Institucija "MALE REGISTRACIJE"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Spuzz
    CBC Član
    • 18.12.2005
    • 61
    • Bitolj

Institucija "MALE REGISTRACIJE"

Ponekad u oglasima o prodaji auta srecem pored ostalog da je auto sa "malom registracijom". posto se ovde taj termin ne upotrebljava mislio sam da je u pitanju fizicki mala tablica - nesto kao moderno ili sminka na kolima dok ne naletih na oglas gde kola od 3000 kubika i 129KW takodje imaju malu registraciju i do nje u zagradi napisano 10.000 dinara. To bi znacilo da covek nekako registruje auto od nekih 30.000 dinara sa 10.000 pa me interesuje kako je to moguce?... prijatelji u MUP-u (ako je tako kad bih i kupio takav auto ja sigurno ne bih mogao daih tako registrujem) ili je u pitanju nesto drugo
    Hvala i puno pozdrava!
    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno....
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

falsifikovanje dokumenata od auta pri prvoj ovdasnjoj registraciji- pri uvozu.
    pa tako podaci u papiriima od vozila ne odgovaraju tipu i vrsti motora koji je zaista ispod haube.

npr. jedna varijanta.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Pa to je opste poznata stvar, u saobracajnoj podaci o snazi motora jedna cifra, dosta manja, a pravi podatak zna samo vlasnik... Ne znam da li je ko imao problema oko toga...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Spuzz
        CBC Član
        • 18.12.2005
        • 61
        • Bitolj

A sta ako...

Sta ako recimo se kupi taj auto pa se nekad u buducnosti pronadje "greska" - koja je procedura dal se neko kaznjava .... koji je rizik uzeti takvo vozilo.... i dali povremeno na tehnickom proveravaju tip, model kubikazu, jer ovaj model nije dolazio ispod 2500ccm... zar to ne bi nekom revnosnom sluzbeniku bilo sumjivo?

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Sitnica, ako pronadju onda oduzimaju a ti dalje ides peske, ruke u dzep i zvizdis...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Spuzz
            CBC Član
            • 18.12.2005
            • 61
            • Bitolj

Nemoj molim te!

Pa sta sam ja u slucaju kriv ako sam takvo vozilo sa takvim podatcima uzeo od predhodnog vlasnika... nisam ja falsifikao a pretpostavimo da nisam znao. Sta ce onda raditi predhodnom vlasniku koji je delo ucinio, njemu kola ne mogu oduzeti - znaci - meni uzmu kola a on bi trebao u zatvor??

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

E pa to vec ne znam... Kontaktiraj clana sa imenom TETAK on ce ti najbolje reci sta i kako...
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Re: A sta ako...

Originally posted by Spuzz
                zar to ne bi nekom revnosnom sluzbeniku bilo sumjivo?
                Pa upravo u tom grmu lezi zec

Niko ne ide kod nekog revnosnog sluzbenika na tehnicki, vec kod nekog koga poznaje ili podmiti....tako da se u principu najveci broj tih slucajeva nikad ne otkrije. Licno znam par ljudi koji voze tako godinama bez problema. Frka je bilo samo naci nekog ko ce da progleda kroz prste prilikom prve registracije u SUP-u...posle je sve lagano

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Ili odes na masinski fakultet i platis atest pa ga skinu sa 2500 na ispod 2000 pa onda nek dokazu ako mogu dali je 2 ili 2.5,u svakom slucaju najpostenija registracija bi bila prema godistu tj vrednosti auta

Comment

• shadow
                    CBC Senator XXL
                    • 23.09.2005
                    • 555
                    • Beograd

Re: Nemoj molim te!

Originally posted by Spuzz
                    Pa sta sam ja u slucaju kriv ako sam takvo vozilo sa takvim podatcima uzeo od predhodnog vlasnika... nisam ja falsifikao a pretpostavimo da nisam znao. Sta ce onda raditi predhodnom vlasniku koji je delo ucinio, njemu kola ne mogu oduzeti - znaci - meni uzmu kola a on bi trebao u zatvor??
                    Kriv si jer nisi to prekontrolisao prilikom kupovine...isto kao kad kupis ukradena kola...ili auto kome su prekucavani brojevi...ti imas pravo da auto proverite u MUP-u i da se uradi vestacenje auta...ako to ne uradis, a kupis auto, onda ti niko nije kriv ako ostanes bez kola. Ako se ne varam, ti ostajes bez kola, a on u zatvor...mada me ne bi iznenadilo da i kupac zavrsi u zatvoru...
                    My crew is all fired up
                    Y'all better just wise up

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

A za naknadu stete (ako se utvrdi da si bio "savestan kupac") te upute da podneses privatnu tuzbu protiv prethodnog vlasnika.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ddrale
                        CBC Član
                        • 11.01.2006
                        • 11
                        • Valjevo,PRIJESTONICA

Moze da se registruje kao teretno vozilo,ugradis malo resetki na zadnje prozore i izvadis zadnja sedista

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Re: Nemoj molim te!

Originally posted by shadow
                          Kriv si jer nisi to prekontrolisao prilikom kupovine...isto kao kad kupis ukradena kola...ili auto kome su prekucavani brojevi...ti imas pravo da auto proverite u MUP-u i da se uradi vestacenje auta...ako to ne uradis, a kupis auto, onda ti niko nije kriv ako ostanes bez kola. Ako se ne varam, ti ostajes bez kola, a on u zatvor...mada me ne bi iznenadilo da i kupac zavrsi u zatvoru...
                          Imam jedno malo pitanje u vezi ovoga, moj zet je prije godinu dana u BG kupio VW Polo Classic, iz uvoza, mislim da je bio i iz neke auto kuce koja se bavi prodajom polovnjaka iz uvoza, i on mi rece ( ako sam ja dobro shvatio...) da je prilikom registrovanja u MUP-u morao potpisati izjavu da je saglasan da ako se ustanovi da se auto negdje trazi jer je ukraden, pristaje da snosi sve troskove i sl...?

E sad, sta je tacno, ova prica o provjeravanju u MUP-u ili...?

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

To je valjda u sklopu zabrane otudjenja 60 dana od prve registracije u scg...
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

a jel ovo vazi i za nove automobile?

Comment

Working...
                              X