U HR fotokopiranje tablica, ako te uhvate, se zove- krivotvorenje službene isprave (dokumenta) i tako se i kažnjava, dakle isto kao i krivotvorenje (falsificiranje) pasoša i bilo kojeg drugog dokumenta, znači krivično djelo, vjerovatno je tako i kod vas, sa druge strane to se uglavnom tolerira, ali ako naletiš na neku budalu od pandura pa ti napiše prijavu evo te na robiji.
Ja na BMW-u vozim zadnju tablicu odstampanu vec 3 godine. Isao sam cak i do zagreba s njom i nisam imao problema. Inace cesto idem za bosnu i naravno ni tamo nemam problema...
Verovatno imam srece...
Cekacu jos jer kazu da ce se menjati tablice pa ce nas sve tada odrati. Sto da me deru dva puta...
Inace tablica mi je ukradena s prednjim branikom na parkingu ispred zgrade. Tako da mislim da nije zloupotreba tablica u pitanju vec kradja branika
EEE onom ko mi uzo branik zelim da ga slomi u sudaru s nekim FAPOM...
Kako plastificirate te fotokopirane tablice?
Stavljate "home made" foliju ili vam u fotokopirnici stave foliju pa je presuju i zalepe (da li uopste postoji takva tehnologija u fotokopirnicama)?
Pre tri nedelje zatekao sam auto bez prednje tablice (parkirao ispred zgrade). Taj dan sam trebao da idem do Osijeka i sve me neka jeza hvatala na samu pomisao da ću Hrvatskom voziti sa kopiranom tablicom. Posle posla odem do prve štamparije (digitalna) pošto sam to jutro fino fotnuo preostalu tablicu i odštampao u dve kopije (reko zatrebaće).
Taj dan do Osijeka sve ok, na granici niko ništa nije primetio, čak se tablica toliko izvitoperila od kiše da se iz aviona videlo da je kopija ali ko što rekoh prošlo je ok.
Međutim nedelju dana posle toga opet krenem ja do Osijeka i potpuno zaboravim promenim zgužvanu kopiju i ko uz k...c startuje me pandur na Hrvatskoj granici. Počeo on "Ovo je krivično delo, falsifikovanje...bla bla bla" ja se usro ko grlica, već sam sebe video u policijskoj stanici. Ipak razmenim ja snjim koju toplu reč kako su mi ukrali to jutro tablicu, pa baka mi bolesna samo lek da joj odnesem(ustvari baku sam i vozio do Osijeka). Na kraju samo me vratio odakle sam došao.
Što se tiče fotokopirane tablice i ovu 2 kopiju su mi ukrali, nemam pojma koji će to... nekom.
Verovatno trebaju za neku lanciu stranca kao sto je tvoja.Recimo da je ta lancia odjavljena i da treba da se registruje u CG,to je najlaksi nacin nabaviti tablice od iste takve.Kad ih milicija zaustavi kazu izgubili/zaboravili smo saobracajnu plate kaznu i teraj dalje.Taj neko verovatno zna ime coveka na kog se vodi tvoj auto da bi mogao pred pandurima da kaze podatke.Da bi bio siguran da ce zloupotreba tvojih tablica pretsti prijavi to policiji i izvadi nove table(drugi br) cime one kradene automacki postaju bezvredne.
Kad je već tema krađa tablica da se i ja nadovežem....
Prije nekoliko dana dvojica "pametnih lopovčića" su se dosjetila da kradu strancima tablice u BL i traže otkup istih....
Ukrali su nekom liku iz hrvatske i dvojici iz njemačke i na šajbi su im ostavili "podsjetnicu" u kojoj navode broj telefona i cijenu koju osobe moraju platiti da bi dobili nazad svoje tablice! Naravno uhvaćeni su mada nije baš objašnjeno kako je hapšenje izvedeno
Vjerovatno su išli logikom da je čovjeku isplatnije dati 100 eura (bubam) nego da prijavljuje policiji i zeza se da bi se vratio u svoju zemlju.
Mora im se odati priznanje za ideju, a za realizaciju
Nekoliko dana po registraciji sinu je neko skinuo-ukrao jednu tablicu.
Dali postoji mogucnost da se izvadi samo jedna tablica koja nedostaje
i tako izbegnu silni troskovi.Negde sam cuo-procitao da takva mogucnost
postoji kada je jedna od tablica ostecena,i to zadovoljstvo je valjda oko 2000di.
Moze kada je jedna ostecena,ali tu ostecenu moras da vratis da bi ti dali novu,a u tvom slucaju moras izvaditi nove table.Razlog je prost,ne smeju postojati tri iste tablice u opticaju,da se ne bi koristile u mutnim radnjama...Prijavi to sto pre,nije je taj bez razloga skinuo...
Pa da odgovor je logican njima treba ostecena tablica da se vrati i na osnovu nje uradili drugu.
E sad koje su namera igra dece ili nesto drugo?
Za prijavu znam sto pre!
Comment