Novo Renault vozilo kupio sam u ovlašćenoj auto kući-koncesionaru Renault Nisan Srbija ( RNS), 2011.godine. U toku je bila "sajamska akcija" koja je podrazumevala 5 godina garancije+"Reno pomoć" ( pomoć na putu u slučaju kvara, besplatan prevoz vozila do ovlašćenog servisa...). Prodavac mi je sopštio da je vozilo u garanciji 5 godina. Dva servisa sam obavio u ovlašćenoj mreži, i na trećem redovnom servisu saznajem da mi je vozilo izvan iz garancije od 2013.godine. Upućujem mejl RNS; oni mi traže dokument-ugovor kojim bih potkrepio svoju tvrdnju o produženoj garanciji i upućuju me na koncesionara-prodavca vozila. Ugovor o produženoj garanciji od prodavca nisam dobio, ali sam pronašao predračun za vozilo sa svim njegovim podacima i mojim imenom, izdanim 2 dana pre kupovine vozila, u kojem u zadnjem redu piše:"Vozilo se prodaje u akciji: SAJ1, VO10, SB11". Raspitao sam se za značenje skraćenice SAJ1 i rečeno mi je da je vozilo kupljeno-prodano na Beogradskom sajmu 2011. Reč "akcija" i "SAJ1", potkrepljuju moje tvrdnje da imam pravo na produženu garanciju. Stupio sam i u kontakt sa koncesionarom-prodavcem vozila, izložio problem i priložio dokumentaciju. Ovlašćeno lice koncesionara mi sopštava da je bilo propusta u prodaji, te da prodavac koji me je uslužio pri kupovini vozila 2011. više nije njihov zaposlenik. Preda mnom je kontaktirao ovlašćeno lice iz RNS, sa kojim sam od početaka u komunikaciji i nisam primetio volju da se problem razreši uvidom u njihovu dokumentaciju. Ovlašćeno lice koncesionara je uzeo kopije predračuna i računa o kupovini i zamolio me da im "dam malo vremena", kako bi o problemu popričao sa svojim nadređenim. Bojim se dami ne prirede igru "prebacivanje loptice u tuđe dvorište". Molim Vas da mi savetujete šta da radim u slučaju
nepovoljnog odgovora, tj. pokušaja odugovlačenja rešenja problema.
nepovoljnog odgovora, tj. pokušaja odugovlačenja rešenja problema.
Comment