ako do nje uopste dodje!
    Imam i dalje kopiju prvog zapisniga i naravno drugog pa me interesuje da li moram prvo da prodjem ceo proces sudjenja i na sudu da dokazem da nisam kriv pa tek onda da idem u garantni fond ili postoji neki drugi nacin?
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Naplata stete preko garantnog fonda

Ne postoji drugi nacin,u celoj stvari je najbitniji zapisnik,bez njega nista.Inace stetu je moguce naplatiti od garantnog fonda cak nije ni toliko cimanje.
    Ako uspes da izboksujes da nisi kriv javi pa cu ti dodetalja objasniti postupak
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

zaboravi da ces bilo sta nadoknaditi.
      Originally posted by Night Rider
      Doduse imam jedan prekrsaj koji ne utice na celu stvar a to je da sam vozio pod zabranom jbg.
      vozio si pod zabranom, a to vrlo utice na celu stvar i nemas pravo ni na kakvu nadoknadu stete jer nisi ni smeo da budes u saobracaju, isto kao sto ni on nije smeo da bude u saobracaju sa neregistrovanim traktorom. da ste obojica postovali zakon (ili makar 1 od vas), tj da niste vozili jer niste smeli, do sudara ne bi ni doslo.

vrlo jednostavno - tebi prijava za voznju pod zabranom, njemu prijava za voznju neregistrovanog traktora i svako sebi snosi troskove popravke.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Night Rider
        CBC Veteran
        • 10.12.2007
        • 127
        • Banja Vrujci

@Vlada_nbgd E odlicno zovem te ako cela stvar dodje do njih

Tako sam i ja cuo na pocetku ali sam onda okrenuo garantni fond i pitao da li ovo utice na celu stvar i dobio odgovor da to uopste nije bitno!
        Ja cu dobiti kaznu za voznju pod zabranom ali moj auto je bio osiguran tako da oni isplacuju stetu meni ukoliko se utvrdi da nisam kriv za udes!

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Bilo bi lepo da je tako, ali sumnjam

Comment

• Night Rider
            CBC Veteran
            • 10.12.2007
            • 127
            • Banja Vrujci

Tako su mi rekli kada sam pitao..........a za jedno godinu dve kada se zavrsi proces napisacu ovde da li je stvarno tako

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Da li si ti svestan kolika je kazna za voznju pod zabranom
              Jos ako budes imao iole udela u krivici ugasio si...
              A za naplatu ti je kljucno ono sto je Sri rekao, da li utice ili ne.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Care, kriv si kó vrata pa i krivlji jer si vozio pod zabranom

od ta posla, nema selameta

Comment

• Night Rider
                  CBC Veteran
                  • 10.12.2007
                  • 127
                  • Banja Vrujci

Pa videcemo u svakom slucaju i za to sto sam vozio imam opravdanje jer sam hitno vozio zenu do bolnice za sta imam i uput mada je to sada nebitno!

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

to opravdanje vazi kada bi resenje o izricanju zastine mere imalo ovakvu formulaciju .... zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 meseci osim u slucaju potrebe odvozenja zene ( ne taste) u bolnicu....

Comment

• Night Rider
                      CBC Veteran
                      • 10.12.2007
                      • 127
                      • Banja Vrujci

Ne kazem da ce me osloboditi ali cu ipak dobiti minimalnu kaznu vec sam se raspitao
                      Bio sam primoran da vozim i opet bih isto uradio....... to da ako uspem da naplatim uspem a ako ne sta je tu je!

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

A minimalna kazna je da ces biti 8 meseci bez dozvole, a zavisno od prethodnih bodova ti mozda i poniste dozvolu

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

U zavisnosti kad je ucinjen prekrsaj, mogu da ga rebnu i 120.000 dinarjev

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

To on bira, zatvor ili novcano. U ovom slucaju se zatvor vise isplati.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

A bio si u zatvoru pa znas?

Da ne nagadjamo dalje, privremeni lock.

Kad se sve zavrsi bilo bi lepo da pokretac teme napise kako je prosao.

Od mene, nek ti je sa srecom i da sto bolje prodjes.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X