Pozdrav svima.. Imam mali problem. Naime, cale je kupio 406 pre par meseci i odmah napravljen ugovor i placen prenos i sve to.. E sad tablice je vratio tek po isteku registracije u maju, a malo pre toga je zamenuo soferku, jer je bila pukla. Naravno otisao u osiguranje, ljudi ga uputili u sve, ogrebali mu staru da ne moze da se mulja dalje, i otisao i zamenio u jednom servisu. Jutros je serviser, zvao caleta (znaju se od ranije, prijatelji su) i rekao kako su iz osiguranja zvali i rekli da osiguranje stakala ne vazi jer je vozilo preneto i da sad mora da plati punu cenu, nesto oko 40k posto je sa senzorom i slicno. Da li neko moze da mi potvrdi ili demantuje ovu njihovu tvrdnju? Hvala!
Osiguranje i prenos vlasnistva
Collapse
X
-
Nisi sve lepo objasnio, ali evo šta ja pretpostavljam da se desilo..
Tvoj ćale je kupio auto koji je imao plaćen delimičan ili puni kasko. To kasko osiguranje glasi na prethodnog vlasnika, i naravno da ne važi u slučaju da se proda auto.
Jedino obavezno osiguranje od autoodgovornosti može da se besplatno prenese na novog vlasnika, ako se prenos vrši u toku važenja registracije. Koliko ja zna, delimični ili puni kasko ne može. Tj. mora ponovo sve da se ugovara sa osiguravajućom kućom.
Ako je hteo da menja šoferku, trebalo je to da uradi pre prenošenja automobila na svoje ime.
-
-
Ne postoji obavezno osiguranje (AO) sa staklima već dobre tri godine... AO je isključivo AO, a za ostale stvari imaš više drugih vrsta, kasko, mini kasko, paketi uz AO (ovo najviše liči na ono to je nekad bilo na AO polisi), pomoć na putu... koja od dodatnih polisa je "vezana" za vozilo, a koja za čoveka to mogu da pitam. (npr. vlasnik vozila ne mora uvek biti i osiguranik, ti mi daš vozilo, a ja za tvoje vozilo i/ili mene kao vozača ugovorim 7 dana nekog od gore navedenih osiguranja)Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
U pravu je @uglavnom_bezopasni
Čak i kada se ugovori ovo što Bingodalton kaže - AO uz osiguranje stakla, dobija se posebna polisa za AO i posebna polisa za osiguranje stakla. Ja uzimam takvu polisu, kao što si ti naveo, i na ovoj drugoj polisi piše: delimični kasko - osiguranje stakla. Nema tu velike nauke. Samo je štos da ti i AO i osiguranje stakla bude u istoj osiguravajućoj kući, jer onda ti daju popust. A ako hoćeš više da platiš, možeš stakla osigurati u bilo kojoj drugoj osiguravajućoj kući. Dakle, NEMA VEZE sa osiguranjem od auto odgovornosti...
Comment
-
-
Mislim da bez obzira koje je osiguranje u pitanju (dodatno na AO, ili neka vrsta delimicnog, mini, i bilo kog drugog kaska) i bez obzira ko upravlja vozilom soferka se nadoknadjuje.
Ovde je problematika sa osiguranjem, tj mozda bas zato sto je vozilo prodato, a nakon toga drugi vlasnik prijavljuje stetu. Po meni bolje da je cutao i da je stari vlasnik isao da prijavi stetu i gotova stvar.
Comment
-
-
Originally posted by Bingodalton View PostMisli. Po meni bolje da je cutao i da je stari vlasnik isao da prijavi stetu i gotova stvar.
Medjutim, prvi deo tvoje recenice nije tacan, jer se kasko zakljucuje na ime osobe (vlasnika) za odredjeni auto. Zato zezaju ovi iz osiguranja.
Comment
-
-
Situacija je kao sto je pretpostavio tomamega, s tim sto je vrv bitno da se naglasi, tad u trenutku zamene stakla, auto je jos uvek bio na tablicama na koje je glasilo osiguranje (ako to ima neke veze).. Dakle sta bi na kraju, vazi ili ne vazi?
Evo sta mi kazu iz jednog osiguranja..
Ukoliko se tokom trajanja osiguranja promeni vlasnik motornog vozila, prava i obaveze iz Ugovora o osiguranju, odnosno polise, u skladu sa Uslovima obaveznog osiguranja auto-odgovornosti (u prilogu) prenose se na novog vlasnika. Kada se promeni vlasnik motornog vozila, o tome je potrebno obavestiti Osiguravača kako bi se i polisa osiguranja prevela na novog vlasnika.RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT
Comment
-
-
Originally posted by sjstephy91 View PostSituacija je kao sto je pretpostavio tomamega, s tim sto je vrv bitno da se naglasi, tad u trenutku zamene stakla, auto je jos uvek bio na tablicama na koje je glasilo osiguranje (ako to ima neke veze).. Dakle sta bi na kraju, vazi ili ne vazi?
Ukoliko se tokom trajanja osiguranja promeni vlasnik motornog vozila, prava i obaveze iz Ugovora o osiguranju, odnosno polise, u skladu sa Uslovima obaveznog osiguranja auto-odgovornosti (u prilogu) prenose se na novog vlasnika. Kada se promeni vlasnik motornog vozila, o tome je potrebno obavestiti Osiguravača kako bi se i polisa osiguranja prevela na novog vlasnika.
Ako je auto u trenutku zamene stakla bio sa starim tablicama, zamoli prethodnog vlasnika da naplati štetu od osiguravajuće kuće. Mislim da on to može, ako hoće naravno
Comment
-
-
Nije auto bio kasko osiguran, vec samo stakla.. E sad, ukoliko je sve ovo tacno, tj cale nije imao pravo na nadoknadu stete, zasto su oni nesposobnjakovici kad je otisao tamo, rekli da nema problema, da potpise tamo papire i ogrebali staklo znaci bukvalno ga unistili..
Auto nije na stranim tablama, kupljen je ovde kod nas od vlasnika..RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT
Comment
-
-
Originally posted by sjstephy91 View PostNije auto bio kasko osiguran, vec samo stakla.
Ko želi, neka pročita nešto o osiguranju stakala...
Comment
-
-
Hehe, ma nije mi namera da unosim zabunu. Ja se vodim njegovim tekstom tj sta su mu rekli iz jednog osiguranja, mislio sam da je to iz njegovog osiguranja:
Ukoliko se tokom trajanja osiguranja promeni vlasnik motornog vozila, prava i obaveze iz Ugovora o osiguranju, odnosno polise, u skladu sa Uslovimaobaveznog osiguranja auto-odgovornosti (u prilogu) prenose se na novog vlasnika. Kada se promeni vlasnik motornog vozila, o tome je potrebno obavestiti Osiguravača kako bi se i polisa osiguranja prevela na novog vlasnika
Shodno tome sam pretpostavio da je to neki dodatni paket.
E sad, to kako koja osiguravajuca kuca to zove, to je problem. Takovo to zove Delimicno kasko osiguranje, a DDOR Paket uz osiguranje od autoodgovornosti http://www.ddor.co.rs/osiguranje/vi-.../paketi-uz-ao/
Najbolje je da nam kaze koju polisu osiguranja ima, sta pise na polisi, ovako ni to ne mozemo da ustanovimo.
Comment
-
-
Eto vidis, ima i tu razlike u zavisnosti od os. kuce
U svakom slucaju, to je dodatno osiguranje, zvali ga kasko ili ne. A treba pogledati polisu i videti sta pise u njoj i uslovima osiguranja. Sve ostalo je nagadjanje..
Comment
-
Comment