Odjava auta na privremenim tablicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Odjava auta na privremenim tablicama

Ako neko zna treba mi sto hitnije:

Auto je na privremenim tablicama registrovan na stranog drzavljanina. Auto se nalazi trenutno van zemlje. Sada vlasnik zeli da proda/zameni auto jer je u drugoj drzavi nasao kupca. Pitanje je sledece: moze li samo doneti tablice odjaviti i auto u SUP-u? Da li je to dovoljno? Treba li jos nesto? U stvari najbitnije je da ne mora da dovozi auto ovde, odjavljuje ga pa da ga vraca. MOze li?
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Odjava auta na privremenim tablicama

a sto ne bi moglo.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875

Pa nisam siguran. Zato i pitam. Koliko je meni jasno on odjavi auto koji je vec van zemlje i sta ce dalje da radi sa njim ne tice se vise drzave posto je privremeno i bio uvezen i sada je izasao iz zemlje. Samo hocu potvrdu da je to stvarno tako, da nemora da dovozi covek auto bezveze ovde.
      Dakle Ado, samo u Novom Sadu odjavi auto (gde je registraovan) vrati tablice i tu odjavljenu saobracajnu da novom vlasniku u drugoj drzavi. Nema nikakvih peripetija vise?

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Po zakonu i mora da ga otera iz zemlje najkasnije do datuma privremenog uvoza inace ulazi u carinski prekrsaj.
        Ja sam davno odjavljivao auto na 999 i u supu sam samo vratio tablice a na carini sam pisao neku izjavu da cu auto izvesti van zemlje ili ga pokloniti carini.

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875

Auto je vec van zemlje, tako da je onda sve OK. Donese tablice odjavi auto i to je to sto se nase drzave tice. Super.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

ako je vozilo privremeno uvezeno bez placanja carine, onda i carina mora da overi to da je vozilo napustilo Srbiju.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875

Gde se to overava? Zar se ne vidi da je auto izasao iz zemlje onoga trenutka kada je presao sa njim granicni prelaz?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

U momentu kada je napustio ovo carinsko područje, a da nije obavio propisani carinski postupak, počinio je carinski prekršaj!
                Sada bi hteo da mu carina veruje na reč, da je vozilo napustilo zemlju. Isto kao što je sačinio papire za privremeni uvoz, morao je da prijavi za izvoz (vraćanje u zemlju porekla).

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875

Franjo procitaj od pocetka pa onda nesto konstatuj. Auto je REGISTROVAN i registracija istice tek za 6 meseci. Auto je u inostranstvu tek onako jer covek voli da se vozika. Sta ti tu nije jasno? Kakv bre carisnki prekrsaj?
                  Ja pitam nesto drugo da li mora da dovozi auto ovde kada bude hteo da ga odjavi ili su tablice i saobracajna dovoljne. Toliko.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by Dzoni_mkv
                    Auto je vec van zemlje, tako da je onda sve OK. Donese tablice odjavi auto i to je to sto se nase drzave tice. Super.
                    To sam objasnio: mora da se vrati u zemlju i da se sprovede propisani postupak. Moraju da vide vozilo i da uporede podatke.

Члан 33.
                    За привремено регистровано возило издаје се привремена регистарска таблица.
                    Привремена регистарска таблица је беле боје и на њој је са леве стране, на плавој подлози, белим словима исписана међународна ознака Републике Србије, са бројевима и ознакама црне боје и садржи: ознаку регистарског подручја исписану латиничним писмом, утиснут црвени штит на коме је бели крст између четири оцила бридовима окренутих ка вертикалној греди крста, регистарски број, словну ознаку "РП" (регистровано привремено) исписану вертикално у жутом пољу и ознаку године у којој истиче рок важења регистрације.
                    Привремена регистарска таблица за сва моторна возила, осим за мотоцикле, има облик и димензије предвиђене на цртежу бр. 15, а за мотоцикле - на цртежу бр. 16.
                    Привремена регистарска таблица за возила која се одвозе из Републике Србије после завршеног боравка страног држављанина у Републици Србији, и за возила купљена у Републици Србији која ће се регистровати у другој земљи је беле боје и садржи: међународну ознаку Републике Србије, натпис РПЕ, утиснут црвени штит на коме је бели крст између четири оцила бридовима окренутих ка вертикалној греди крста, ознаку регистарског подручја исписану латиничним писмом, регистарски број и ознаку године у којој истиче рок важења регистрације (цртеж бр. 17), а привремена регистарска таблица за мотоцикле који се одвозе из Републике Србије као на цртежу бр. 18.
                    Таблица из става 4. овог члана може се користити најдуже 15 дана од дана издавања.
                    Ознака регистарског подручја на привременој регистарској таблици исписује се и на ћириличком писму испод утиснутог црвеног штита.

Da li je ovo jasno: odjavi vozilo u MUP i uzme druge privremene tablice, a na carini prijavi da se vraća u svoju zemlju,

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by Dzoni_mkv
                      Gde se to overava? Zar se ne vidi da je auto izasao iz zemlje onoga trenutka kada je presao sa njim granicni prelaz?
                      Jel ga neko slikao dok je prelazio baš sa tim autom granični prelaz?
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzoni_mkv
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2007
                        • 875

Pa valjda kada uzmu saobracajnu prilikom izlaska iz zemlje i unesu podatke zableleze i izlaz vozila? Na to sam mislio. Ako mora onda OK nema problema. Privremene tablice i cao.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

koliko ti se puta desilo da ti neko trazi saobracajnu na izlazu?
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

Uvek Mozda im izgledam sumnjivo......ili sam neki baksuz

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Brate ti si onda terorista, meni u životu nisu tražili saobraćajnu na izlazu ali su me nemci zato uvek maltretirali jer sam nosio brkove
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X