Skoda servis - Auto KOLE - loše iskustvo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chuki
    CBC Član
    • 15.10.2005
    • 42

Skoda servis - Auto KOLE - loše iskustvo

Samo bih želeo da podelim izuzetvo loše iskustvo sa ostalim članovima foruma sa ovlašćenim škodinim servisom "Auto kuće kole".
    Elem, u servis sam otišao na preporuku prijatelja na redovan servis na 100.000km (Fabia 1.9SDI). Pošto sam na 95.000 kupio auto od prethodnog vlasnika ovo mi je bio prvi redovan servis. Sa šefom servisa pod imenom "Sale" sam dogovorio da urade redovan servis promene filtera (vazduh,gorivo,ulje,polen) i ulja (stavili su neko češko polusintetičko) - bar kako su naplatili. Elem problem nastaje kada mi se šef servisa javlja i panično saopštava da ne da imam sreće nego to nije normalno, zupčasti kaiš je na koncima i samo što nije pukao. Pošto sam za par dana trebao da putujem izaćiće mi u susret pa će auto biti gotov par sati kasnije posle promene kaiša i vodene pumpe i da će me to zadovoljstvo koštati 35.000 do 40.000 din?!!!! Naravno rekao sam da ništa osim zamene ulja i filtera ne rade i otišao da pogledam auto. Tamo mi je ozloglašeni "Sale" pokazao kako je "mek kaiš" kada je motor isključen (možda će neko iskusniji moći ovde bolje da objasni ulogu španera)... Tada sam mu pokazao servisnu knjižicu u kojoj je uredno zapisano i overeno da je na 90.000 promenjena vodena pumpa... "ok...onda bi to bilo nešto jeftinije... oko 30.000", a kada sam mu skrenuo pažnju da je i kaiš promenjen pre 10.000km, ostao je bez komentara... "ko zna ko je to uradio..."/... naravno, prethodni valsnik je sve servise uradio u predviđenom roku u ovlašćenim servisima pa je i prethodni obavljen uredno kod "Ćirinca"... na to je rekao da nije kolegijalno da komentariše rad kolege i da pitanje da li ću stići sa čitavim kaišem do njih i da bi to trebalo odmah promeniti... odlazim do Ćirinca koji potvrdjuje da je sve ok sa kaišem... To nije bilo dovoljno, kasnije je auto pregledan u servisu Auto Čačka gde je ceo slučaj verifikovan i gde se ispostavilo da nisam prvi koga je "Auto kole" hteo da pevari... Dakle ljudi, pazite se, prevarante obilazite u širokom luku... a živo me interesuje da li je licencu ovlašćenog servisa moguće i izgubiti?

:Edit by killaz:
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Jbg, stara pricha, nova zhrtva... Toliko o "ovlashcenim" servisima... Kad bi krenuo da pricham kako je jedan momak odavde jednom prilikom proshao sa jednim "ovlashcenim" servisom (drugi brend u pitanju) u Bg-u, verovatno mi mnogi ne bi poverovali... Stvar je zavrshila na Sudu!?

Licencu mogu itekako da izgube, samo neshta ne verujem da oni tako lako mogu da "padnu", sve ti je to jedno "vrzino kolo"... Jedino da se prijave direktno kod proizvodjacha u inostranstvu, ali to je vec za drugu prichu...

Dobro si i proshao ovaj put... Sledeci - pamet u glavu...
    http://www.bmw.tv

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Docice njima Tetak na servis pa ce da oberu zelen bostan, joz da posaljes Tetku ako je ne znaju pa da bude pravo iznenadjenje

Comment

• chuki
        CBC Član
        • 15.10.2005
        • 42

Originally posted by overspeed
        Licencu mogu itekako da izgube, samo neshta ne verujem da oni tako lako mogu da "padnu", sve ti je to jedno "vrzino kolo"... Jedino da se prijave direktno kod proizvodjacha u inostranstvu, ali to je vec za drugu prichu...

Dobro si i proshao ovaj put... Sledeci - pamet u glavu...
        Pa evo prilike da vidimo da li ima jos "zrtava" pa ako se kontaktira proizvodjac, bolje da je vise ljudi...

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Jos jedan protiv glas za KOLE-ta
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• chuki
            CBC Član
            • 15.10.2005
            • 42

Kakvu si ti iskustvo imao?

Comment

• Misha
              CBC Veteran
              • 22.10.2004
              • 117
              • Beograd

Kolega je kupio Octaviu TDI karavan od prijatelja, prvog vlasnika, koji je kupio i servisirao auto kod Koleta. Auto je presao 120 000km kad je uzet. Servisna klnjizica uredna, popunjavana i overavana kod Koleta. Kolega je posle nekih 10-tak dana od kupovine oterao auto kod drugog servisera i trazio da se uradi redovan servis. Sve vreme je stajao pored kola jel poznaje doticnog majstora (tako da je sve video svojim ocima). Fiter za ulje nisu nogli da odvrnu 15 min. Po stanju istog zakljuceno je da nije menjan oko min 50 000 km.
              Odmah su proverili ostale vitalne delove na kolima, ispostavilo se da je i zupcasti kais u ocajnom stanju iako je u servisnoj knjizici uredno zapisano da je menjan na 80000km. Ista stvar i sa filterom za gorivo.
              Covek je uredno dovozio automobil na servis i uredno placao sve, a ekipa iz
              Auto kuce Kole je uredno upisivala radove u servisnu knjizicu i NIJE RADILA NISTA! Daj boze da su ulje menjali. Cuvajte se ovih idiota lopovskih!

Comment

• observer
                CBC Veteran
                • 06.10.2005
                • 196
                • Novi Sad
                • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Originally posted by Misha
                ....
                Covek je uredno dovozio automobil na servis i uredno placao sve, a ekipa iz
                Auto kuce Kole je uredno upisivala radove u servisnu knjizicu i NIJE RADILA NISTA! Daj boze da su ulje menjali. Cuvajte se ovih idiota lopovskih!
                Ovo je ozbiljan prestup, zasto ih ne prijavite? Redom, trzisnoj inspekciji, generalnom zastupniku i naravno Skodi a.g. u Ceskoj?

Takvi bi trebalo da momentalno izgube licencu, a slucaj bi trebalo toliko razglasiti, dok se i sama pozicija brenda na trzistu ne poljulja.

Onda ce se valjda zabrinuti ko im sve radi servis. :x

Comment

• Misha
                  CBC Veteran
                  • 22.10.2004
                  • 117
                  • Beograd

Ovo sve je i meni prvo palo napamet, mada kad se setim ko je generalni zastupnik shvatim da nema vajde od toga. Iver ne pada daleko od klade! :x

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ne znam, cini mi se da Skoda ima mnogo "ovlascenih servisa" koji muljaju ? Kruze glasine......
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Na zalost sve zavisi i od principala... Koliko Skodu interesuje nas zastupnik i ostali distdibuteri...?! Ipak Skoda Cacak radi stvarno ozbiljno sto se tice prodaje.... Izlaze u susret musteriji daleko vise od ostalih... Gledao sam dva, tri tendera za automobile kao i neke vece nabavke, i skontao da vecim kupcima uvek daju odlicne rabate i uslove!!!!! Prevazile sve ostale... Mozda ima samo parira VW....

Znam da ce mi sada svi skociti u lice, ali je stvarno tako... Jedan POLO kosta mnooogo manje za IMLEK, nego za nas ostale... Ni TOYOTA ni PEUGEOT, HYUNDAI i ostali nisu mogli da pariraju... A tek SKODA, sramota bi me bilo da kazem koliko idu ispod cene za velike kupce...
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

Ipak Skoda Cacak radi stvarno ozbiljno sto se tice prodaje.... Izlaze u susret musteriji daleko vise od ostalih.
                        Ne znam kako to autočačak izlazi u susret kupcima, ali ako pod time podrazumevaš skraćivanje opreme ne bi li uštedeli po 200 eura na abs-u onda ok. Zatim, kod nas ne postoji kao u normalnim zemljama da se preprodavci takmiče ko će manju cenu da ponudi za što više opreme i da možeš da se cenkaš i da spuštaš cenu za novi auto. Najviše što je auto čačak video od popusta je možda 5% za stari model ili akcijski modeli koji nisu ništa drugo nego odabir opreme koje naši građani najviše vole(klima bez ičega drugog). Oktavija rs je izašla u januaru a u martu na sajmu automobila autočačak nije ni čuo za to iako je to vrlo konkurentan auto u rangu do 25000e.

Što se tiče servisa promenio sam skoro sve škodine ovlašćene servise u Beogradu i nisam naišao ni na jedan iole normalan. Primera radi autočačak neće da radi redovan servis ukoliko kod njih ne kupiš ulje iako ti auto nije u garanciji. U alprosu su me ubeđivali kako ulje odgovara 505.01 specifikaciji a nije odgovaralo i 5000 km sam vozio sa uljem koje ne odgovara za moj motor. U samardžiću su probali da mi naplate ruke za redovan servis 4000 din(pre dve godine svuda je bio 1100). Kada sam rekao da neću da platim naplatio mi je 100 din. U vojinoviću su mi ukrali 2000 din na jednom redovnom servisu naravno a pritom mi nisu dali račun. U škodi-kole mi je za neki rad pridodao flašu ulja(1100 din) iako definitivno nije sipao nikakvo ulje.

Voleo bih kada bi porsche scg dobio zastupništvo za škodu definitivno bih tamo servisirao auto pa makar platio i par hiljada više, samo da se više ne smaram sa seljanima koji su pitaj boga kako dobili to da budu ovlašćeni serviseri a autočačak generalni uvoznik.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Servisi su jedna prica i kazem da kada nema kontrole i interesa principala desavaju se takve stvari... Ajde da vidim da tako nesto urade nekoj kompaniji koja je od njih kupila vozni park!!!!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Misha
                            CBC Veteran
                            • 22.10.2004
                            • 117
                            • Beograd

Ma rade i njima i to jos lakse nego svim ostalima! Kad se samo setim tretmana koji sam prosao kad sam odvezao sluzbeni auto u Beoauto, mehanicar je na kraju dosao i rekao mi da idem negde i da dodjem za sat vremena, na sta sam ja umro od smeha i gledao njega kako kipi od besa!

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Evo da dam i ja jedan los glas za Koleta...
                              Zezala me nesto klima, i letos sam obilazio ovlascene servisere da vidim ko bi to mogao (bar) da pogleda, prvo sAm isao u AC, oni su mi rekli da im je prvi slobodan termin u oktobru, na sta sam se samo nasmejao...a imaju bar 10 radnih mesta i nesto ne vidim da su bila sva zauzeta...Elem odem posle do Koleta i zakazem za (odlicnih) 3 dana kasnije u tacno 8 ujutru, taj dan sam se spremio da nemam kola...
                              Auto sam dovezao na vreme, odmah su ga ubacili i rekli da prosetam malo jer nije mAjstor jos dosao...OK, setam ja...
                              Dva sat kasnije svracam ponovo da vidim da li je majstor pogledao...kazu majstor je imao neku hitnu intervenciju malo ce zakasniti...Ja zamolim da urade bar dijagnostiku...a oni predloze da ja opet prosetam...OK prosetam ja.
                              Negde oko 12:30h dolazim ponovo u servis da vidim dokle su stigli, hauba podignuta, muzika (iz mojih kola) tresti, a kod kola niko. J apitam jel` gotovo, a oni evo dolazi majstor za pola sata. Idite mi pozvacemo vas, kad bude gotovo...
                              Ok idem ja kuci, negde oko pola pet zvoni mobilni, oni mi se jako izvinjavaju majstor je tek sada stigao (??!!) i sada je kasno da pocne, da li zelite da ostavimo auto za sutra ili da dodjete po njega...Kao oni ce ostaviti radni nalog otvoren pa ujutru da dovezem...
                              Dalje predpostavljate...
                              Ej...bre pa bas sam ispao majmun
                              pozdrav

Comment

Working...
                              X