Planiram da kupim automobil od prijatelja kome je isti registrovan na radnju (szr), pa me interesuje da li je moguce napraviti tako ovlascenje da ne bi odmah pravio prenos jer je registrovan jos 8 meseci, a registracija nije zanemarljiva (2300ccm). Da li je neko imao slicno iskustvo?
OVLASCENJE ZA UPRAVLJANJE MOTORNIM VOZILOM
Collapse
X
-
-
Na putne naloge da, netreba ti ovlascenje ali, imaj u vidu da su kazne za pravna lica velike.
vodi racuna jos da prijatelj moze da ti bude blokiran ili da ode u stecaj daleko bilo.
Prenos je 2.5% i nema veze sa registracijom, platis drzavi i imas ga na svoje ime...
Comment
-
-
Sto se tice PDVa, s tim nemam nista, tj. ugovorili smo cifru.
A sto se registracije tiče, interesuje me da li ako ga prenesem na sebe, treba da platim ponovo troskove registracije i sl (oko 30.000) ili tek kad istekne period za koji je vec placena, s tim sto je auto na SO tablama, a ja mogu da biram da ga registrujem na sebe na BG ili na ćaleta na SO.
Comment
-
-
Promena vlasnika se izvodi (izmedju ostalog) na osnovu kupoprodajnog ugovora ali ne povlachi i potrebu za novim obaveznim osiguranjem vozila. Znachi, auto menja vlasnika, "stara" polisa osiguranja ostaje ali morash platiti naknadu za izdavanje novih registarskih tablica ako auto registrujesh u drugom registarskom podruchju (sa SO na BG).
Polisa dakle ostaje vazheca i "prenosi" se na novog vlasnika. Dakle, shto se bar obaveznog osiguranja tiche bicesh miran do isteka vazhece polise.
Pozz =]
Comment
-
-
PDV nema veze, jer je vozilo putnicko. Samo na teretna vozila moguce je odbiti pdv...
Comment
-
-
Re: OVLASCENJE ZA UPRAVLJANJE MOTORNIM VOZILOM
Tema iz naftalina
Ovako,sutra BUDUCA supruga i ja preuzimamo auto iz salona(svadba je za 2 meseca)
U sustini meni treba ovlascenje za upravljanje overeno u sudu,sve dok posle svadbe ne resimo te peripetije oko promene podataka u njenim licnim dokumentima jer cemo,naravno,imati isto prezime.
Gresim li negde?
Comment
-
-
a koji ce ti ovlascenje? ides u inostranstvo sa njenim autom? ja koliko znam, ovlascenje je obavezno samo u tom slucaju. Ovako, napravite svadbu, ispecete vola i ostalu zivinu, ponapijate se, ona se uvali kod tebe, ti njoj uvalis prezime, a ona posle sa novom lk menja saobracajnu od miraza.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
NIsta od putovanja u inostranstvo nije planirano do svadbe.
Samo domaci turizam
U sustini cak ni do Bosne po jeftinije gorivo se ne moze sa "papir potvrdom " dok ne stigne saobracajna.Ovde se to ceka oko 20 dana.
A za ostalo-prasice,prezime-sve ide po planu.
Ona je lakse dobila kredit jer radi u drzavnoj ustanovi,dok mene kao preduzetnika cimaju za 100 papira i proveru knjiga.A posto je mala cifra za kredit u pitanju(veliko ucesce je uplaceno),lakse je bilo uzeti kredit na nju.
Skinuh sada neko" pdf-ovlascenje",pa cu je poslati u sud sledece sedmice da to overi.Da damo jos malo para drzavi ,za taksu.
Comment
-
Comment