Očešan mi je parkiran auto, naplata osiguranja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fazza
    CBC Član
    • 09.02.2007
    • 66
    • Beograd

Očešan mi je parkiran auto, naplata osiguranja

Pozdrav svima!

Imam pitanje za one sa više iskustva oko kasko osiguranja, a radi se o tome da sam danas na parkingu zatekao očešan auto sa leve strane, a oštećena su zadnja leva vrata, rub i branik. Krivac je nepoznat, jedino što se vidi je crvena farba. Gledao sam automobile po parkingu i nisam video da je ijedan crveni oštećen pa pretpostavljam da je to odradio neki pijani "majstor" iz unutrašnjosti.

Bila je saobraćajna policija, napravljen je zapisnik i rečeno mi je da se za 15ak dana javim Dunav osiguranja radi regulisanja isplate štete.

Ono što mene zanima je, da li je pametno da se auto radi u njihovom servisu ili da ja uzmem pare i da radim u servisu u kome ja hoću? Nemam pojma sa kojim oni servisima sarađuju pa ne bih hteo da rizikujem, a ne znam ni koliko bih para mogao da dobijem. Mislim da bih trebao da tražim da se ofarbaju komplet vrata i branik, i taj rub koji je oštećen, ne bih da pristajem na varijantu da mi farbaju samo polovično.

Čekaću da bude gotov zapisnik pa da vidim koja je dalje procedura.

Ako neko ima ideju šta da radim i kako da postupim neka piše, biću mu zahvalan.
  • zeljkoci
    CBC Veteran
    • 12.05.2008
    • 143
    • La
    • Fiat Punto. 1.2

Prvo ćeš platiti 1500din podizanje zapisnika s kojim ćeš otići u Dunav. Ako Dunav kaže da je šteta naplativa, onda priloži obavezno i tu uplatnicu od Zapisnika da ti se vrate pare. Što se tiče saradnje Dunava sa servisima, oni sarađuju sa svim ovlašćenim servisima (većim i manjim), a za neovlašćene ti daju pare na ruke na osnovu izdate profakture. Moj ti je savet da odeš u najbolji servis (ako imaš noviji auto) da ti se šteta sanira najkvalitetnije. Ovlašćenom servisu su dužni da plate celu sumu. Ako ti je stariji auto, možda je bolje da odeš u neovlašćeni servis, nabudžite malo profakturu (koja neće biti veća od ovlašćenog - igra bez granica), uzmeš pare na ruku, a onda se vratiš u taj servis i saniraš štetu za manje pare. Razlika para? Pivo i ćevapi!

Comment

• fazza
      CBC Član
      • 09.02.2007
      • 66
      • Beograd

zeljkoci, hvala na odgovoru!

Auto je stariji i čisto sumnjam da u ovlačćenom servisu imaju delove, jedino ako se ne bave limarsko-farbarskim poslovima.

Preostaje mi jedino da čekam zapisnik i da onda idem na procenu štete u Dunav osiguranje, pa da vidim koliko para nude. Po mojoj računici, biće potrebno najmanje 200 evra, mada bi to najbolje znao da mi kaže neki auto limar.

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Treba čitati šta piše sitnim slovima u Opštim uslovima. To se razlikuje od osiguranja do osiguranja. Za aute starije od 6 godina, osiguravajuća kuća ne isplaćuje originalne, već zamenske delove. Takođe, postoji formula za umanjenje vrednosti štete usled amortizacije, odnosno starosti vozila, a time i samih delova. Moje iskustvo je da nije isplativo osiguravati kasko starija vozila.

Comment

Working...
        X