Od nedavno vozim Opel Korsu Van. Automobil je star nepunih 14 meseci i sa samo 15000 km. Nedavno se pojavio problem, palila se lampica od alternatora u toku voznje. Posto je auto jos uvek u garanciji (24 meseca) odvezao sam ga u ovlasceni servis. Tada mi je receno da ce kvar biti otklonjen u roku od 24h. Medjutim ispostavilo se da je kod svih novih opela nemoguce servisirati alternator vec da se isti mora zameniti novim. E sad problem je sto novog nema i ceka se 15-20 dana. Jos veci sok je bila i cena alternatora od preko 1000 EUR-a???
Nije problem u garanciji, ali je problem u stajanju novog auta i gubljenju novca jer se auto koristi kao dostavno vozilo...
Da li je moguce da svi novi automobili donose sve manje servisiranja a sve vise zamena kompletnih sklopova?
I sto me dodadno plasi sta da ova korsa nije bila u produzenoj garanciji vec da je imala samo 12 meseci pa da moram da dam tih 1000 EUR-a?
Zamisli te kada sad udje veliki broj "novih" automobila da li iko razmislja o servisu istih?...
Nije problem u garanciji, ali je problem u stajanju novog auta i gubljenju novca jer se auto koristi kao dostavno vozilo...
Da li je moguce da svi novi automobili donose sve manje servisiranja a sve vise zamena kompletnih sklopova?
I sto me dodadno plasi sta da ova korsa nije bila u produzenoj garanciji vec da je imala samo 12 meseci pa da moram da dam tih 1000 EUR-a?
Zamisli te kada sad udje veliki broj "novih" automobila da li iko razmislja o servisu istih?...
Comment