Da li neko zna koji je postupak povracaja novca, zbog ovog propusta. Ja sam juce registrovao auto, a posto nas u Kg-u najvise satire komunalna taksa, ostecen sam za oko 3000 din., pa im to ne bi poklonio ukoliko ne moram.
Jeftinija registracija od 1. oktobra
Collapse
X
-
Evo ga sada na RTS-u:
Potrebno za povracaj novca - licna karta, zahtev (obrazac) koji se preuzima sa sajta ministarstva i ORIGINALI SVIH UPLATNICA. Povracaj se vrsi na salterima uprave trezora.
Link za zahtev:
Ako otvorite obrazac u PDF formatu, videcete nesto jako zanimljivo - vraca se novac za dve takse koje su u potpunosti ukinute, ali se komunalna taksa ne pominje, a najveci popust je uparvo u komunalnoj taksi. Predpostavljam da je nadlezna lokalna uprava, pa se ministarstva to ne tice.Last edited by banekg; 03.10.2012, 17:55.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
Svrha ovoga je da te navede da odustanes od potraznje prema njima
Comment
-
-
Ja idem sutra prekosutra da zavrsim registraciju. Prenecu utiske
Comment
-
-
Danas sam registrovao teretno vozilo, vlasnik pravno lice. Na opštini Novi Beograd od subote su sve obećane takse ukinute i sada cela registracija zajedno sa osiguranjem ide na 4 uplatnice. Izašlo me jeftinije oko 5-6 hiljada nego prošle godine. Još jedna stvar, da li zbog krize ili drugačije organizacije, ali nikada brže nisam registrovao vozilo, u MUP-u jutros oko 8 sam bio prvi na šalteru, završeno za 10 minuta.
Comment
-
-
Inače, procedura za povraćaj novca je udri me do zore...
Jutros sam išao po original uplatnice u MUP, onda u poštu da ponovo uplatim pravi iznos komunalne takse, pa nazad u MUP, pa sutra u poresku upravu...
Ceo dan čovek da izgubi bez veze.
Comment
-
-
Vraćanje novca za registraciju vozila
Određeni broj vlasnika vozila, bilo da su fizička ili pravna lica, koji su 1. oktobra ove godine greškom uplatili ukinute takse mogu da dobiju novac natrag preko teritorijalno nadležne jedinice Uprave za trezor, saopšteno je juče iz Ministarstva finansija i privrede.Kako bi se na najracionalniji i najmanje opterećujući način po uplatioce izvršio povraćaj, potrebno je da se obrate Upravi za trezor, koja će im obezbediti po dva primerka obrasca zahteva za povraćaj više uplaćenih javnih prihoda za registraciju motornih vozila. Treba ih popuniti i predati na šalteru. Zahtev se može preuzeti i sa sajta Ministarstva finansija i privrede www.mfp.gov.rs.Uz zahtev potrebno je podneti i original uplatnice, kojom je izvršena pogrešna uplata. Prilikom predaje zahteva, potrebno je na uvid dati ličnu kartu ili pasoš– navedeno je u saopštenju.Uprava za trezor vratiće novac uplatom na tekući račun podnosioca zahteva. Oni se mogu podnositi u svim unutrašnjim jedinicama Uprave za trezor, zaključno sa 15. oktobrom ove godine. Posle ovog datuma, zahtevi za povraćaj novca moraće da se dostave na uobičajen način – nadležnoj poreskoj upravi.
Comment
-
-
Danas zavrsio registraciju. Platio 16.600 (1.6, 81kw, 2004god) + nova saobracajna 1200din zbog sporetizacije. Prijatno iskustvo.
Jos da nabavim plazma sekac za skidanje stare nalepnice i gotov posao.
Comment
-
-
Natopi neku krpicu acetonom, i sa njom dobro natopi nalepnicu.
Jedan ćošak od nalepnice kreni nožem nekim i kad uhvatiš prstima i povučeš od nalepnice i njenog lepka ne ostane ni traga ni glasa
Comment
-
-
Zilet u ruke iskinuta je za pola minuta.Zatim obrises alkoholom to mesto i nalepis novu.A koliko je onih koji lepe jednu iznad druge,strasno...A postoji i varijanta da se nalepnica zalepi na providnu lepljivu foliju i jos lakse se skida a moze se i prebaciti lako ako pukne soferka...Skrecem sa teme...
Comment
-
-
Inače, ona procedura za povraćaj novca uopšte nije tačna. Ja sam tražio povraćaj na sasvim drugi način i ne u Upravi za trezor, nego u Poreskoj upravi. To što su oni napisali nema veze sa mozgom.
Inače, napravljena je tolika fama oko tih registracionih nalepnica, da sam mislio da će mi trebati ne znam šta da bih je skinuo, a u praksi se skida veoma lako. Samo se natopi nalepnica alkoholom (utrljava se par minuta sa vatom) i posle tih par minuta utrljavanja sačeka se još malo da lepo upije, a onda se odlepi kraj nalepnice i svuče sve što može da se svuče. Zatim se još malo natopi vata alkoholom i još malo trlja da siđe onaj ostatak lepka, i za par minuta je gotovo. Nikakva nauka, a napravili su čitavu nauku oko toga.
Comment
-
Comment