Potrebna pravna pomoc, osiguranje smanjilo stetu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Potrebna pravna pomoc, osiguranje smanjilo stetu

Skinuli su mi 50% štete sa odštetnog zahteva, jer sam i ja kao kriv 50%, a prema policijskom zapisniku se jasno vidi da nemam veze sa malim sudarom, čovek me udario otpozadi, pa u njega još jedan auto... Obojica su pozvana na sud, zašto mene osiguranje smatra krivcem?

Imam li osnova za žalbu, ili tužbu, ne pristajem na to da je šteta na kolima nastala mojom krivicom.

Nisu u pitanju pare, pošto je mali iznos, nego principijelno, protiv bandita volim da se borim svim sredstvima.
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Koje osiguravajuce drustvo je u pitanju?

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

DDOR Novi Sad

Comment

• Daka
        CBC Senator
        • 15.06.2005
        • 277
        • Subotica

ja sam imao slicnu nezgodu,tj. bilo klizavo vozio jedan mazdu ispred mene i poceo da koci i proklizava...ja iza njega na kocnicu klizem i udaram u njega a iza mene zena u opelu isto na kocnicu i uklizala u mene ..i na kraju je ona kao bila kriva jer nije prilagodila brzinu i ona je kao izazvala sudar....pa je njeno osiguranje nama isplatilo stete ali su odbili % na godiste automobila!!(ima granica u godistu auto do kojeg ispacuju 100%)

Comment

• Daka
          CBC Senator
          • 15.06.2005
          • 277
          • Subotica

ako imas napismeno od SUP-a da ti nisi kriv u saobracajnoj nezgodi...to znaci da se osiguranje igra s tobom i zna se sta je sledeca stavka ,pokreni gradjansku parnicu i dobijas slucaj!!!
          PRIMER: u saobracajnoj nezgodi zadobio sam otvoreni prelom butne kosti i kad smo sredili papire odem ja u DDOR da mi se izracuna odsteta ,kad oni meni ponude neku sumu u protiv vrednosti 1000 dm tadasnjih,ja odem kod advokata i on lepo uzme digitron i izracuna mi da bi ja trebao da dobijem NETO na moje ruke oko 7000DM pored njegove usluge placenih vestaka i sudskih troskova...veruj mi TAKO JE I BILO na kraju, ali "cena" je bila sto se to desilo tek posle 3-4 godine zajebancije po sudovima!!

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Pošto danas nisam mogao da na'vatam direktora tamošnjeg, ništa nisam uradio. Problem je u tome što oni po njihovom kao dele odgovornost sa drugim osiguranjem (treći auto, koji je udario u drugi, pa drugi još jednom u mene). Umesto da se oni cimaju oko toga, predlažu meni da idem u AMS Osiguranje i podnesem i tamo zahtev za odštetom, mada to vozilo sa mnom nije imalo nikakav neposredni kontakt.

Lepo sam ih pitao, dajte mi servis koji će da popravi pola štete, a odogovor je bio "pa ne može...". Ko tu koga zeza, videću nadam se sutra.

Comment

Working...
            X