Sitan sudar: pitanje u vezi osiguranja, naplate i sl... :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Sitan sudar: pitanje u vezi osiguranja, naplate i sl... :(

Nocas sam imao manju saobracajku (recimo da sam bio kolateralna steta ) pa me zanima vase misljenje...

Elem, lik sa 205-icom je na raskrsnici naglo zakocio i skrenuo u levo bez zmigavca, tako da se momak sa Kadet-om koji je bio iza njega zabio u njega, a ja posto sam bio vrlo blizu nisam imao vremena da zakocim (mokar i klizav put) i tresnuo sam vrlo slabo (ali dovoljno jako da odvalim sebi deo branika sa zmigavcem i prednje levo krilo solidno ulubim... ) u njegova zadnja desna vrata. Svi smo isli srednjom trakom.

Posto ne znam za koga ce se od njih utvrditi da je kriv (pretpostavljam ovaj lik sa Peugeot-om), zanima me sta da radim u vezi osiguranja? Ja kreten uopste nisam trazio da razmenimo polise osiguranja, tako da me zanima sta sada da radim? Matori mi kaze da za osiguranje nije dovoljno to sto su me strumfovi slikali, vec da treba da slika i napise izvestaj i inspektor iz osiguravajuceg drustva.

Jel' postoji sansa da ja budem kriv sto sam zveknuo kadeta, tj. sto nisam uspeo da zakocim? Ponavljam da sam isao oko 50km/h, i da jednostavno nisam imao vremena da skroz zakocim, posto sam bio na 10-15-ak metara iza njih.

Molim vas za savet/uputstva posto nemam nikakvih iskustava, a iako steta na mom autu nije velika (~100evra), ne bih hteo da to ne naplatim.

p.s. Jel' oni procenjuju stetu "u dinarima" ili ja treba da odnesem racune za delove i popravku?
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Ovako najbitnije da je policija izvrsila uvidjaj,tad su trebali da ti kazu u koji sup da ides po zapisnik(kosta nesto manje od 1000din) misli da se ide u penezica krcuna u roku od nedenlu dana.Tada ce ti i reci gde odnosno u koje osigurane treba da ides samim tim i ko je kriv.Sa zapisnikom odlazis u osiguranje okrivljenog zatim ti snimaju stetu.Tu postoje tri mogucnosti:

1. Da uzmes pare i sam popravis u svojoj reziji

2. Da odes u servis sa kojim oni imaju ugovor(ne savetujem ti)

3 Da popravis kola i doneses fiskalne racune na osnovu kojih ce ti osiguranje platiti.Nemoj da zaboravis da ako se odlucis za ovu varijantu pitas koji procenat ce ti priznati za kupovinu novih delova,jel kola nisu nova.

Moj ti je savet opcija jedan eventualno dva.Sto se tice majstora pogledaj autolimari(+) listu

Srecno!
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Pih...

Kadet se zakucao u 205-icu (i malo okrenuo), a ja sam Kadeta samo malo zakacio po desnim zadnjim vratima, dovoljno da polomim levi kraj branika (vec je bio malo zalomljen tu sa strane) i malo ulubim moje prednje levo krilo...

Kadetova vrata su malcice ulubljena i ogrebana...

Anyway, po svemu sudeci, ja cu biti kriv za nepostovanje rastojanja, tako da na osiguranje mogu da zaboravim + kazna...
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

bas tako, kada god zvaknes nekog otpozadi, kriv si. Neprilogodjeno odstojanje uslovima puta i saobracaja.

Vlado, po zapisnik se ide u s.penezica ako znas nekoga ko radi u toj zgradi, a inace u DUNAV u Ustanickoj.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Ja sam u NSu...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

lici da si i ti kriv, znaci nema nista od osiguranja, kazna i plus ti placas odstetu vlasniku Kadeta (odnosno tvoje osiguranje ali si ti rpevashodno taj koji je duzan da nadoknadi stetu).

sreca u nesreci da se radi o malim iznosima..i da niko nije povredjen (valjda, nadam se).
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Preostaje mi samo da sutra (ako je gotov) pokupim (i platim ) zapisnik...

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Pa ako si kriv a dejuje da su svi krivi osim tog lika iz kadtta sta ce ti zapisnik i dodatnih 1000din troska,nego ja kad sam zadnji put to uzimao bese dzabe sad se sve placa izgleda

Comment

• Delija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.08.2005
                  • 310
                  • NS
                  • plavi auto

Bio sam u saobracajnoj i iako zapisnik jos uvek nije gotov, zena je procitala izvestaj na kompu...

Ja sam popusio prkrsajnu , a Kadet krivicnu prijavu, zbog povrede cure u Pezou (povredila je arkadu)...

Inace, likovi su pisali 2 odvojena incidenta:
                  1. Kadet i Pezo
                  2. Kadet i ja

s tim sto se kod mog slucaja uopste ne pominje Pezo, tj. k'o da sam udario u Kadeta iz cista mira... :x

E ne mogu da verujem...

Koliko kontam, za to moze i dozvola da ode :x, a mene ce biti uzasno blam kad odem kod sudije koji mi je progledao kroz prste kod prekoracenja brzine...

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Mene su pre mesec dana kad mi je auto bio cuknut poslali(policajci sa uvidjaja) u p.krcuna Inace znam za dunav tamo sam isao pre ako se nevaram palmoticeva?
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Zvuci kao da je taj iz Pezoa za koga kazes da je glavni krivac mnogo lagao,ili da je je u saradnji sa pandurima nastelovao pricu,ako nije dao mig on je glavni krivac a ne vas dvoje,eventualno ti zbog rastojanja

Comment

• Delija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.08.2005
                        • 310
                        • NS
                        • plavi auto

Pa davali smo izjave svi zajedno + priznao je da nije dao zmigavac (kao nije siguran, mozda je hteo, al' nije...) + nas dvojica smo napisali da je naglo zakocio i promenio pravac bez zmigavca...

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Onda mi deluje nelogicno prica za krivicnu prijavu za kadetta,uostalom izgleda da vas ceka sudjnje a ti ces biti svedok

Comment

• Delija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.08.2005
                            • 310
                            • NS
                            • plavi auto

Rekao sam coveku (sa Kadetom) da cu definitivno da svedocim u njegovu odbranu, nevezano za moju kaznu...

Covek je ni kriv ni duzan rasturio Kadeta... :x

p.s. Baska to sto sam i ja ni kriv ni duzan stradao, al' moja steta je mnogo manja...

Comment

• fantastik
                              CBC Senator XXL
                              • 28.07.2005
                              • 417
                              • Novi Sad

ukoliko je kriv za sudar, jer dobija odstetu za povrede onaj koji je izazvao sudar

Comment

Working...
                              X