Posto pomocu pretrage nisam nasao tacno sta me zanima, evo novog topica..
Uglavnom, recimo da hocu da uvezem auto iz nemacke (iskljucivo), i da je cena koju vidim na mobile.de - 10.000eur. Cuo sam da se dobija povracaj poreza na izlasku iz zemlje, u vrednosti od 16% vozila, sto bi znacilo da me auto zapravo kosta 8400eur. Da li nase carine i porezi idu na tu cenu, ili na onu pocetnu od 10.000?
povoljniji slucaj - 8400eur +20% carina = 10.080 + 18%= 11.894eur
ili sam pogresio pa se na 8400 dodaju carina i porez osnove 10k eura?
Koje jos takse i troskovi idu na to?
(ne racunajuci ono sto uzmu agencija ili pojedinac koji dovoze auto)
druga stvar, poslao sam mail jednom handleru u vezi odredjenog automobila i pitao za euro3 (nije pisalo u samom oglasu tog vozila), stigao mi je odgovor ali samo attachment sa skeniranim papirima auta, i iz toga ne mogu da ukapiram da li auto zadovoljava euro3 ili ne, uglavnom pominju se reci D3 NORM i GKAT, da li to ima veze? sta tacno da trazim, posto "euro3" ne pise bas nigde.
treca stvar
- na ovom ili nekom drugom od nasih foruma sam u prolazu video da se pominje ukidanje carine pri uvozu i da ce ostati samo porez, jer je za sklapanje ne znam kakvog sporazuma nasih sa EU, potrebno da mi oslobodimo uvoz kola tj da takse budu nize.. da li je to tacno ili?
Uglavnom, recimo da hocu da uvezem auto iz nemacke (iskljucivo), i da je cena koju vidim na mobile.de - 10.000eur. Cuo sam da se dobija povracaj poreza na izlasku iz zemlje, u vrednosti od 16% vozila, sto bi znacilo da me auto zapravo kosta 8400eur. Da li nase carine i porezi idu na tu cenu, ili na onu pocetnu od 10.000?
povoljniji slucaj - 8400eur +20% carina = 10.080 + 18%= 11.894eur
ili sam pogresio pa se na 8400 dodaju carina i porez osnove 10k eura?
Koje jos takse i troskovi idu na to?
(ne racunajuci ono sto uzmu agencija ili pojedinac koji dovoze auto)
druga stvar, poslao sam mail jednom handleru u vezi odredjenog automobila i pitao za euro3 (nije pisalo u samom oglasu tog vozila), stigao mi je odgovor ali samo attachment sa skeniranim papirima auta, i iz toga ne mogu da ukapiram da li auto zadovoljava euro3 ili ne, uglavnom pominju se reci D3 NORM i GKAT, da li to ima veze? sta tacno da trazim, posto "euro3" ne pise bas nigde.
treca stvar

Comment