Problem s garancijom i servisom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Da i ja dosolim malo :-)

Nista neobicno sto se desilo Djukicu - moj poznanik majstor za ford mi je jednom prilikom rekao da dosta cesto radi zamene delova na komercijalnim fordovim vozilima koji su jos uvek u garanciji, jer kod ovlascenog servisera ljudi moraju da cekaju 15ak dana na zamenu dela, bas kao sto je i ovde slucaj. Prosto neko ko je kupio kombi, pick-up ili (na kraju) taksi vozilo kojim obavlja svoju delatnost i zaradjuje pare vise ce izgubiti cekanjem od 15 dana (gubi zaradu, stare a i potencijalne nove musterije) nego da plati popravak nekog dela.

Druga moja opaska se odnosi na osiguranje i rast cena osiguranja uz usloznjavanje konstrukcije automobila. Pa da vidite ja nekako mislim da na zapadu cene osiguranja i nisu tako velike - kada uzmemo u obzir ono sta se dobija za uzvrat i poredimo to sa situacijom ovde. Primer: vozim pezo 406 star 7 godina, placam obavezno osiguranje i osiguranje stakala koje kosta grubo oko 150 EUR godisnje. Ako bi hteo kasko to bi bilo jos oko 400 eur iznad (zivim u Srbiji). Znaci grubo 550EUR. Sa druge strane moja sestra (zivi u Nemackoj) vozi audi a4,2001 godiste, placa full kasko nekih 950eur godisnje. 400 EUR vise od onoga sto ovde platim za 406, doduse u pitanju je nesto skuplji i noviji auto. Pitam se koliko bi bilo full kasko ovde za A4, 2001? Verovatno malo skuplje nego za 406cu, tako da se ta razlika grubo svede na nekih 300 EUR. Ako poredim ono sto mi ovde najcesce placamo (obavezno) i ono sto oni u inostranstvu najcesce placaju (kasko) izgleda zastrasujuce, ali kad se stvari svedu na zajednicki NORMALNI imenitelj koji se u mojoj percepciji zove KASKO osiguranje (za to sto se u nasem drustvu kasko ne smatra normalnim, postoje mnogi uzroci, ne bih sada da ih diskutujemo) razlika i nije tako drasticna u apsolutnom iznosu.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nekako mislim da na zapadu cene osiguranja i nisu tako velike - kada uzmemo u obzir ono sta se dobija za uzvrat i poredimo to sa situacijom ovde
      slazem se i da dodam, kod nas zapravo i ne postoji pravo osiguranju. ovo sto imamo je vise nekako (bedna) imitacija koja zapravo nista ne osigurava bas onda kada je najpotrebnije- recimo troskove lecenja, invaliditeta, trajne zdravstvene posledice.
      a i osigurane sume su smesno male za pojmove danasnjih vozila i mogucih steta pri nesreci. (samo 100.000 evra za sve ucesnike u nezgodi i sve neposredne i trajne troskove).

plus kod nas se ne osigurava auto kao imovina vrema vrednosti i prema vozacu nego administrativnim uredbama i tabelama potpuno proizvoljno i nasumicno.

ostatak komunistickog sistema sa kilovatima kao merno jedinicom finansija
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• dragan76
        CBC Član
        • 06.09.2005
        • 87
        • Krusevac

malo smo otisli od teme ovde, ali samo da dodam sto se tice casco osiguranja da se kod Wiener-a moze uzeti casco osiguranje bez obaveze da ste kod njih uzeli i obavezno (sto je kod DDOR-a i Dunava uslov za casco osiguranje)

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Nema alternatora ni u ovoj isporuci jos da cekam 15 dana...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

trazi im pismeno da ti to navedu.
            trazi im zamensko vozilo ako si vlasnik ili idi u lizing kompaniju i popricaj sa njima.

pozovi se na zakon o obligacijama i trzisnu inspekciju da vidis reakciju i zapreti da ces traziti odstetu kao nadoknadu za izgubljenu zaradu.

tebe ne kosta nista a moze da promeni odnos kako ces biti tretiran, i tvoj problem

i trazi da se vidis sa menadzerom servisa.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Videli smo se i sa dirktorom i opet nista jednostavno navodno nema alternatora. Totalno sam razocaran u pojam novog automobila u garanciji. Da nije u garanciji vec bi sigurno posle 2 dana nesto resili (mozda i zbudzili) ali bi auto bio koristen. Ovako su nam ruke vezane. Ko da sam kaznjen sto vozim nov auto. OPEL nikad vise nikad...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

znam sta znaci, i meni je auto nuzno potreban svakoga dana, pouzdanost je prioritet.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Uzeo Korsu, ipak im je stigao alternator ali su ga zaturili. Neverovatan bezobrazluk prilikom zamene alternatora skidali su klemu i izgubili kod na kasetofonu. Likovi su mi trazili 25EUR-a za kodiranje?????? Imam kar pas karticu s kodom i rekoh im da mi je u firm ali da bih voleo da slusam muziku do ponedeljka. Stvarno su neverovatni uzas!!!

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

U kom Opelovom servisu si bio, onom u Juznom Bulevaru ili nekom drugom? Par puta sam svratio kod Komnenovica na Partizanskom putu, tamo je prodajni salon a cini mi se i servis ali nisam siguran, trazio sam neke informacije i covek mi je vrlo siroko izasao u susret. Kad vec pricamo da znamo o kom se servisu radi.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

da, stvarno ko je u pitanju ?

ne verujem da bi takvo ponasanje odobrio GM, stvarno bezobrazno za sopstveni propust traziti pare.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Veliki lepi kod hotela nacional na novom beogradu (kod zmaja). Inace auto je isao i kod servisera kod tasmajdana ali oni nisu bili "zainteresovani" za moj problem??...

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

UZAS !!!

Pisi odmah u negativnu listu servisera na forumu....

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Ja bih sve to prijavio Opel centrali majku im lopovsku

Comment

Working...
                            X