Koja je najbolja lizing kuca po vama!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Koja je najbolja lizing kuca po vama!!!

Hteo bih da cujem vase misljenje o lizing kucama, kao i iskustva...
    Cije ste usluge koristili ili bi koristili i zasto?
    Sta vam je presudno kod lizinga?
    Birate li finansijski ili materijalni lizing?
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa dobro, da li je iko od clanova foruma kupovao nesto na lizing i koja su iskustva?
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• srle1
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 320
      • Beograd

Pa evo ja nisam kupovao ništa na lizing,ali sam zaposlen u Volksbank Leasingu,doduše u IT sektoru

Ako treba neka informacija reci!
      Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Zavisi zasto se interesujes za lizing ? Ukoliko kamata na posudjena sredstva nije znacajno manja od kredita u bankama, onda se privatnom licu obicno ne isplati... Tj. skuplje dodje nego kredit...

E sad, za firme, pogotovo otkad je PDV-a, lizing je bolja varijanta, jer im je (koliko ja znam) kompletan trosak lizinga priznat kao trosak u knjizenju... A to vodi manjem porezu...

Razlika izmedju finasijskog i operativnog lizinga je u sticanju vlasnistva nad predmetom na kraju otplate... Tu je opet pitanje sta se vise isplati u konacnici, dakle cijena predmeta+troskovi lizinga (ukljucujuci kamatu) te koliko taj predmet vrijedi ( za koliko se moze prodati na kraju...)... Ako su te dvije kolone kad se sve izracuna jako razlicite, naravno treba odabrati povoljniju u totalu...

Opsirno i uopsteno pricam, ali konkretnih pokazatelja za Srbiju nemam, pa da ne trunim o detaljima koje ne znam najbolje...

Comment

Working...
        X